Digitalna TV
Forum Zabava TV

Welicak94 Welicak94   06.11.2014 u 22:40

Napisao sam maksimalno skracen naziv za ovu temu, a ostalo cu ovde ispricati , zbog cega sam ustvari i pravio ovu temu
Za pocetak, verovatno je i vecina upucena u novu verziju televizije, digitalna televizija (DTV). Kao sto znate za gledanje televizije potreban vam je prijemnik DTV-T2 , prijemnik digitalne tv druge generacije koja je uvedena u nasoj drzavi Srbiji, dok je u okolini DTV-T (usvojena televizija prve generacije).
Evo sta se desava, na vecini televizora (tacnije na onim skupljim), ima ugradjen DTV-T2, ali na ostalim, nema DTV-T2 , nego osnovni DTV-T, i zbog toga ljudi Srbije su prinudjeni da dodatno placaju neke aparate koji kostaju od 3-6 hiljada .
Na informacionom sajtu: digitalicija.rs je napisano kako ce operateri kablovske televizije obezbediti potrebnu opremu, tacnije Set Top Box, sto naravno nije ispostovano. Trenutno se kod nekih operatera moze dobiti besplatna digitalizacija, tj set top box (npr Total Tv i SBB koliko sam primetio). A kod nekih se to placa.

Evo ima slucajeva, da neko kupi sasvim nov tv i da na kraju s tim tv-om ne moze da gleda digitalnu tv, jer na tom tv-u nema DTV-T2 (sto je inace slucaj kod mene).
Da ne duzim, ali vec sam razduzio, jer nema ovde mesta koliko toga hocu da kazem, sve detaljno ko nije, ili ko jos ne zna sve o DTV neka pogleda sajt digitalizacija.rs ili rts.rs/digitalizacija

Ali ja imam jedno pitanje, posto nemam nikakvu kablovsku i slicno, nego klasicnu antenu sa 6 kanala i naravno sada treba preci na DTV, i treba izabrati normalnog operatera pored ovoliko izbora i razlicitih cena i usluga, kao i kvaliteta usluge. Ja sam skoro kupio TV i to ne prilicno jeftin (52990) , i samsung kao vodeceg lidera tehnologije, i na njemu nemam DTV-T2 , a pri kupovini dok jos nije bilo razjasnjeno sta je DTV-T i DTV-T2 , prodavci u tehnomaniji su naglasavali kako su njihovi televizori svi spremni za digitalizaciju (spremni racku) , tako da sam ja na neki nacin zaj**an, a verujem i da nisam jedini.
Pa vas ja pitam: Kog operatera izabrati i zbog cega? SBB, Total Tv, IPTV...
Welicak94 Welicak94   06.11.2014 u 23:05

I na ovom sajtu je sve lepo objasnjeno:
digitalizacija.info/
FoX FoX   07.11.2014 u 00:03

Ja sam SBB korisnik(vec 3 ili 4.godine) Uzeo sam onaj trio mix paket.....
fiksni&net&kablovsku ... 2500 din. mesecno...

15mb/s brzina neta,dobio sam d3 risiver ,modem(koji je ujedno i ruter)
...i tako..zadovoljan sam...jednom u 2.meseca se desi da nema ceo dan signala...ocena 9/10 (ping mi je 80-120,ali posto moji ukucani koriste cesto net ,onda mi je max ping 250 (u slucaju da ne koriste torrent...u slucaju da koriste torrent ,ping mi skoci na 500,600 )
Mislim da imaju solidnu ponudu,tehnicka podrska im nije losa(izdadju na teren cim ih pozoves ili dan posle poziva).Uglavnom,zadovoljan sam
Welicak94 Welicak94   07.11.2014 u 00:09

FoX, eto vidis , to nije lose... ali ja vec imam net na 12 meseci ADSL. placam ga 1370din... ja sad nzm sta bih uzeo... razmisljam i o IPTV, ali onda mi mnogo skupo izlazi mesecno brt... a i ne vidim neku veliku kolicinu kanala.. a kod sbb-a pise 160 kanala.. a IPTV 100... nije mala razlika.
FoX FoX   07.11.2014 u 00:23

Ma brate...160 kanala imas sa svim paketima ja msm...nisam siguran...a i od tih kanala mozda 20 valja..telekom ima Arena sport ,to je jedino dobro kod njih.SBB nema arenu ali ima sport klub koji ne prenosi domace utakmice(mada ne pratim fudbal) .Kablovska je oko 1000din,net 1500..nije jeftino ali eto..bez toga sa ne moze da zivim sam uzeo bih samo net..tv ne gledam..sve sto mi treba ja nadjem na netu..
GrofTame   07.11.2014 u 00:45

kod vas tek sada uvode dvb-t??
Roky Roky   07.11.2014 u 00:47

GrofTame, e jbg kad smo mi mala i siromasna zemlja
Welicak94 Welicak94   07.11.2014 u 01:27

FoX, a u IPTV od ovog ADSL beotela ima arena sport... i sve zgurali pinkove kanale...
pih... i sto se mene tice tv mi ne trb, i nemam vremena kad da gledam, a i da imam, lepse je blejati na netu, nego hoce cale... a on voli sport, tako da bi mi trebala arena to mu je najveca zelja da gleda arenu
Welicak94 Welicak94   07.11.2014 u 01:34

GrofTame (06.11.2014/23:45)
kod vas tek sada uvode dvb-t??
na zalost da, a i koliko sam procitao na netu, u hrvatskoj je uvedena DTV-T, a nasi su verovatno u inat Hrvatskoj uveli j**enu DTV-T.. najobicnije seronje. Svi televizori se prave sa DTV-T , ali ne, ovo je Srbija... mora da nam uzimaju pare na bilo koji nacin... taman ono sto su ukinuli rtv pretplatu -.-
SRB
Srbenda  
 07.11.2014 u 02:38

Welicko, ne teramo nikakav inat vec zbog prevelikog kasnjenja u digitalizaciji preskacemo DVB-T i idemo na noviji DVB-T2 standard. Morate nabaviti TV sa ovim DVB-T2 tjunerom a inace se tjuneri mogu nabaviti zasebno za 30-ak evra i onda povezete TV preko scarta ili hdmi.

Forum početna