Mega Man
Forum Zabava Serije

Edy Edy   29.11.2013 u 19:41

jeli iko gledao ovaj fenomenalni crtani ja sam totalno zaboravio na njega ali nedavno sam našao nešto o njemu i probudilo je sjećanja koncept je fenomenalan U dalekoj budućnosti život ljudi je postao puuno jednostavniji... Sve je naprednije i svi ljudi zavise od tehnologije. U takvom društvu imamo da svaka osoba ustvari posjeduje jedan "program" zove se Navi svaki Navi predstavlja umjetnu inteligenciju znači predstavljeni su kao ljudi u elektronskom obliku koji nas prate i pomažu nam u učenju, poslu i svugdje kažemo im šta je to a oni potraže na Internetu nešto kao Siri samo mnooooogo moćnije ;) pravi mali ljudi za džep Eh u tako elektronski zavisnom svijetu postoji velika opasnost od... čega? pa virusa virus može da uradi razna sranja kao da sj**e sistem saobraćaja i šta sve ne eh, ti Navi-i imaju (ako to žele njihovi vlasnici) mogućnost borbe protiv virusa joooj srce svakog IT fanatika udara jače kad pomisli na ovo mada, ima dosta besmislenog u crtanom ali jbg, nije svak programer pa da traži dlaku u jajete u ;)
Edy Edy   29.11.2013 u 19:45

eh ta borba tih Navija i virusa se može upravljati posebnim dodacima naravno, za razne vrste virusa postoje i različiti dodaci i na taj fazon je razvijen odličan sistem i koliko toliko realističan imate svog navija... hodate ulicom kad ono, napadne vas Robo Pas zaražen virusom šta ćete? potrčati? ma kakvi, pozovete Navija (koji se nalazi u PETu, to je kao mali računar, nešto slično SmartFonu koliko znam ) i započnete bitku sa virusom cilje je izbrisati virus Za to koristite čipove... ubacite čip i podaci sa njega daju vašem NAviju dodatne sposobnosti za brisanje virusa ako ga obrišete, sve je odlično, ako obriše vašeg Navija naj**ali ste znači super je
Edy Edy   29.11.2013 u 19:48

eh... nakon što smo riješili koncept idemo na likove iz crtanog sve se dešava u gradu zvanom ACDC Megaman, to je Navi jednog djeteta... ali je poseban to se tek kasnije saznaje ;) Ali otkrit ću vam pazi spoiler: Megamana stvorio otac toga djeteta i on je kao oličenje njegovog mrtvog brata Brat mu umro u djetinjstvu i njegov otac je genijalac koji je uspio kao da prebaci DNK ili šta već u elektronski oblik i napisao MegaMana koji je kao Navi nastavio da živi ;) tu već počinje besmislenost ali dobro, nije im loša ideja bolje se ionako ne može objasniti, ali je ako ništa ideja dobra
Edy Edy   29.11.2013 u 19:51

i tako daj dječak koji se zove msm LAN (kao kratica za Local Area Network :xD) ima svog Navija MegaMan-a i zajedno biju viruse i spašavaju grad zajedno ima i rivala i prijatelja sa Navijima može se reći da svaka osoba ima svoj Navi zašto ne bi imali i on ih predstavlja u Cyber Svijetu ;) nešto kao Avatar ali sa odvojenom svjesti tako djeci može da daje savjete kada i kako da rade zadaću, da se bude i sl. i eto, Lan je bio i na nekim prvenstima i tim borbama Navija protiv Navija osvojio sve razumije se ;) pogledajte odlično je
Edy Edy   29.11.2013 u 19:54

PS: opis ovog gore koncepta je opis i gameplaya igrice koju sam igrao ali isto važi i za crtani ;)

Forum početna