Psychedelic
Forum Zabava Muzika

DR_
Dr_Psycho  
 23.03.2012 u 16:15

E,otvaram ovu temu...et onako,bila je,a vise je nema...sad ce je biti i tak dalje.. Psychedelic(psihodelija)muzika,nastala 80-tih...sve pocinje od goa-trance-a,koji je inspirisan zvukom i stilom,direktno iz Indije...najpoznatiji izvodjaci goa-e su: astral projection,hallucinogen,koxbox,eat static,tristan...kasnije pocetko 90-tih,od goa-e nastaje psytrance,na isti fazon,mada malo tvrdje,najpoznatiji izvodjaci su: talamasca,x-dream,liquidsoul...kasnije...sredinom 90-tih...u rusiji,razni izvodjaci ove muzike su experimentisali..i doveli do novog stila,grubog podzanra psihodelije...DarkPsy koji inace ima tempo od 160-190,sa prostirenim basom(bas linijom)tokom cele pesme...i sa melodramaticnim i gotickim melodijama...nakon jos experimentisanja i jaceg,brzeg tempa 190,pa cak do 220BPM,bez melodramaticnih í gotickíh zvukova....nastaje Hi-Tech...najpoznatiji izvodjaci su..cosmo,furious,crazy astronaut,insector,terranoise,ankur...i mnogi drugi...postoji í psychedelic rock,npr izvodjac Pink Floyd i Erleen Nada vase misljenje?
AKON AKON   23.03.2012 u 23:53

Ma nije samo tako nastawi
DR_
Dr_Psycho  
 24.03.2012 u 03:57

Screw you
Edy Edy   11.04.2012 u 21:00

Previse... depresivna muzika
AKON AKON   12.04.2012 u 00:05

E ako si mu rekao
PARTYzan PARTYzan   16.01.2015 u 03:19

nisam ljubitelj psy trance-a a i u defanzivi je.Ipak,bio sam na psy žurkama i skoro je nemoguće ne provesti se lepo Od nekoliko hiljada izlazaka u životu,4 puta sam izašao solo,od toga 3put na psy (bašta Sava-centra,SKC,Bigz).Dobio po 1 kartu za dž pa da se ne baci gre'ota Proveo sam se bolje nego mnogih puta sa dvocifrenom ekipom Jes' da su ugl. klinci ali veselije ljude teško da sam negde sreo.I slađe fluorescentne cice.Opako friendly ekipa-došao solo,a upoznao i boga oca ahaha.Psy žurke su praznik za sva čula,i pored toga što nisam ljubitelj tog zvuka.Odlično sam se proveo i na psy u Barutani,Kući,Plastiku tj. Mondu.Najmanje su mi bliski goa i full-on a gotivniji mi je progressive (Experiment ekipa,BIGZ)
PARTYzan PARTYzan   16.01.2015 u 03:55

ovo nema veze sa muzikom ali je kinda spooky Pre 2 god sam stavio ortaka koji sluša psy na spisak za dž na brodu Kolos za neku psy-žurku.Trebalo je da ponese ličnu kartu,ali pošto je nema!? poneo je krštenicu IMKR bato ahaha.I dan danas ga prozivam zbog toga
DR_
Dr_Psycho  
 17.01.2015 u 17:43

Hahahahaha
FoX FoX   21.09.2016 u 22:10

Čudi me da nisam upisao koment u ovoj temi pošto sam fan psihodelije,tehno,trance itd (ali blaži zvuk)
Jednom ću napisati koje su moje omiljene psy/tehno/trance pesme...ali evo danas sam se setio ove pesme...jedna od mojih omiljenih psy trance pesmica samo stavite slušalice i prepustite se muzici

Mystical Complex - Optimus Prime
Cranium Cranium   21.09.2016 u 22:31

Nije loše nije lošeeee. Mada je meni ipak sandstorm vrhunac psytrance-a. Znači posred bela dana, totalno strejt mogu da se izložim.

Kao klinci smo se svi ložili na Skazija, ali neeeee. Ništa posebno.

Forum početna