Vaših top 10 horor filmova
Forum Zabava Film

Cranium Cranium   24.06.2015 u 01:43

Možda i ima ova tema na forumu, ali ajde da napravim.

Koji horor filmovi su na vas ostavili wow utisak? Nije bitna godina.

Ako može i mali opis, bez spojlera.

Zanima me uvek nešto novo da vidim, a iz trejlera se ne sazna uvek sve.

Moja lista sa opisima stiže uskoro. Pošto sam pogledao dooosta filmova, a i vi ste, neću stavljati one kultne kao The Ring, Saw itd. Samo ove novije recimo.
Cranium Cranium   24.06.2015 u 02:02

1. As Above, So Below.

Film je malo remek delo. Kombinacija istorije, filozofije i mitova.
Grupa avanturista na čelu sa Skarlet ulazi u Pariške katakombe u potrazi za Flamelovim kamenom mudrosti i zlatom.

2. Purge....

Još uvek mi je omiljeni "what if" film. To što se dešava u filmu, nikada ali nikada ne bih voleo da doživim.

A nismo daleko od ovakvog ishoda. Jednog dana će neka tajna vlada dozvoliti "čišćenje" u ime ne znam ni ja čega.

3. You Are Next....

Dobar "ovo nisam očekivao" film. Mada je malo suvoparan, sam taj koncept preživljavanja u stilu "mi smo unutra, oni napolju i sve će nas pobiti" dovoljan je da se prikucaš za ekran. Iako nije neko remek delo.

4. The Body.....

Malo remek delo triler horora.

Muž vara ženu sa ljubavnicom i rešava da je ubije. Sipa joj u piće nedeljama otrove i ona umire. Vode je u kapelu i sve je okej. Dok stražara kapele ne udare kola dok on u panici beži iz zgrade. Ispostavlja se da jedno telo nestaje. Otpočinje se istraga.

Film sa taaaako dobrim WOOOW krajem da to nije normalno. Poigravanje umom do samog kraja filma. Moja preporuka.

5. The Lazarus Effect.

Film spojio dve stvari o kojima sam ja dosta razmišljao. Nije remek delo, ali je fenomenalan koncept.

Može li se neko vratiti iz mrtvih? Kako to može da se odrazi na njegovu moždanu aktivnost, i na šta je sve sposoban. Kakve traume vuče sa mesta na kome je bio.

Za sada 5.
Cranium Cranium   24.06.2015 u 02:12

Provalio sam da često spominjem "remek delo"

6. The Orphanage.

Bivša štićenica doma za siročad se udala, usvojila dete i rešila da svoj život učini korisnim.

Rešila je da otkupi nekadašnje sirotište i započne neku modernu verziju sirotišta. Da ona bude mentorka nekim novim klincima. Medjutim, njen klinac počinje da vidja neku decu. I svi tripuju da je usamljen i da izmišlja drugare. Sve dok jednog dana ne nestane. Takodje film sa velikim WOOOOW ovo nisam očekivao momentima.
Welicak94 Welicak94   24.06.2015 u 02:35

Hm, tesko je napraviti Top... al evo...

1. Insidious (Astralna podmuklost)
2. SAW (Testera)
3. Poltergeist (Poltergajst)
4. They (Oni) , rezija Ves Krejven
5. The Amityville Horror (Amitvil)
6. The Texas Chain Saw Massacre (Teksaski masakr motornom testerom)
7. Hallowen (Noc Vestica)
8. The Maze Runner (Lavirint - nemoguce bekstvo)
9. No One Lives (Niko nece preziveti)
10. Alien (Osmi Putnik)

Filmove pod rednim broje 4, 5, 6, 7 i 10 sam kupio na DVD-u pre mnogo vremena (dok je DVD bio aktuelan), i znam da su mi se bas svidjali, tako da sam malo caprkao kroz secanje.
8 i 9 nisu bas aj da kazem horori, ali ajde...
Opise me bas bas mrzi da pisem
Uostalom msm da sam naveo sve poznate filmove, i trebalo bi da svaki ljubitelj horora zna za njih...
Welicak94 Welicak94   24.06.2015 u 02:39

Kada resim da pogledam REC, odma se bacam na ovu craniumovu listu Cranium brate, imas mnogo dobar ukus za filmove
FoX FoX   24.06.2015 u 02:48

uf...mrzim da sortiram filmove u top10 ili slicno ...

The Lazarus Effect svakako jedan od boljih
Insidious,The Conjuring....nznm..jednom cu napraviti mojih top 10 sad nisam u fazonu
Cranium Cranium   24.06.2015 u 03:10

Weličko, a neki opis?? Ništa a? Ja sam dužan još tri. Spava mi se.
Cranium Cranium   24.06.2015 u 03:12

PS...Nije ovo baš top 10 naaajboljih filmova. Nego neka lista filmova koji su vam se svideli, a nisu oni naaaj naaajpoznatiji.
Welicak94 Welicak94   24.06.2015 u 15:38

@Cranium (24.06.2015/01:10)
Weličko, a neki opis?? Ništa a? Ja sam dužan još tri. Spava mi se.
Zasto sam ja bio ubedjen da je pisalo top 3 horor filmova? Au... Izmenicu post, ali opise me zesce mrzi da pisem
atom atom   03.08.2015 u 21:11

1.Alien(Obozavam ovaj film,ima vise nastavaka ali najbolji je prvi iz 1979 god.)

2.Dawn of dead

3.Kad jaganci utihnu(nzm kako se pise na eng )

4.Wrong Turn

5.Texas chainsaw massacre

6.28 weeks later

7.From Dusk Till Dawn

8.Final Destination

9.The Conjuring

10.Scream

Forum početna