Masonerija(Iluminati)
Forum Misterije & Natprirodno Misterije

DR_
Dr_Psycho  
 10.05.2015 u 00:52

Priča se da je sve mnogo ranije počelo nego što se smatra. A smatra se da Masoni kao organizacija vode poreklo sa kraja 16. i početka 17. veka. Masonerija je mađunarodna organizacija. Niko ne može tačno reći šta je to masonstvo ili masonerija. Morate sami videti.
Pored te takve svoje osnovne i opšte definicije kao međunarodne organizacije Masonerija je religija. Masonerija danas postoji u više različitih formi i jedna ot tih koja se provlači kroz sve ostale jeste religija. Kakva je to religija? To je religija koja priznaje sve druge religije. Masonerija poret toga što uključuje ljude različitih nacionalnosti i porekla, što je čini međunarodnom, ona u svoje redove uključuje i ljude različitih verovanja i veroispovesti. Sve je to nebitno kada se uključujete u masoneriju jer ona nudi neštomngogo bolje. Nešto što nikom ne može biti rečeno. Ono što je karakteristika masonerije jeste tajnost. Masonskim ritualima i obredima mogu prisustvovati samo masoni itd. Sve njihove aktivnosti su tajne pa čak masoni ne smeju za druge masone govoriti javno da su masoni.
Masonerija se sastoji iz loža. Lože predstavljaju hramove u masoneriji ali ujedno i masone pri toj loži (hramu). Poznate su Velika Loža Škotske, Velika Loža Irske i Velika Loža Engleske. Danas najviše masona ima u Americi. Masonerija ima 33 stepena. Kada se uključite postajete mason prvog stepena i taj proces se naziva inicijacija. Dalje možete da napredujete u masoneriji sve do 33 stepena kada postajete mason najvišeg reda - ili veliki majstor lože kojoj pripadate odnosno postajete iluminat. Vrhovni bog masonerije, ako se tako možemo izraziti, jeste Lucifer - vrhovni arhitekta univerzuma. Lucifer je latinska reč i njen prevod na srpski je svetac, svetlonoša ili prosto onaj koji donosi svetlost. Masoni najvišeg stepena tj. iluminati su prosvetljeni od Lucifera. Iluminati je latinska reč koja se prevodi kao prosvetljeni - to su oni koji su prosvetljeni od svetlonoše tj. Lucifera.
U početku su se nazivali slobodni zidari, mada se često i danas tako zovu - oni zidaju novi svet. Lucifer je vrhovni arhitekta univerzuma prema čijum nacrtima oni zidaju novi svet. Masoni, slobodni zidari, su uglavnom bili u ilegali i često su to bile arhitekte, građevinari, freskoslikari i bez ičijeg znanja bili bi potpuno uključeni u društvo u projekte gde bi na gradnji katedrala, manastira i crkava u okviru hrišćanstva na freskama ili zidovima dodavali elemente masonske arhitekture. Zato su se i zvali slobodni zidari. Najčešći simboli masonerije su šestar, uglomer, čekić i piramida sa svevidećem okom. Danas je to najčeđće piramida sa svevidećim okom.
Bili su proganjani od strane Vatikana. Bar se tako smatra jer kako ih je Vatikan optuživao - oni žele da vladaju svetom. Vatikanu to nije odgovoaralo. Vatikanu nije odgovaralo da bilo ko pokuša da preotme njihovu vlast. Stoga su masoni slobodni zidari bili u ilegali, u podrzemlju i međusobno su se prepoznavali preko posebnog rukovanja.
Danas članovi masonerije su uglavnom veoma uspešni ljudi u poslu kojim se bave. To su pisci, bankari, ekonomisti, arhitekte, inženjeri, naučnici, generali. A najčeće su to danas ekstremno bogati ljudi, biznismeni.
Masonerija se često naziva veliko bratstvo. A Lucifer, vrhovni arhitekta se često oslovljava kao Veliki Brat. masoni se međusobno oslovljavaju sa brate. Međusobno su braća koja slede plan vrhovnoh arhitekte univerzuma. Neki navode da je bratstvo dobilo to ime kao tajna organizacija ljudi koji su se borili protiv Vatikana i njihove diktature.
Kod nas u Beogradu možete videti Piramidu sa zarubljenim vrhom u Knez Mihailovoj ispred zgrade SANU. TO je masonski simbol. Možete videti piramidu sa svevidećim okom u Sabornoj Crkvi u Beogradu na glavnom ikonostasu - iznad svih ostalih ikona. Na zgradi Tehničkih Fakulteta kod Vuka nalaze se simboli uglomer i šestar što su tipični simboli masonerije pred početak Drugog svetskog rata.
Najpoznatiji mason kod nas bio je Dragan Milešević Tapi. Mason 33. stepena. Bio je vrhovni majstor škotskog rituala Jugoslavije. Umro je u policijskoj stanici u Beogradu pod nerasvetljenim okolnostima. Kasnija istraga nakon ubistva Zorana Djindjića pokazala su da je bio ubijen.
Drugi poznati masoni - pa možete ih videti na našim novčanicama. Đorđe Vajfert koji sa nalazi na hiljadu dinara jedan je od istorijski najpoznatijih masona sa ovih prostora. Svi ostali osim Tesle su bili masoni ili su bili u nekom odnosu sa njima.
Svetski najpoznatiji mason jeste prvi predsednik Amerike - George Washington. Preko pola dosadašnjih predsednika Amerike bili su masoni
DR_
Dr_Psycho  
 10.05.2015 u 00:55

Često se napominje da je masonerija potekla od Rotšilda - jevrejske porodice. Danas se smatra da glavnu reč u masoneriji imaju jevreji i da su oni najbrojniji u masoneriji. Često se može sresti optužba da je masonerija u uskoj vezi sa Cionizmom (zionizmom) - jevrejskim nacionalnim pokretom. Cionizam je pokrt koji je imao i ima za cilj povratak jevreja (po svaku cenu) u njihovu obećanu zemlju - Izrael.
Mnogi smatraju Cionizam i Cioniste za kreatore Novog Svetskog Poretka po kome su oni hteli Palestinu, njihovu drevnu prapostojbinu (današnji Izrael) za centar njihove svetske vlade. Sa obzirom da jevreji očekuju mesiju koji po verovanju treba da bude na prvom mestu moćan, zatim pravedan i zatim i globalan. On če biti vladar celog sveta i to je prema verovanju jeveraja upravo ovo vreme koje nam predstoji.
Ovde treba napomenuti, sa potpunom svesću da mogu biti označen kao antisemit (danas najgora optužba), da jevreji danas u Americi čine jedva 2% populacije, a da su pri tome oni vlasnici najmoćnijih banka u Americi (a smim tim i svetu), da su vlasnici največih multinacionalnih kompanija i da time upravljaju američkom ekonomijom (najmoćnijom ekonomijom sveta), da su jevrejske bankarske porodice vlasnici Federalnih Rezervi (američke centralne banke) koja određuje sve zakonitosti vezane za dolar koje je pritom svetska (referentna) valuta i da time upravljaju ekonomijom celog sveta. Zatim, gotovo celokupnim masovnim medijima (TV, Štampa, Radio, Hollywood...) upravljaju jevreji. Vlasnici istih su ljudi jevrejske veroispovesti i nacionalnosti. Smatra se da oni, svi ti vlasnici medija, banki, velikih korporacija itd. da ti jevreji čine 15% od ukupnog broja jevreja i da su baš ti jevreji zapravo cionisti - ti najbogariji koji finansiraju političke partije itd.
Svaka radnja ili akcija koju izvodi Amerika može se poistovetiti sa jevrejima koji njom upravljaju. Istorijski gledano, u zadnjih 100 godina ta cionistička grupacija jevreja je ubedljivo najbogatija i najmoćnija zajedno sa masonerijom sa kojom se prožima i svim njihovim sestrinskim organizacijama tipa bilderberg grupa i sl.
Traba još samo napomenuti da jevreji nisu prihvatili Hrista za mesiju, smatrali su ga za ložnog mesiju, samoproklamovanog mesiju. Kada je Pontije Pilat pitao jevreje koga žele da oslobode - Varavu ili Hrista. Jevreji su tražili da oslobode Varavu a Hrista da razapnu. Danas jevreji još uvek čekaju svog mesiju i smatra se da su godine u pitanju. Po proročanstu koje se ispunilo (koje je cionistički pokret nejbogarijih jevreja ispunio) svi uslovi za dolazak tog mesije su gotovo ipunjeni. Jevreji su se vratili u prapostojbinu Izrael na "kraju drugog dana" (mada treba više od pola jevreja da živi u Izraelu, što će još malo pa biti ispunjeno), svet je postao globalan, itd. Postoji korelacija između drugog Hristovog dolaska i dolaska jevresjkog mesije - po bibliji to se poklapa se dolaskom antihrista - neko ko je suprotan Hristu.
Ako je Hristos bio simbol dobrete, jednakosti, mira, spokoja i sl. Antihrist je nešto suprotno tome. Antihrist ili Lucifer kaže se u bibliji koja je i glavni izvor istih. Dakle Lucifer i Antihrist su isto. Lucifer je prema biblijskom predanju bio anđeo najvišeg reda (glavni anđeo) koji je bio najbliži bogu i koji je hteo da postane bog, da on postane vladar tj. bog. Zato ga je Bog proterao iz raja i on je pao na Zemlju za njim i svi oni drugi anđeli koji su prešli na stranu Lucifera. Kada je protrean iz Raja Lucifer je dobio naziv Sotona ili Đavo. Setite se da je Lucifer vrhovni arhitekta univerzuma u masoneriji i razmislite da li se može napraviti veza imeđu jevrejskog mesije, biblijskog predanja o antihristu i masonskom Luciferu.
Masonerija je organizacija koja se proteže od dalekog istoka Japana i Kine pa sve do dalekog zapada Amerike i Kanade i o njoj se najviše spekulisalo. Optužuju su da su odgovorni za današnje krize u svetu. optužuju se da upravljaju svetom i tako dalje. Odgovor na to pitanje nemam. Neki insajderi su pisali da masonerija krije tajno znanje - neko drevno znanje veoma važno i bitno. Na vama ostaje da im sudite
DR_
Dr_Psycho  
 10.05.2015 u 00:57

Bilo mi je interesantno kopirati text s jedne stranice,a i uostalom,trazim vase misljenje o tome. Da li je to sve "prenapumpano" u vezi masonerije ili je tacno da su oni ipak tajno drustvo koje zeli da zavlada svetom?
atom atom   10.05.2015 u 01:05

Ćirko,da nisi ti mason?
DR_
Dr_Psycho  
 10.05.2015 u 01:23

e i ja sam pomislio na to dok sam pravio temu hahahahahaha
FoX FoX   10.05.2015 u 01:28

Mislim da je malo prenapumpano
Oni su jednostavno tajna satanska organizacija ili religija...E sad ,sta oni rade...verovatno prizivaju djavola,izvode razne rituale i tako te stvari...Mozda i dobijaju neke komande od djavola ko zna...

Mislim da imaju veliki uticaj na sve drustvene sfere..

Bas sam pre neki dan gledao neki njihov skup u beogradu na ytb...skupili se iz celog sveta,sve neki matorci a ima i mladjih...smeskaju se,pricaju...
Voleo bih da znam pravu istinu o njima al jbg
Ima na ytb raznih dokumentaraca o njima,pricaju iskustva neki "bivsi" masoni...ali ko zna da li je sve to istina..
FoX FoX   10.05.2015 u 01:32

Inace ,ja se bas zacudio kada sam video novcanicu od 1 dolar..puna masonskih simbola...ima bas na netu puno analiza ove novcanice..ali jasno je da su umesani i u ekonomiju..u to nema sumnje kad se pogleda ova novcanica

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/7/77/US_Silvercert1.jpg
DR_
Dr_Psycho  
 10.05.2015 u 01:41

Pa rotšildi,rokfeleri itd...to su tih 13 porodica koje vladaju svetom...tacnije 80% sveta. A cilj im je da vladaju 99%. A njih ima samo 1% u proseku na ceo svet. Kapitalizam iliti po meni novo doba robova. U socijalizmu se radilo i bio si placen i cenjen ako radis svoj posao kako treba. Danas radis i suvise,stalno si umoran,nervozan,trpis ponizavanje,nemas svoje ja. Ja kazem svi na selo i radis za sebe.
DR_
Dr_Psycho  
 10.05.2015 u 01:44

Ne mogu naci klip. Ali Fox,ako nisi znao,kad novcanicu od 1 dolara presavijes iz par uglova,dobijas sliku zgrade,tj nebodera u koji je udario navodno helikopter u Njujorku.
FoX FoX   10.05.2015 u 01:58

Aha video sam to
helikopter?
Mislis na bliznakinje?Kad su optuzili teroriste?Ma garantujem da su to ameri sami uradili...

Forum početna