Edyka Adventures
Forum Tehnologija PC Igre

Edy Edy   20.07.2013 u 00:36

i još jedna tema koju možda nikad neću u potpunosti "završiti" ali bar nije potrebno da završiš elektrotehničku da je pratiš EH OVAKO: nakon što sam jedno vrijeme čeprkao oko SFML, odlučio sam da isprobam i Allegro 5 ;) ali ovaj put da ne bude kao sa SFML, hoću da ga "isprobam" dok nešto korisno pravim tako da sam smislio da napravim RPG igricu za windows (desktop; da neko ne pomisli drugačije ) ... šta hoću od vas? PRIJEDLOGE I POMOĆ ;) svako mi može pomoći davanjem prijedloga kad zatražim i pomaganjem oko grafike ;) znači dizajna sprajtova i slični đinđa ;)
Edy Edy   20.07.2013 u 00:38

Eto kao što rekoh, znam da treba da se zove Edyka Adventures (za sada) i da bude RPG - adventure ;) ono ti si karakter i hodaš po 2d svijetu da obavljaš neke misije ;) mislio sam napraviti neku uvrnutu priču da bude malo humora, malo ovog onog i tako ;)
Cika Niki Cika Niki   20.07.2013 u 00:39

E jbg edy ja za dve godine idem u srednju za programera,al jbg nemozes ti da cekas dve godine
Edy Edy   20.07.2013 u 00:42

ne treba da programiraš to ću ja treba neko da pomogne oko grafike ako može (malo photoshop, paint ili šta mu već leži ) ne trebaju ko zna kakve CAD vještine ;) mislio sam da bude ono 2.5d ;) i prijedlozi.. ovdje ću da postavljam neke info dok radio na ovom ;)
Edy Edy   20.07.2013 u 00:52

evo znači malo pro-talk pišem u C++u, koristeći ovu biblioteku allegro.cc ;) 2d opengl-based, cross-platform za tiled mapu sam mislio koristitit mapeditor.org ;) dobar program čini mi se a jednostavan
Cranium Cranium   20.07.2013 u 00:52

Ja sam tu za sprdnju i humor.
Edy Edy   20.07.2013 u 00:54

cranium (19.07.2013/22:52)
Ja sam tu za sprdnju i humor.
eto smišljaj storyline ;) mislio sam da se glavni lik zove Edyka (nisam nešto kreativan) pa pazi da on ostane neokaljan
Cranium Cranium   20.07.2013 u 00:57

Evo ovako. Pocinjem da smisljam. Daj mi par minuta da pripalim dzok i smislicu ti sta god hoces. Mozemo da napravimo parodije na neke svetske dogadjaje. Naravno, uz pricu.
Edy Edy   20.07.2013 u 01:00

cranium (19.07.2013/22:57)
Evo ovako. Pocinjem da smisljam. Daj mi par minuta da pripalim dzok i smislicu ti sta god hoces. Mozemo da napravimo parodije na neke svetske dogadjaje. Naravno, uz pricu.
šta god hoćeš uuu priča mora biti ;) glavni lik spašava svijet i neku princezu, ili heroin-ovisnicu u drugom stanju, kako već hoćeš ovdje postavljaj nemoj na pp ;)
Edy Edy   20.07.2013 u 01:01

mislio sam da se radnja odvija u sadašnjem vremenu ali bit će malo misticizma... kakva tajna sekta šta li već haa? i upleteš odmah obamu u nju još napravimo malog obamicu karaktera pa neka ga u igrici

Forum početna