nadogradnja xperie
Forum Tehnologija Mobilni telefoni

Gendza Gendza   28.11.2015 u 16:49

video sam na sajtovima da se stariji xperia modeli sa android sistemom 2.3 ili 4.0 mogu nadograditi na 5.0 lolipop a pominje se mogicnost i na 6.0 pa ako neko nesto zna o tome neka napise i dali se to vec radi kod nas
Cranium Cranium   28.11.2015 u 18:58

Moguće je i poprilično je lako. Ali takodje možeš poprilično lako da cigliraš fon. Uglavnom, nadji na netu da li ima za tvoj model fona custom rom sa 4.4 ili 5.0 ili koja verzija ti treba. Skini taj rom (biće u zip fajlu) i stavi ga negde na sdcard-u tjst memorijskoj. PS...Proveri zip. Može da se desi da je u zipu koji si skinuo drugi zip fajl koji tebi treba. U tom slučaju eksportuj taj update.zip fajl koji se nalazi u zip fajlu naziva nekog proizvoljnog koji si skinuo. Ne znam da li sam jasan. zip ne sme da bude u zipu. Tebi treba fajl koji se zove update.zip i koji kada ga otvoriš (trebalo bi da imaš neki file manager koji ima opciju da čekiraš zip bez da ga eksportuješ). Ako imaš gomilu nekih foldera, to je to. Dakle taj update.zip fajl smesti negde na sdcard-u iliti memorijskoj kartici. Prvi deo posla gotov. Ugasi fon. E sada, drži taster za power i taster za volume up istovremeno. Ja mislim da je volume up. Drži dok se ne pojavi onaj mali čovečuljak. Ušao si u te opcije i izaberi update from sdcard. Spusti se i nadji taj update.zip fajl i klikni yes. Automatski će krenuti da se nadogradjuje. :-). Ako ti nije jasno šta sada pričam, imaš po netu tutorijale kako se krećeš kroz meni. Na volume down se spuštaš, na volume up je nešto kao enter. E sad, ako si skinuo neko sranje, automatski će da ti se sj**e fon. Pazi šta radiš. Doooobro se obavesti i čitaj po forumima o tim specifičnim rom-ovima za pojedine modele fonova. Gledaj da li je neko sa tvojim modelom već instalirao taj rom i njegova iskustva. Ja sam pukom srećom uspeo da ne zabetoniram fon. Foks se seća tog pokušaja.
Cranium Cranium   28.11.2015 u 19:00

Lisice, znaš zašto nisam ciglirao fon onda????? Upravo jer je u zip fajlu koji sam skinuo bio drugi update.zip fajl. Ja nisam čekirao, uzeo i preimenovao onaj prvi zip u update.zip i probao tako. Pukom srećom sam se izvukao. Ahahahahahahah
Gendza Gendza   28.11.2015 u 20:53

hvala. imam xperiu neo l video sam da za nju ima dosta toga ali pogledacu po forumima ili cu ga odneti u neku radnju. mislim da nece vise od 20 eura da kosta
Gendza Gendza   28.11.2015 u 22:37

ako neko zna neki sajt za xperiju neo l gde ima to i da nije neki virus ili tako nesto neka ga postavi ovde
FoX FoX   29.11.2015 u 04:16

hahahaaa kran nisi mi rekao da si bio ciglirao fon a imao si xperiu isto?
Cranium Cranium   29.11.2015 u 15:57

Pa i nisam. To je ono kad smo pričali o upgrade-u. Nemam xperiu.
Gendza Gendza   30.11.2015 u 14:07

nije valjda da imas neki samsung ?
Gendza Gendza   30.11.2015 u 18:17

boot sistem userdata skinuo sa interneta sad to unzipovao na kompu prvo da vidim sta je ha ha
Gendza Gendza   05.12.2015 u 16:43

izbrisao launcer jedva drugi ubacio vise nista ne pipam kako je neka je

Forum početna