Preporuči knjigu
Forum Nauka & Obrazovanje Knjige

Edy   17.03.2015 u 11:19

stavio sam Metro 1&2 na to-read shelf ima me na GoodReads.com ;)
Ovo je zadnji post sa prethodne strane.
atom atom   17.03.2015 u 11:21

Edy (17.03.2015/10:19)
stavio sam Metro 1&2 na to-read shelf ima me na GoodReads.com ;)
Ti čitaš na engleskom? Ja na našem,jedva sam našao na našem jeziku :xD
Edy Edy   23.03.2015 u 12:25

atom (17.03.2015/10:21)
Ti čitaš na engleskom? Ja na našem,jedva sam našao na našem jeziku :xD
svejedno meni na kojem god, draže mi na izvornom uvijek čitati. A dobra je vježba na engleskom čitati knjige povećavam vokabular usput
Edy Edy   23.03.2015 u 12:35

Evo još jednu knjigu da preporučim. Isto kao i prošla, pisana u vidu neke vrste dnevnika, naracije u prvom licu, obooožavam ovaj stil pisanja, ali ova ima puuno drugačiji karakter

The Curious Incident of the Dog in the Night-Time

knjiga je srceparajuća, psihološki motivisana.. Zamislite, mentalno 'drugačiji' tinejdžer postaje detektiv i odlazi na avanturu da uhvati ubicu psa iz susjedstva. Iako se sva radnja odvija oko tog kera, puuno više ubijaju detalji sa odnosima unutar njegove porodice te njegov odnos sa okolinom i upoznavanje sa načinom mišljenja glavnog lika, još način pisanja i format knjige. Zamislite da poglavlja nisu označene rednim brojevima, već prostim brojevima kao matematički gag! Poznata je po tome.

velika preporuka svima koji žele da oplemene dušu nečim psihološkim
Edy Edy   05.12.2015 u 22:22

11/22/63 - by Stephen King
King istražuje koncept putovanja kroz vrijeme gdje se vraćaš natrag u prošlost kako bi zaustavio ubistvo Kenedija, i to jer te je nagovorio tvoj stari prijatelj koji se ubio i ostavio ti tu ideju kao zadnju želju prije smrti, i kako glavni lik nema nekog izbora, ide u prošlost i počinje da živi i tadašnjoj americi. Pri tome pokušava popraviti neka nesrećna djela koje su zadesila njegove prijatelje i bližnje u prošlosti, ali pri tome izaziva... uh previše napisah

Pogledajte, odlična knjiga
--------------

Shepherd's Quest
by Brian S. Pratt

Nažalost, samo sam pročitao prvi dio serijala, ne mogu da nađem druge dijelove, ioako bih volio kad bi imalo negdje :/ Odlična fantazija koja prati priču nekoliko mladića koji su u potrazi za blagom koje će ih uz malo sreće dovesti do riješenja svih njihovih problema, ili bar tako misle. Pogledajte odrastanje nekoliko mladih ljudi, i njihov vid na svijet i okolinu u kojoj je svaki odrastao. Uz dobru avanturu, lagan okvirni koncept, i osvježavajući način pisanja.

-----

Off to Be the Wizard (Magic 2.0 #1)
by Scott Meyer *

Kada pomješate magiju i programiranje, šta dobijete? Izguljenog 20inešto programera, koji se nađe među grupom drugih programera iz 90tog stoljeća, i nekih sa kraja 21og, svi zajedno u srednjem vijeku, pokušavajući zaustaviti apokalipsu ludok zaljubljenika u igrice i koji u slobodno vrijeme jedu picu i djele iskustva o tehnologiji svojeg vremena. Mnogo dobrog humora, veoma zanimljivi likovi, izuezetno inovativan koncept, knjiga koju će svaki IT fanatik obožavati

ima još nego mi mrsko pisati...
Tommy Tommy   06.12.2015 u 04:31

kad se čita nek se čita nešto konkretno.
Vātsyāyana - Kama Sutra
[code]https://1fichier.com/?zqo9tpjozw[/code]
atom atom   06.12.2015 u 10:27

Zna li neko neku dobru knjigu o putovanju kroz vreme?
Edy Edy   06.12.2015 u 16:23

@atom (06.12.2015/09:27)
Zna li neko neku dobru knjigu o putovanju kroz vreme?
The Time Machine by H. G. Wells. Klasik koji ubija. Ako tražiš nešto malo van okvirnog 'napravio vremeplov i nasukao se negdje u vremenu', pročitaj 'The First Fifteen Lives of Harry August' Da li čovjek putuje kroz vrijeme, ili vrijeme putuje uz čovjeka? Veoma dobra knjiga

Ili ti ga ova od Stivena Kinga, i ta ti je putovanje kroz vrijeme, mada manje ima detalja o putovanju kroz vrijeme, koliko ima opisivanje američke prošlosti i uticaj glavnog lika na isto.

Forum početna