187
Forum Zabava Muzika

atom atom   10.12.2014 u 10:47

Bane Janković,Marko Kovačević i Peđa Radosavljević su momci koji čine grupu 187(One Eight Seven).Peđa je prvi oformio ovaj hip hop-rap band/grupu,ali tada nisu imali nikakav naziv.Godine 1994,njih troje daju sebi naziv 187,187 je šifra Američkih policajaca kada se na ulici desi neko ravnjane ili ubistvo.Svoj prvi album "Tamn Strana" izdali su 1995 godine za PGP RTS.Bitan trenutak za njih je bio kada su uradili svoj prvi spot na bazenu za pesmu "Kako me želiš" urađen u maniru crnačkih spotova.Grupa se raspala 2005 godine.
Zvezdas Zvezdas   10.12.2014 u 10:55

Slusao sam par pesama njihovih, dobri su,
atom atom   10.12.2014 u 11:03

Ja sam samo običan božiji batler,nisam ja loš,loš mi je karakter! Šteta što su se raspali
atom atom   06.09.2016 u 21:56

Opa,barem se jedan vratio na scenu

Bane 187-Ja bih pošao za njom 2016
Cranium Cranium   04.12.2021 u 22:01

atom (06.09.2016 / 19:56)
Opa,barem se jedan vratio na scenu Bane 187-Ja bih pošao za njom 2016
Pustio sam ih pre neku nedelju. Brate ono je bila takva komercijala u to vreme da to nije realno. Dok su svi hiphop producenti mogli jedino da naprave semplovane bitove na mpc jer nisu imali snage da poteraju full produkciju na svojim kompovima, 187 je imao bas zahtevne poduhvate sa produkcijom. Slusao sam na sluskama, ijuuuuu druzeeee.
atom atom   04.12.2021 u 22:19

Cranium (04.12.2021 / 21:01)
Pustio sam ih pre neku nedelju. Brate ono je bila takva komercijala u to vreme da to nije realno. Dok su svi hiphop producenti mogli jedino da naprave s
Komercijala su postali kad su prešli da snimaju za BK. Dok su radili sa Gruom su bili čist old school rep.
PARTYzan PARTYzan   05.12.2021 u 00:32

Meni je oduvek bio zanimljiviji dj momenat vezan za 187. Cak i Marko je jedno vreme radio kao dj na splavu Ambis, ali daleko uspešniji, i dalje aktuelan je DJ Prema. Njegove setove sam slušao još kao klinac u "4 sobe" pa u Andergraundu, Plastiku (najjače žurke od svih, ugl. subotom) i na Freestyleru. Vrti r&b hip-hop, funk, reggaeton, dancehall. Ugl mainstream
Cranium Cranium   05.12.2021 u 11:50

atom (04.12.2021 / 21:19)
Komercijala su postali kad su prešli da snimaju za BK. Dok su radili sa Gruom su bili čist old school rep.
Mislim upravo na ta dva albuma snimljenih za BK sound. Nebo i zemlja u kvalitetu zvuka. Pričam samo sa produkcijske strane. Dok je legendarni Vanja (Oneya) rokao bitove na svom mpc-u. (jer njegov komp ne moze da potera zahtevniju produkciju) , momci iz 187 su imali produiciju koja je mogla da parira reperima iz bilo kog dela evrope u tom momentu. Buukvalno. Nemci su tek krenuli da stvaraju moderniji rep, prvi moderniji rep u Nemačkoj ja pamtim sa pojavom Samy Deluxa, Sida i Afroba, a to je sve 2001-2002, francuzi su imali svoj fazon, ali ni oni nisu imali ovakvu jaku produkciju. Bukvalno kao rnb matre iz Amerike tih godina. Kao da ih je producirao Black Child ili Timbo. Nahvali ih ja ni krive ni duzne. Mada se vidi da su kopirali amere, ono zvuci top. Cak sam skontao da Bane u pesmi "kazes mi da ides" bukvalno krade deo pesme (ma cela pesma je inspirisana) od Ginuwine. Samo ne mogu da skontam koja je. Nisam slusao Ginuwine 100 godina. Isto je na tu foru, nisi me htela a sad trcis zamnom. Ne znam sta se to promenilo. Taj fazon. Edit....nasao sam original. youtu.be/e8plaDk7M94

"Say what" adlibovi mi govore da je ovo producirao Timbaland.

Eto kakav zvuk su kopirali 187 sa 2 dine zaostatka za Amerima. Sem 187....ovaj zvuk nije ni stigao do nas. Mi smo se krpili sa onim sto smo imali, i zato veliko hvala Vanji za njegov trud.

Forum početna