Republika Srpska
Forum Politika Balkan

Cranium   18.08.2013 u 04:22

Nisi skapirao. Sama osveta je posledica koju ste trpeli. A to za oko i ruke si u pravu. a ja te pitam zasto je doslo do "gubitka oka" metaforicki receno? Opravdavas opet. Za svaki zlocin postoji kazna. Taj koji je cinio zlocine prvi, nema prava da posle kuka. Jel je Oric znao da Srebrenica moze pasti? Sto se igrao sa osvetom?
Ovo je zadnji post sa prethodne strane.
Cranium Cranium   18.08.2013 u 04:26

Edy (18.08.2013/01:57)
kakvi sad supermeni? imaš pogrešan osjećaj...
Tako se stice utisak. Srbi su hteli ovo, Srbi su hteli ono. Pravis od nas maestralne komandose koji svaki potez rade smisljeno, kojima je cilj da zauzmu celu Evropu. eeee brateee , strah rukovodi ljudima. Te barikade nisu podignute zbog smisljene akcije vec iz straha da cete upasti u Srpske delove.
Cranium Cranium   18.08.2013 u 05:00

Edy (18.08.2013/02:06)
gluposti su tebi dokazi što će mi veći dokaz nego rupa na zgradi koja stoji odmah iza ugla.... kad je pala? 95te? nije svaka, kako tvoja propaganda kaže...
Sta tebi treba? Da udjem ljudima u mozak, uradim poligraf , snimam impulse iz mozga pa da kazem da su se ti ljudi plasili za bezbednost? Pricas nepovezano. Prvo pricas o pocecima rata, ko je i sta radio. ja ti kazem sta su i kako radili Srbi (dizali barikade kao odgovor na muslimanske oruzane incidente) , onda pricas o rupama u zidu. Ta rupa je nastala kasnije, za vreme rata. Pitaj boga kada. A u medjuvremenu su se mnoge stvari desile. Precutkujes Dobrovoljacku ulicu? Precutkujes Tuzlansku kolonu? To su te neke stvari koje su se desile. Mnoge stvari treba da cujes da bi realno sagledao. Ovako samo mozes da mi kontriras, sto inace i volis da radis.
Gendza Gendza   18.08.2013 u 09:52

Jos 84 regan je rekao da je jugoslavija jaka I da se treba nesto uraditi. I cia je uradila. Ta evropa u koju se sad kunemo nam je tad okrenula ledja I ostavila nas na cedilu. Kad udje glad u kucu ljubav izlazi kroz prozor.Juga je bila brak iz interesa. Najbolje su prosli Slovenija I Hrvatska a najgore BiH I Srbija
Edy Edy   18.08.2013 u 12:31

eto objektivnog stava dobar post @gendza a šta, ti meni ne kontriraš @cranium ? ... prećutkam? kada sam ih prećutio? nisam ih spomenuo, ali sam rekao još davno da je bilo žrtava na obje strane... za svaki zločin postoji kazna? opravdavam.. ti znači kažeš da je pravedno ako nekome ko je ukrao glavicu luka, jer nema ni svoje zemlje da zasadi sebi, treba da se odsječe čitava ruka? metaforički rečeno.. za svako djelo ima kazna.. ali ja sam naglasio da treba kazna treba da bude poštena, oko za oko se može smatrati poštenom kaznom, a to što kažeš da sam upravu... to ni u kom slučaju nije pošteno... eto ta razlika između kazne i počinjenog djela, ona je ta koja kaže ko je za šta kriv i za šta snosi krivicu... treba li suditi bosancima koji su napadali srbe u ratu? kažem da treba... treba li onima koji su napadali bosance? treba... jednako? da.... ali ko je više skrivio, ko je veću štetu nanio... to je ono što odlučuje o tome ko je glavni krivac...
Edy Edy   18.08.2013 u 12:35

a to za poštenjačine i da vas smatramo superkomandosima... nije tačno.. bar u mom slučaju... zna se da su sva tri naroda stradala, i ne samo od srpske puške... ali brojke čine svoje, činjenica gdje su stradali i kako su stradali... to čini razliku zašto ne mislim da je bilo, eto kao što kažeš sve 1:1 ....
Cranium Cranium   18.08.2013 u 13:09

Edy (18.08.2013/10:31)
eto objektivnog stava dobar post @gendza a šta, ti meni ne kontriraš @cranium ? ... prećutkam? kada sam ih prećutio? nisam ih spomenuo, ali sam rekao još davno da je bilo žrtava na obje strane..
Ko to uopste u ratu zna. Ruka za ruku. Kako uopste znati koliko nasih zrtava je palo kada nemas pristup tom mestu. Pravda je jedno, rat je drugo. Uostalom, da je pravde ne biste ni zapocinjali taj poduhvat oko Srebrenice. Nebitno je vise. A samo da spomenem kolonu u Tuzli i Dobrovoljacku. To je bilo na pocetku rata, ranije dogovoreno povlacenje JNA iz kasarni i prelazak u Srbiju. Postoje snimci. Prekrsen je dogovor i napali ste kolonu. Prvu polovinu kolone propustili, drugu masakrirali. Takve stvari ne doprinose smirivanju stvari. No nebitno vise.
Cranium Cranium   18.08.2013 u 13:23

Edy (18.08.2013/10:35)
a to za poštenjačine i da vas smatramo superkomandosima... nije tačno.. bar u mom slučaju... zna se da su sva tri naroda stradala, i ne samo od srpske puške... ali brojke čine svoje, činjenica gdje su
Bio je rat i izmedju BiH i Hrvata. Preko 10.000 ljudi je stradalo u tom sukobu. Zasto mi se cini da se i to pripisuje Srbima? Slazem se da su muslimani stradali najvise, ali ne mozes tako gledati ko je kriv a ko nije. Prosto je.
Vi ste imali 200.000 vojnika, Hrvati u Bosni 80.000 vojnika, a Srbi samo 80.000. Ocekujes da se sudari 80.000 na 280.000 ? Zato smo koristili tehniku. A gde je tehnika, i granate i avioni. Ima i nevinih mrtvih. To ne opravdava, ali vasa smaknuca su bila mnogo brutalnija nego nasa. Uostalom, postoje snimci pa pogledaj. I ne slazem se da je bilo ko od vas osudjen za svoje zlocine u samoj BiH. Srbi jesu osudjeni u samoj Srbiji. PREKIDAMO DISKUSIJU.
PARTYzan PARTYzan   10.12.2014 u 04:54

Netačno formulisano pitanje,ne postoji 'republika' Srpska već Republika Srpska.Ona je postala država u državi 1995. Dejtonskim sporazumom.A da li će postati nezavisna-može uz saglasnost Sarajeva.A ako nema saglasnosti,može kao npr Hrvatska što 1991 nije imala saglasnost Bg
Zvezdas Zvezdas   10.12.2014 u 12:20

m.youtube.com/watch?v=W0Bg3Q3t08w

Forum početna