X Files
Forum Zabava Serije

Edy   26.01.2016 u 21:56

Meni ne ide u glavu kako će da objasne gdje je Molder bio i šta je radio ovih 15-20 godina. Mislim halo, to je Molder, on bi dosad otkrio sve što se ima dokazati

Nikako ne vidim moguć plot da se serija nastavi Pa mi se ne da gledati nikako

Mislim nije ovo Doctor Who, da mogu samo reći reinkarnacija i gotovo.

PS: Scully izgleda kao da je prošla 50 operacija :'( Recite šta hoćete ali Scully je imala puno deblje lice, haj što je smršala, ali GDJE JE CRVENA KOSA!!! Scully = Red Hair. Neću ni da zamislim drugačiji X-Files. A i pogledao sam malo plot, bezveze je. Pokušavaju da nekako povuku paralele sa X-Files i današnjom tehnologijom i zavjerama. To nemože nikako na dobro izaći...

PPS: Najjači dio X-Filesa jeste da je sve puno misterija Kada vidim da imaju UFO crash u HDu, na zemlji, oboren UFO.... e ništa od toga...
prikaži ceo post
Ovo je zadnji post sa prethodne strane.
Cranium Cranium   26.01.2016 u 23:57

I ja se razmišljam da li da gledam ovo. Ne zbog propusta u plotu, nego zbog samog plota. Ako bude bila kao ranije, gledam. Svaka epizoda, nova misterija. To može. Ali ako naprave roman od jedne "misterije" u 20 epizoda koja na kraju (misterija) ispadne neka glupa, onda neću da gledam. A to kako će objasniti odsustvo Moldera, gledaj i saznaj. Sigurno postoji nekakvo objašnjenje. Ako si fan, ne vidim zašto ne bi gledao???
Tommy Tommy   27.01.2016 u 02:02

ne moraju objasnjavati nista, zar nisi gledao posljednji film? Mulder je nakon zadje epizode bio u bijegu, a Scully je radila kao doktorica, onda su ih u filmu nasli i trazili od njih da im pomognu u istrazi.
meni serija nije među najboljima ali gledam jer ipak je ovo dosije x.
Edy Edy   27.01.2016 u 12:57

Cranium, nije samo nastavak plota, već čitava ideja reboota. I plot mi nije nešto, ako si čitao mi post vidio bi da imamo isto mišljenje

A to što sam fan ne znači da će reboot valjati Fan sam Stargate serijala, pa Stargate Universe je užasan po meni

Ili Doctor Who, odlična serija, ali ovog Kapaldi doktora ne podnosim nikako Jednostavno mi ide nekako na živce, posebno od epizode 'Listen', one close-up scene njegovih očiju. Plot je dobar, kao i uvijek. Ali on kao doctor who, nije mi nešto, bar kad uporedim sa prijašnjim.

Doduše, ovaj novi X-files je kao 'nastavak' jer se drže istih glumaca i slično, ali et Meni su najdraže one pre-2000 epizode
Edy Edy   27.01.2016 u 12:58

Tommy, Onaj iz 2008e? Vjeruj da nisam nezz što, nikad da pogledam isto kao za harry poter zadnji film gledao sam tonu cut scena ali koliko znam nisam nikad film od početka do kraja
Cranium Cranium   27.01.2016 u 13:07

Videćemo, ja još nisam pogledao ovu epizodu, sinoć sam zaboravio da gledam na fox-u. Dajem joj 3 epizode maksimum da mi se svidi. Tjst toliko ja mislim da treba da prodje da bi skapirao koju formu su izabrali.
Tommy Tommy   27.01.2016 u 20:28

izasla juce i druga epizoda, ova ne valja nista.
FoX FoX   26.02.2016 u 18:56

Kako su Molder i Skali PROMENILI SVET

Popularna i nikad zaboravljena serija "Dosije X" od 10. septembra 1993. godine pa sve do danas ne prestaje da intrigira publiku. Ostavila je zapamćeni trag na televiziju i uticala na mnoge druge serije, kako estetskim, tako i narativnim pristupom.

O njoj se uvek priča makar i sa setom što je završena. Međutim, svi ljubitelji naučne fantastike ove godine uživaju u nastavku ove popularne serije.

Armija obožavalaca

"Dosije X" je izgradio armiju publike, dok nije postao globalna senzacija. Ova popularnost je najviše kulminirala 1998. godine kad je izašao film "Dosije X: Borba budućnosti".

Međutim, rejting je krenuo da opada u devetoj sezoni. A drugi film "Dosije X: Želim da verujem" imao je nesreću da se prikazuje nakon čuvenog "Mračnog viteza" Roberta Nolana, pa nije zabeležio veliku popularnost i gledanost. I "X groznica" je bila rasuta.

Očekujte neočekivano u 2016.

Ipak, očekujući neočekivano, 2015. godine najavljeno je novo prikazivanje početkom 2016. godine. I to sve zahvaljujući fanovima, koji i posle drugogo filma koji nije naišao namasovno oduševljenje, su ostali verni "agenti" x slučajeva. Kao i uvek epizode su naišle na različite komentare, ali fascinacija Molderom i Skali opet je u vazduhu.

Šta je tajna uspeha ove serije? "Istina je tamo negde"

"Dosije X" je emitovan tokom prelaznog perioda za televiziju. Serije "Majami vajs" i "Tvin Piks" već su postavile temelje kako estetski tako i tematski. Međutim kreatori "Dosije X"-a su sebi dopustili više slobode i tako seriju učinili autentičnom i temtski veoma kompleksnom. Kris Karter i njegovi saradnici su imali cilj da naprave mini film na nedeljnom nivou, a to je bio veoma težak zadatak sa po 20-25 epizoda po sezoni.

Postoje tzv. "mitološke epizode" koje se bave dugotrajnom pričom nadoilazeće invazije vanzemaljaca i epizode "čudovišta nedelje", koje se bave čudnim stvorenjima i situacijama u vezi sa paranormalnim.

Cilj je bio da se pronađe jednostavna formula, epizoda ukopljen au sat vremena sa sve reklama, koja drži pažnju od početka do kraja. I reditelji su uspeli u tome.

Ljubavna priča za sva vremena

Neke epizode su takođe istraživale vezu između Moldera i Skali. Nastala je i posebna grupa fanova, koji su beležili i uživali u seksualnoj tenziji između Moldera i Skali. On je verovao, a ona je bila skeptičana po pitanju svega. Samo su stavili takve likove u nesvakidašnje i čudne situacije i pustili da se razvija priča.

Ono što je bilo teško opisati je čudna hemija između njih dvoje. Čak i kad je delovalo da je kreativni razvoje serije možda krenuo da koči, njihov odnos se samo nastavljao, uvek je bio u konstantnom razvoju bez obzira na sve.

Uticaj "Dosije X"-a

Ono što razdvaja "Dosije X" od svake serije su nesvakidašnje priče, tenzija između glavnih likova i njihova neobična povezanost kao i čudna bića, teorije zavere i misterije koje su osnov serije. Ne može, a da se ne primeti, da je serija uvek išla ispred svog vremena. koristila je sve što je devedesetih bilo dostupno, ali je razvijala nove narativne i estetske pristupe koji su postali obavezni u serijama "Breaking Bad" ili "Izgubljenima". Karete je napravio šablon, ali njegovo "čedo" omogućilo je niz drugih serija koje su se pojavile i deset godina posle "Dosije X"-a.

"Foks" je takođe i emitovao seriju baziranu na "Dosije X"-u, nazvanu "Milenijum", čiji je producent takođe bio Kris Karter. Priče ove dve serije su se povremeno preplitale, a Molder i Skali su se nakratko pojavili u jednoj epizodi "Milenijuma".

"Želim da verujem" u uspeh novih epizoda

U najnovijim epizodama suština je ista. Još uvek postoje elementi serije u nastavcima, ali epizode i ne moraju da prate jedna drugu, već se opet ide na stvaranje mini filmova na nedeljnom nivou. Karte je naravno opet stvaralac serija, a pored njega se pojavljuju i veterani serije Glen Morgan, Darin morgan i Džejms Vong, kao i glavna glumica Đilijan anderson koja je napisal jednu epizodu.

"Ne veruj nikome", "Istina je negde tamo" i "Želim da verujem" ostaće zauvek zapamćeni citati iz ove mega popularne serije.
FoX FoX   27.04.2016 u 18:51

Iii šta kažete za ove nove epizode?
Nisam ih još pogledao ali vidim slabo ljudi pričaju o završnici serije izgleda da neće više snimati
DR_
Dr_Psycho  
 27.04.2016 u 22:08

E ja sam odgledao do zadnje epizode. Snimace to oni jos. Nedovrsen je kraj.
FoX FoX   09.08.2016 u 19:50

Dogovara se nastavak "Dosijea X"
Iako oživljavanje "Dosijea X" nije previše oduševilo obožavatelje, producenti su zadovoljni i predstavnici studija "Foks" pregovaraju sa zvezdama serijala Džilijan Anderson i Dejvidom Duhovnijem, kao i s tvorcem kultne serije Krisom Kartnerom.

"Gusti su rasporedi, ali jako se trudmo i voleli bismo da se uskoro pojavi još jedna sezona", izjavio je programski direktor Dejvid Maden.

Serija "Dosije Iks" prikazivana je u periodu od 1993. do 2002. godine. Ove godine prikazano je novih šest epizoda, a svaka je, prema podacima Foksa, imala 16 miliona gledalaca.

O različitim reakcijama gledalaca, predstavnici Televizijske grupe Foks Maden i Dana Valden rekli su da je bilo odličnih, ali i negativnih kritika i da su na društvenim mrežama dominirale one pozitivne.

"Bio je veliki rad tokom sezone i mi očekujemo da će biti još bolji", rekao je Maden Valden braneći Kartera i njegov produkcijski tim.

Forum početna