Edy Edy   25.10.2013 u 01:30

Svi znate za ogromne pakete kao što su Vertrigo Serv i onaj WAMP i sl. ima i onaj Easy.. nešto... uglavnom, imate all in one pakete na kojima možete da testirate svoje skripte i stranice.. ali zašta? ja nemam neke velike potrebe za svim tim... tačnije, meni treba samo MySQL, PHP i web server što se tiče MySQLa... povelik je PHP je dosta kompaktan, za windows osnovna verzija bez mnogo extenzija ti ima 50tak MB veličine... a sam Server? za šta će vam Apache glomazno veliko čudo, koje nije ni truni dobro za testiranje eh baš u tome je stvar... kako da napravite svoj računar dostupnim putem http protokola fino, otkrio sam ovaj prelagani malih windows executable code.google.com/p/mongoose/ istinski je ništa
Edy Edy   25.10.2013 u 01:34

malena aplikacija, koja pokrenuta može da se konfiguriše ja sam podesio port 80 i php sa njim trebalo mi 10 minuta dok sam sve skinuo i spojio a možete i za 2 minute iz drugog pokušaja kad skontate kako šta sam dobio? sad kad kopirate moju ip adresu u browser bar gore izbaci vam jednu malu web stranicu i poruku na ovaj način se daju razmjeniti fajlove preko http-a pokrenete server, postavite fajl, date link i skine onaj ko treba da skine uštedite nepotrebno dodavanje fajla na file sharing ;) ali ima i drugih koristi, možete i hostovat vlastite stranice samo što vam komp treba stalno biti upaljen
Edy Edy   25.10.2013 u 01:36

primjer 77.78.231.150/ ovo mi je trenutna IP... ako ništa ne vidite onda mi se IP promjenila ili mi je komp ugašen
Welicak94 Welicak94   25.10.2013 u 22:32

sve ovo sto si ti ispricao, prvi put cujem za to
ICE
IcE  
 04.11.2013 u 14:14

Edy (24.10.2013/23:30)
Svi znate za ogromne pakete kao što su Vertrigo Serv i onaj WAMP i sl. ima i onaj Easy.. nešto... uglavnom, imate all in one pakete na kojima možete da testirate svoje skripte i stranice.. ali zašt
da imas pravo,sve to glomazno previse,ja na win7 imam xampp,800mb za nista i jos me zeza visual studio kojeg moras imat za verziju iznad 1.8.0
Tommy Tommy   24.11.2013 u 06:45

Meni je VertrigoServ najbolji
Edy Edy   29.11.2013 u 20:03

ne razumiješ VertrigoServ nije server to je samo instaler za mnogo drugog softvera... ovo je čisti maleni jednostavni Server cilj ove aplikacije je da proslijedi podatke nekom klijentu koji zatraži to od njega to je sve ;) mnogo jednostavno ali extremno moćno

Forum početna