Edy Edy   18.08.2013 u 00:40

Ovo je jedna od naj strateških igrica koje sam igrao, kao na fonu tako na kompu... neki je ne fale, salbo je poznata ali mnooogo dobra šta je problem? teška je i puno vremena treba da se igra ;) veliki sam fan ali ono što obara rekorde je gameplay, odnosno šta se dešava u igri... zamislite historiju civlizacije ljudskog roda + njihovu budućnost + putovanje kroz svemir .. i sad to sve zamislite na mobitelu zvuči dobro? nevjerovatno je! grafika kao grafika, je 2d i nije ko zna šta, ali je "slatka" eh sad...
Cranium Cranium   18.08.2013 u 00:43

Sta bre? Ja nisam igrao ovo. Meni je civilization V najjaca strategija za fon, posebno moderna era kad przim zemlju atomkama.
Cranium Cranium   18.08.2013 u 00:44

Ajd mi napisi sve strategije na ovu foru. To bi igrao.
Edy Edy   18.08.2013 u 00:45

evo priče: jednog dana u godini 2054 (pogađam), ljudi na zemlji su otkrili super space engine koji im omogućava dalja putovanja kroz svemir, ali ipak, ljudima će biti potrebno hiljade godina da nasele i koloniziraju čitav svemir... tako da se kroz hiljade godina, ljudi sa svih mjesta preseljavali i koliniirali tako nevjerovatno prostranstvo svemira, ne samo našu galaskiju već bezbroj drugih! Ali... vremenom je zbog udaljenosti među koloniziranim svjetovima nastao problem... ljudi zbog nastalih okolnosti, počeli su da se razvijaju natrag! Veliki broj svjetova naseljenih ljudima je zaboravilo za postojanje razvijene tehnologije tokom hiljada godina... samo je 7 planeta ostalo koji su imali znanje svojih predaka... i oni su tako jednog dana razvili teleporter!
Edy Edy   18.08.2013 u 00:45

cranium (17.08.2013/22:43)
Sta bre? Ja nisam igrao ovo. Meni je civilization V najjaca strategija za fon, posebno moderna era kad przim zemlju atomkama.
imaš i uvojo svašta od barbarina, preko farme, pa do tenkova i super robota za ubijanje slušaj priču
Cranium Cranium   18.08.2013 u 00:52

Edy (17.08.2013/22:45)
evo priče: jednog dana u godini 2054 (pogađam), ljudi na zemlji su otkrili super space engine koji im omogućava dalja putovanja kroz svemir, ali ipak, ljudima će biti potrebno hiljade godina da nasele
Probacu je odmah sada odmah. mada ne verujem da je kao C5
Edy Edy   18.08.2013 u 00:54

nastavak... teleporter im je omogućio da prelaze velike daljine, tako da su sad mogli da dođu do svim udaljenih svjetova u času... i tako je nastala trka u koloniziranju! Tih 7 svjetova je željelo da svoju kulturu proširi širom univerzuma, ali nakon stotina godina krvoprolića i nakon što je bezbroj planeta uništeno... shvatili su da ovakav rat ne vodi ni čemu... tako da su razvili novi sistem koloniziranja, zasnovan na zakonu kojeg će da poštuju svih 7 naprednih civlizacija, a taj zakon je prpisao da svaka napredna civilizacija može da pošalje samo jednog predstavnika na jednu od nenaprednih planeta, te samo taj predstavnik ima pravo da uvede planet u novu eru, ali to mora postiči tako što čitav planet bude saglasan i spreman da uđe u koaliciju sa glavnim planetom koji ga je poslao.... kako? tako što će da učini da uništi uticaj ostalih predstavnika ubijajući ih, pored toga predstavnicima je bilo zabranjeno da uvedu tehnologiju za koju taj planet nije bio spreman, te je sam narod na planeti morao proći fazu razvoja dok ne razvije tehnologiju svemirskog putovanja, tek tada je smio da pristupi matičnom planetu predstavnika koji je ostao ... taj zakon koji je uveden, je od tada bio poznat kao THE LAW OF REVIVAL ili u previdu Zakon o ponovnom rođenju i tako je počelo doba ponovnog rođenja...
Edy Edy   18.08.2013 u 00:54

cranium (17.08.2013/22:52)
Probacu je odmah sada odmah. mada ne verujem da je kao C5
nije kao C5 grafika je lošija ali je sve jednostavnije ;) nažalost nije tako moćno izgradnja gradova, jer je grad ograničen na 9 polja ali jbg kao što rekoh igrica je veoma jednostavna po tom pitanju to je Turn based game, ne kao CIV ;)
Edy Edy   18.08.2013 u 00:59

ako želiš ovakve igre preporučujem Anno - Create a new world ;) otvorio sam temu i postavio linokove ovdje u forum pored toga imaš još Townsmen, ostale ne valjaju to je to, civ, revival, townsmen i anno aa da.. listi bih još dodao jednu Age of Empires ;) ako se može ova svrstati ostale ništa
Edy Edy   18.08.2013 u 01:03

eh, otvorio sam temu jer imam problem odnosno imao sam ga nekad davno sam ovo igrao i zapeo sam na lvl 4 imaš tu zadatak da osvojiš selo, u kojem se nalazi naprava koju moraš imati, ali udaljeno je dalje od tebe nego što je od protivnika... imaš isti broj početnih ratnika i resursa kako doći do sela prije ovog drugog i odbraniti ga od neprijatelja ja nisam uspio a igrao sam ovaj nivo 2 sedmice malo sam poglup, ali stvarno nisam skontao guglao sam i našao isto da ljudi zapinju na ovom ali nisam vidio riješenje... ako je iko igrao nek mi javi kaaako da pređem ovaj lvl

Forum početna