Alcatel OT-995
Forum Tehnologija Mobilni telefoni

atom atom   13.06.2015 u 20:19

Pre neki dan sam dobio ovaj fon od sestre,ona je radnik Telenora pa je dobila novi fon od njih,tako da joj ovaj nije trebao pa ga je dala meni.Telefon je extra očuvan,brz je u radu itd. ali ima jedan mali problem,wi-fi mu je slab,tj. ne prima dovoljno jak signal.Kad se konektujem ima samo jednu crticu,a kad se konektujem sa tableta(koji je pritom Kineski) tablet ima 4 crtice i piči bez problema.Da li zna neko zbog čega je to tako?
FoX FoX   13.06.2015 u 20:36

Moj cale je imao ovaj fon ,sve je bilo ok sto se wi-fi tice..dok mu nisam ciglirao fon pokusavajuci da rutujem

Ako imas garanciju ,probaj u servis da odneses..
atom atom   13.06.2015 u 20:39

Ja sam ga rutovao,ali čisto sumnjam da se zbog toga sjeb'o wi-fi,jer sve ostalo radi bez problema.
Edy Edy   13.06.2015 u 21:36

@FoX (13.06.2015/18:36)
Moj cale je imao ovaj fon ,sve je bilo ok sto se wi-fi tice..dok mu nisam ciglirao fon pokusavajuci da rutujem

Ako imas garanciju ,probaj u servis da odneses..
brikovao ga?! nije to za svakog
atom atom   13.06.2015 u 21:45

Ahaha i ja sam ga brikovao,i jedva ga vratio u život,jedva našao originalan softver :xD
Edy Edy   13.06.2015 u 22:06

@atom, neću da kažem da ti je pitanje 'glupo', ali definitivno nije pametno.

Kao prvo: Šta podrazumijevaš pod 'kineski'? Za tvoju informaciju, Xiaomi je svjetski poznata marka mobilnih telefona koju proizvodi kineska kompanija (tačno tako), i mobiteli su im veoma popularni širom svijeta, čak i mediji često znaju da objave da je Xiamo jedan od najvećih konkurenata Apple-ovom iPhone-u. Još valja napomenuti da je Xiami "The world's 3rd largest smartphone distributor" [Source: Wikipedia] To da kinesko nevalja su babine priče. Nemože čovjek reći da je čitava kineska privreda nikakva samo zato što teže masovnoj proizvodnji, pa tek onda kvalitetnoj. To je većinski poznata činjenica, ali nije zakon u kini, ljudi rade šta hoće, imaš izuzetno kvalitetne 'kineske' robe, da ti italijani zavide, da tako kažem.

Kao drugo:To što ti kažeš da je telefon 'extra', ja pojma nemam šta ti pod tim podrazumijevaš. U vezi tog kineskog tableta... Koja marka? Koji model? Koja BOJA? (Ima čak fanatika koji kažu da boja uređaja može uticati na jačinu signala... nisam u toj grupi da odmah kažem, i ako utiče, to je zanemarljivo, to je kao da kažeš da vlažnost zraka kada praviš ručak utiče na signal -.- ). Ne znam tačno šta hoćeš da ti kažem... Mobitel taj 'extra', očigledno nije toliko 'extra' koliko ti misliš. Ne znam jeli to objašnjenje koje hoćeš, ali je poprilično očigledno -.-

Kao treće: Ako hoćeš da znaš šta tačno utiče na jačinu wi fi signala... ima mnoštvo faktora, od kojih su: podrška pojedinih wi-fi standarda (802.11g; 802.11n; 802.11b...), kvalitet wifi prijemnika, mjesto i raspored wi-fi routera (kvalitet; marka), raspored kućanstva itd. itd. itd.

Ovo zadnje tačke sam lajički objasnio sa riječima 'kvalitet' i 'marka'. Naravno, postoje određena mjerila za sve navedeno: dBi, dBm ... ali s obzirom na naziv teme ni u koju ruku nema veze sa tim, već je očigledno riječ o diskusiji o tom određenom modelu, neću da idem dalje u ovom smjeru.

Za više informacija o svom mobilnom aparatu preporučujem da pogledaš priručnik ili online specifikacije na gsmarena: gsmarena.com/alcate ... 1.php

Pozdrav i sretno!
atom atom   13.06.2015 u 22:30

@Edy Tablet je Ampe A92,Ampe nije uopšte poznata marka a ni firma,a opet mu wi fi radi dobro.I ako nisi znao u Kini ima na hiljade tih firmi koje nisu poznate,Kinezi rade dobre kopije mobilnih i tableta.I ja sam napisao da je fon extra OČUVAN,što znači da mu sve radi normalno osim wi fi,šta tu nije jasno?
Cranium Cranium   13.06.2015 u 22:32

Ahahahahaha, Edy objasnio. Kinezi imaju tehnologiju kakvu mi možemo samo da sanjamo. Tako da smešno mi je kada neko priča kako ništa Kinesko ne valja. To što mi kupujemo fuš kinesku robu ne znači da su oni loši, nego da smo mi jadni kada kupujemo nešto što se u Kini ni ne nosi. Ali to se odnosi na odeću, obuću, neke gedzete i gluposti. Ja imam ZTE Blade Q i namenski sam ga kupio jer je za te pare mnogo bolji i mnogo više pruža od kozna kog drugog proizvodjača. Evo da kucnem u drvo, još se nije "raspao"
FoX FoX   13.06.2015 u 22:39

ahaahaa @edy a brikovao sam ga zato sto sam skinuo fon sa usb 2,3sec pre zavrsetka ruta..jbg ima neki cudan nacin rutovanja :xD Ali na kraju sam uspeo nekako da ga vratim u zivot
..
Inace to za kineske modele..ja imam vec 2god Huawei...i prezadovoljan sam jos uvek..dobri su kinezi.
Zvezdas Zvezdas   13.06.2015 u 22:45

Opste je poznato da ja koristim te Alkatel telefone, oba fona koja sam koristio proizvodi Kina.
Sto se tice wi-fi i moj fon hvata vecinom slabe signale ali pronađe i dobar signal

Forum početna