Korejsko Poluostrvo
Forum Politika Svet

Cranium Cranium   10.04.2013 u 23:29

Vidim da se digla polemika, a ja toobozavam. Pa da napravim temu. Ko bi koga kako napao, cime itd. Pa da pocnemo. Za pocetak da kazem nesto o demilitarizacionoj zoni koja deli korejsko ostrvo.
Seul, glavni grad J. Koreje je na samo 40 km od tkz. "granice" , dok je Pjongjang na pristojnih 170 km od linije. To znaci sta? Postaje razumljivo sto S. Koreja ima hiljade i hiljade artiljerijskih orudja, sto klasicnih haubica, sto visecevnih "rocket launchera" vecina njihovih artiljerijskih jedinica ima domet od tih 40km. A kad se na to doda da im je 80% vojne tehnike na 2 km od linije stvari postaju kristalno jasne. Blietzkrieg u najavi. Medjutim...Severna Koreja ima oruzje starije od 50 godina!!! A teren je....hm...brisani prostor. To znaci sta? Kao na dlanu su. Ne sumnjam da je vojska od 1,5 miliona aktivnih vojnika sposobna na blickrig protiv sile od samo 700.000 vojnika , ali ce pretrpeti ogromne zrtve. A tu je i Amerika koja ce busiti svojim falconima i reptorima. Kakvu PVO imaju Severnjaci da ih odgovore od naleta? Istu kao sto smo je i mi imali. Skromnu znaci. Nuklearni napad odmah iskljucite iz scenarija, nema se hrabrosti i ludosti da se u smrt uvedu milioni. Toliko za pocetak, nastavite.
TamoNeki TamoNeki   10.04.2013 u 23:49

Ovaj,izvini,ali Koreja je poluostrvo
Cranium Cranium   10.04.2013 u 23:52

Ovaj....ja se izvinjavam. Ako nemas komentar koji se trazi, ne spamuj temu.
Cranium Cranium   10.04.2013 u 23:55

Kako se edituje naziv jbt. ajd sad kad smo vec poceli da spamujemo.
TamoNeki TamoNeki   10.04.2013 u 23:56

Ma nema problema brale,ako ti je ukazivanje na grešku spam-slobodno banuj
Cranium Cranium   10.04.2013 u 23:57

Ma jok. ;)
Cranium Cranium   10.04.2013 u 23:59

Ih, taman sam provalio kako se mena naziv teme, neko promeni pre mene. AJJJJDE KOMENTARE.
Zvezdas Zvezdas   11.04.2013 u 00:06

e da ja dam komentar posto ja volim da dignem galamu pa ovako- severna koreja je u losim odnosima sa juznom korejom i sve ove pretnje severa dolaze zbog amerike jer je amerika htela da izvede vojne vezbe sa juznim delom...to je sever uzeo kao pretnju da se sprema napad sa juzne koreje i logicno da nece sedeti skrstenih ruku.
Cranium Cranium   11.04.2013 u 00:15

A mozda ova verzija? Stisle sankcije, ajde da malo pretimo? Mozda se dogovorimo da mi skinu bedu sa vrata ako okrenem par raketa ka Seulu? Mozda dobijemo neku kintu pomoci? Ko se seca gladi? Ali ovo je otislo predaleko. I ranije su ovi imali vojne vezbe pa Sever nije ovako besneo. Ko ce ga znati, mozda je ovaj djembeli stvarno lud. NAVIJAMO ZA NJEGA.
Zvezdas Zvezdas   11.04.2013 u 00:22

Tako je...vidis amerika se mesa u sve tako su se mesali i u libi pa sada hoce i tamo. ali neverujem da bi sever tek tako krenuo mozda im kina pomaze ili rusija.

Forum početna