BJR Makedonija
Forum Politika Balkan

PARTYzan   14.09.2014 u 01:23

aha treba imati talenat da,iako nisi imao rat ni sankcije,ipak imas najgori standard,nepriznato ime i nepriznatu crkvu ;)
Ovo je zadnji post sa prethodne strane.
Gendza Gendza   14.09.2014 u 08:46

od 15 mostova 10 im je u reknstrukciji a koliko brzo idu radovi trava je uspela da iznikne na jednom mostu. to sam sad video kad sam se vracao iz grcke
Tommy Tommy   15.09.2014 u 04:20

ma njima je najbolje da se prikljuce bugarskoj. neznam zasto su odustali od te ideje? ili nisu. sad pred par mjeseci bilo zaj**ano u makedoniji, bunili se albanci nesto, kod nas na telki nista o tome nije bilo, vidio sm nesto na nekim srpskim portalima i onda su odjednom prekinuli.
Gendza Gendza   15.09.2014 u 10:45

spremaju se albanci rade oni planski sve to
Cranium Cranium   18.08.2018 u 12:14

Evo, 4 godine nakon pisanja u ovoj temi...makedonci izgleda lagano pristaju na ime "severni makedonci" Grci i velika "braca" zavrnuli muda makedonskim vlastodrscima. Sto se mene tice, slazem se da mora neko resenje da se nadje. BJRM je kao izraz teeeska glupost. Ali sa druge strane, kako dati ime drzavi koja ti ne pripada???? Jer Makedonija je bila geografski i kulturoloski/istorijski grcka zemlja. Ne mislim da grci imaju pravo na teritoriju makedonije, vec da imaju pravo da zabrane da narod koji nema veze nikakve sa grckom istorijom koristi ime njihove nekadasnje drzave. Malo besmisleno. To je kao kad bi se u nekom imaginarnom scenariju nakotili cigani u srbiji i reonu rashke oblasti (juzna srbija) i otcepili se od srbije sa imenom drzave raska, a oni od cigana postali rashani. A veze nemaju sa srpskom istorijom. I mi bi trebali da im to dopustimo??? Eto objasnio sam stanoviste grcke koja je u pravu, ali steta je vec ucinjena pa nemaju kud. I oni ljudi znaju da je nemoguce dogovoriti se, pa predlazu kompromis. Lako bi se oni dogovorili da makedonci nisu izmisljena nacija. Tjst skupina ljudi koja je pristala da se zove geografskim imenom, samo da od sebe skloni poreklo. A to je srpsko-bugarsko. Kako vam volja. Vise srpsko nego bugarsko, ali eto.
PARTYzan PARTYzan   18.08.2018 u 21:29

Mslm da je izraz BJRM adekvatan za takvu državu. Na kraju su pristali na isto ono što su pre više od 25 god Grci nudili. Još proletos kad sam prolazio pored skopskog aerodroma, sklonjen je natpis Aerodrom Aleksandar Veliki i umesto njega postavljen Aerodrom Skopje. Grci su zbog toga ranije negodovali.
Tommy Tommy   20.08.2018 u 10:22

za par godina bit ce istocna albanija.

Forum početna