Najoblji Sci-Fi film po vama?
Forum Zabava Film

Prikaži rezultat ankete
Edy   21.03.2016 u 11:49

Blejd Je Sci-Fi/Fantasy, ima elemenata i horrora, većinom kada je u pitanju 'gore', ali to ne mjenja činjenicu da je film o neovampiru I da dosta filma objašnjava kako je on nastao, enzimima koji potiskuju njegovu želju za krvlju itd.

Više je Fantasy nego Sci fi, ali u tom slučaju Urban Fantasy. Mada dodiruje Sci Fi bar djelimično Nijedan film nije samo 'jedan genre'. Teško je grupisati filmove.

PS: koji Total Recall? Imaš dva, ako nisi znao. Remake i orginal. Drugačiji plot imaju
prikaži ceo post
Ovo je zadnji post sa prethodne strane.
Tommy Tommy   21.03.2016 u 17:04

digitaldreamdoor.com/pa ... .html
Edy Edy   21.03.2016 u 18:39

@Tommy (21.03.2016/16:04)
digitaldreamdoor.com/pa ... .html
To kao 2001 tebi najbolji? Nemam ništa protiv klasika, ali to je glupost živa
Tommy Tommy   21.03.2016 u 19:02

pa nisam ja pravio tu plejlistu, problem kod odiseje u svemiru je taj da je to vise od filma, i kad ga gledas prvi puta, ako ga uspijes pogledati, ja nisam mogao, ti unaprijed ocekujes nesto vec viđeno, i onda se razocaras. i na premijeri tog filma je pola ljudi izaslo
Edy Edy   21.03.2016 u 20:37

@Tommy (21.03.2016/18:02)
pa nisam ja pravio tu plejlistu, problem kod odiseje u svemiru je taj da je to vise od filma, i kad ga gledas prvi puta, ako ga uspijes pogledati, ja nisam mogao, ti unaprijed ocekujes nesto vec viđen
kako je 'više od filma'
Tommy Tommy   21.03.2016 u 21:22

pa imas pun kufer ljudi kojima je remek djelo a imas isto pun ku**c ljudi kojima je sranje, znaci ima nesto u tome filmu.
Edy Edy   21.03.2016 u 22:14

@Tommy (21.03.2016/20:22)
pa imas pun kufer ljudi kojima je remek djelo a imas isto pun ku**c ljudi kojima je sranje, znaci ima nesto u tome filmu.
pa u tome je problem. Ljudi ocjenjuju ga kao masterpiece jer ima odlične efekte za film iz 60tih. Ali ako bi se vratili u 60te, jest da ne bi imalo mnogo sci fi konkurencije, ali općenito gledano, i nije neki film

Više slave je dobio danas nego kada je pušten. Zašto? Ne zbog plota, glume ili nečeg sličnog. Već zbog toga što je klasik i što je dobar za 'stari film'. Pročitao sam tonu reviewa i pola ga opisuju 'ne kao film, već umjestnost'. E ako nije film, šta ga svi guraju u top liste :/

I mnogi isto kažu za njeg da ima odličnu vizelnu priču. Ma daj, film je toliko star da kada bi ga prikazali na Broadwayu ispao bi bolji nego na snimku. A ako je on tako 'fenomenalan' vizuelno, što onda film kao Gravity, koji je literalno ista stvar, dobio užasno loše kritike danas od strane većine gledatelja.

Filmografija je na prvom mjestu entertainment, pa tek onda umjestnost. Ako ne zabavi, nema mjesta danas.

Ne možeš Mona Lizu i film kao što je The Maze Runner uporediti i kritikovati na osnovu istih tački.
Edy Edy   21.03.2016 u 23:11

Evo top 50 sci fi filmova prema IMDbu (moj rating). Ima tu dosta sigurno stvari koje nisam rate-ovao, ali ovo su svi feature, short i TV filmovi sa 'sci_fi' tagom na IMDbu da sam ja rate-ovao na mojim listama.

Title | You rated | Genres
-Primer | 10 | drama, sci_fi, thriller
-K-PAX | 9 | drama, sci_fi
-Stargate | 9 | action, adventure, sci_fi
-City of Ember | 9 | adventure, family, fantasy, sci_fi
-The Prestige | 9 | drama, mystery, sci_fi, thriller
-Big Hero 6 | 9 | animation, action, adventure, comedy, family, sci_fi
-Eternal Sunshine of the Spotless Mind | 9 | drama, romance, sci_fi
-Back to the Future | 9 | adventure, comedy, sci_fi
-Cloudy with a Chance of Meatballs | 9 | animation, comedy, family, sci_fi
-Donnie Darko | 9 | drama, sci_fi, thriller
-The Man from Earth | 9 | drama, sci_fi
-The Matrix | 9 | action, sci_fi
-I Am Legend | 9 | drama, sci_fi, thriller
-Megamind | 8 | animation, action, comedy, family, sci_fi
-The Green Hornet | 8 | action, comedy, crime, sci_fi, thriller
-Super 8 | 8 | action, mystery, sci_fi, thriller
-Interstellar | 8 | adventure, drama, sci_fi
-Time Lapse | 8 | sci_fi, thriller
-Agent Cody Banks 2: Destination London | 8 | action, adventure, comedy, family, romance, sci_fi
-Les visiteurs | 8 | comedy, fantasy, sci_fi
-Children Who Chase Lost Voices | 8 | animation, adventure, drama, fantasy, sci_fi
-Patema Inverted | 8 | animation, adventure, drama, fantasy, romance, sci_fi
-Sky High | 8 | adventure, comedy, family, sci_fi
-The Time Machine | 8 | sci_fi, adventure, action
-The Girl Who Leapt Through Time | 8 | animation, adventure, comedy, drama, mystery, romance, sci_fi
-Flubber | 8 | comedy, family, sci_fi
-Doctor Who: Space and Time | 8 | comedy, sci_fi
-The Avengers | 8 | action, adventure, sci_fi
-Jurassic Park | 8 | adventure, sci_fi, thriller
-Iron Man 3 | 8 | action, adventure, sci_fi
-Limitless | 8 | mystery, sci_fi, thriller
-Iron Man 2 | 8 | action, adventure, sci_fi
-The Butterfly Effect | 8 | sci_fi, thriller
-Back to the Future Part II | 8 | adventure, comedy, sci_fi
-Back to the Future Part III | 8 | comedy, sci_fi, western
-WALL??E | 8 | animation, adventure, family, sci_fi
-Men in Black | 8 | comedy, sci_fi
-Men in Black II | 8 | action, adventure, comedy, mystery, sci_fi
-The Core | 7 | action, adventure, sci_fi, thriller
-The Fountain | 7 | drama, sci_fi
-Dark City | 7 | drama, fantasy, sci_fi, thriller
-Kim Possible: So the Drama | 7 | animation, action, adventure, comedy, family, fantasy, sci_fi
-Honey I Blew Up the Kid | 7 | adventure, comedy, family, romance, sci_fi
-Superman | 7 | action, adventure, drama, sci_fi
-Deadpool | 7 | action, adventure, comedy, sci_fi
-The Last Mimzy | 7 | family, sci_fi
-Kim Possible: A Sitch in Time | 7 | animation, adventure, comedy, family, sci_fi
-Parallels | 7 | action, sci_fi
-9 | 7 | animation, action, adventure, drama, mystery, sci_fi, thriller
-The X Files | 7 | drama, mystery, sci_fi, thriller

nedavno sam uradio rescoring, mada imam previše na listama, gotov 700 scorova da bi provjerio sve nešto je možda zaslužilo drugi score, ali ko će to pratiti
Tommy Tommy   22.03.2016 u 03:20

ništa stargate kod mene na prvom mjestu, koliko god volim terminatora i povratak u buducnost, kad se sjetim prvi puta kad sam gledao stargate, poceo sam scenarij pisati, neka djeca zavrsila u egiptu kraj piramida
haha, jesam bio budala, najbolje je bilo kad sam gledao u zmajevom gnjezdu, tad sam nunčake pravio, i onda kazu da filmovi ne utjecu na djecu.
Edy Edy   22.03.2016 u 10:47

@Tommy (22.03.2016/02:20)
ništa stargate kod mene na prvom mjestu, koliko god volim terminatora i povratak u buducnost, kad se sjetim prvi puta kad sam gledao stargate, poceo sam scenarij pisati, neka djeca zavrsila u egiptu k
Stargate film? Po meni, film zaseban nije nešto naročito dobar. Nije ni loš, ali nije neki hit da tako kažem. Dok, kao serijal, je izuzetan
atom atom   22.03.2016 u 18:38

Evo moje liste:

1.Mad Max(1979)
2.Matrix(1999)
3.Alien(1979)
4.Terminator(1984)
5.I am legend(2007)
6.Minority Report(2002)
7.Star Wars(svi delovi osim poslednjeg)
8.Alien vs. Predator
9.RoboCop(1987)
10.Back in the future