Željko Joksimović
Forum Zabava Muzika

Cranium Cranium   26.10.2014 u 02:42

Nesumnjivo, najveći Srpski pevač prošle decenije. Šta reći o njemu? Poznat u celom Balkanu, 2 puta bio na Evroviziji. Jednom drugi, jednom treći. Šta ja pamtim o njemu?

Pamtim ga sa festivala nekog, mislim da je bila Budva. Tamo negde 98' godina, bilo je pre bombardovanja. Onako sa mindjušama se pojavio i pevao pesmu koja počinje glupo, ali se refren razvaljuje. Ne pamtim koji je bio na festivalu, možda je i pobedio. I onda izdaje prvi album. To je bio haos kako je postao popularan. Sećam se da smo svi po kraju kupovali kasete. Znači i sada kad čujem te stare pesme ja padam u trans. Nisu tehnički perfektne kao ove danas ali su imale dušu. Bukvalno ceo album mu je bio fantastičan. Stariji znaju o čemu pričam. Kombinacija svega. Pop, etno, tehno....svega je bilo. Snimio je sledeći album negde 2001 koji je bio isto tako dobar. I treći koji je bio prelaz iz onog Željka i ovog sada. Mada je mnogo više bio bliži starom Željku. To je bila 2002. Onda je otišao na Evroviziju i zamalo pobedio. Posle toga je istorija. Snimio je još dva albuma ali mahom su to balade. Eeeeeeh stara dobra vremena.
Welicak94 Welicak94   26.10.2014 u 02:58

Moj omiljeni pevac iz detinjstva
Pesme poput: Telo vreteno, varnice, rintam itd..
Cranium Cranium   26.10.2014 u 03:45

Ahaaaaaa, eto vidiš. Ti si mladji, ali i ti ga pamtiš iz tog perioda. Haaaaaos. Meni su omiljene sve stare, a možda više od ostalih habanera, 9 dana i dukati.
Cranium Cranium   26.10.2014 u 03:48

Mada nemam koju da izdvojim, za ove tri imam fleshback na neke momente pa su mi zato drage. Jbg, novi Željko i libero fazon za nove generacije, nama starijima stare pesme.
Roky Roky   26.10.2014 u 03:59

ja se secam pesme"Drska zeno plava
Zvezdas Zvezdas   26.10.2014 u 10:09

Ima dosta dobrih pesama, meni se izdvajaju... telo vreteno, lane moje,misel, drska zeno plava,...
atom atom   26.10.2014 u 11:23

Dobar je pevač,volim da ga slušam Pamtim ga po pesmama Telo vreteno,rintam,devojka sa polja zelenih,libero itd a volim i onu pesmu iz serije "Stižu dolari" to on isto peva
Welicak94 Welicak94   26.10.2014 u 15:17

Cranium (26.10.2014/02:45)
Ahaaaaaa, eto vidiš. Ti si mladji, ali i ti ga pamtiš iz tog perioda. Haaaaaos. Meni su omiljene sve stare, a možda više od ostalih habanera, 9 dana i dukati.
kako ne, secam se kada sam imao 7-8god, i moji su tad imali Yuga sa radiom sa kasetama , imali smo kasetu Zeljka J. i stalno sam je okretao, znao sam svaku pesmu napamet i svaka mi se svidjala
Cranium Cranium   14.06.2015 u 00:32

Evo uzeo da slušam Željka malo. Jel se seća neko spotova starih. Ahahahahah. Npr za varnice sa onim sjajnim šljokicama, glupostima itd. Ahahahahahaha. Ili za Crnokosu, spot kao partizani i nemci

Strašno, ali vidiš. Takvo je vreme bilo. Bolelo je uvo ljude da li ispada smešno, iz ideje se svašta radjalo

Forum početna