DAV
Davor  
26.03.2013 u 00:57

chris, na tvoju poruku : (23.03.2013 / 07:30) odgovor je, Eh tu sam pogresio tnx sto me napomenu
Ovo je zadnji post sa prethodne strane.
Edy Edy   29.07.2013 u 00:34

Srbenda (23.03.2013/13:02)
Jel imate neki demo? Da vidim kako rade? Mada ne razumem zasto bi to radio ovako time se dodatno opterecuje server?
možda da se rastereti mobilni browser, kojeg optereti i tri bajta a ne svemoćni javascript ... inače msm da je uradio ovo
  1. switch($kojiTab) {
  2. case 'prvi':
  3. print "PRVI";
  4. break;
  5. case 'drugi':
  6. print "DRUGI";
  7. break;
  8. case 'treci':
  9. print "ZNAS VEC KOJI JE.. prezadnji naravno ";
  10. break;
  11. default: print 'zadnji, mada, ako može biti i prvi zavisi odakle gledaš početak '; }

sa tim je mislio da je zamjnio tabove ;)
ICE
IcE  
 29.07.2013 u 00:35

Posto me nije bilo neko vreme da vam odgovorim svima koji ste pitali cemu sluzi Mtabs i sta je to.dakle Mtabs je mobilna verzija jQuerijevih Tab-ova koje nadam se znate sta su .postoji i jQuery tabs za mobilne browsere ali koriste javascript/jquery .Moja aplikacija je cisti php sa efektom tabova i veoma je jednostavno da se naprave mada je tesko da se dobije ideja za ovo.tabovi sluze da se na neku stranicu stavi sto vise slozenog sadrzaja i da se pritom bez puno opterecenja server manevrira izmedju tabova .tabovi se ucitavaju na stranici gde se nalazi njihov kod tako da sadrzaj ispod tabova je onaj koji je programiran za taj fajl.putem ovoga mozete da recimo promenite neku profil postavku bez da idete igde na profil ili postavke ,za mobilne je to nice jer sve je na dohvat ruke nemorate se vracat 5 stranica unazad da bi nesta napravili sve se odvija u jednom jedinom tabu ispred ociju ;) ako bude dovoljno zainteresiranih za ovo mogu da napravim tutorijal kako to napraviti da radi na vasem mobilnom sajtu
ICE
IcE  
 29.07.2013 u 00:37

Edy (28.07.2013/22:34)
možda da se rastereti mobilni browser, kojeg optereti i tri bajta a ne svemoćni javascript ... inače msm da je uradio ovo [php]
switch($kojiTab) {
case 'prvi':
print "PRVI";
break;
case 'drug
dobro mislis edy svaka cast,to je tako jednostavno a nikad se nebi setio neko toga da mu bas to treba za nesto
Edy Edy   29.07.2013 u 00:40

Diversity (28.07.2013/22:37)
dobro mislis edy svaka cast,to je tako jednostavno a nikad se nebi setio neko toga da mu bas to treba za nesto
mada ovo i nije prava zamjena jquery UIa... jer je on browser based.. i jednostavno nema dinamične stranice bez nejga PHP obrađuje server i džaba, ne može da zamijeni dobri stari javascript (kojeg i ne koristim mnogo optereti komp)
ICE
IcE  
 29.07.2013 u 00:47

pa za mobilni jeste kad stariji mobovi nece da ucitaju taj jquery ali i za to postoji resenje,posto vise neradim sa ljudima sa domaceg terena nego sa ljudima iz raznih zemalja sveta nabasao sam jedno dobro resenje sto se tice ucitavanja jquerija ili javascripta na mobilnome .cak testirao i radi .za neki mobilni jq/js app koji ce da ucitavaju svi mobilni brovseri kod se stavi izmedju noscript tagova tako da ce se sve parsuje i ako mobilni ne podrzava recimo jquery jer javascript danas podrzava skoro svaki mob skoro
Edy Edy   29.07.2013 u 01:07

ček kak mss sad to ne mozes ga natjerat da prepozna javascript kad jednostavno ne moze
ICE
IcE  
 29.07.2013 u 01:24

nemam pojma nisam radio na tom delu sajta al mogu da pitam kako su to izveli i sta su tocno napravili ja sam radio zidove za jednu drustvenu mrezu na kojoj nas radi 8 trenutno tako da svak radi svoj dio .meni je to bilo malo sumljivo sta se desava al necem se mesam dok mi ne objasne cemu noscript tag i sta se time dobije
ZUM
zumy  
 13.10.2013 u 16:29

izmedju tagova noscript stavljas kod koji ce se izvrsiti umjesto js koda ukoliko js nije podrzan
Edy Edy   14.10.2013 u 15:18

zumy (13.10.2013/14:29)
izmedju tagova noscript stavljas kod koji ce se izvrsiti umjesto js koda ukoliko js nije podrzan
čemu odgovarat na ovo kad mu post nema nikakvog smisla
ZUM
zumy  
 14.10.2013 u 20:26

Edy (14.10.2013/13:18)
čemu odgovarat na ovo kad mu post nema nikakvog smisla
nemoj tako, trudi se

Forum početna