Matrix
Forum Zabava Film

SRB
Srbenda  
 30.06.2012 u 20:07

Ispucali su sve fore i fazone u prvom delu... Ostali nisu nesto...
KinG KinG   01.07.2012 u 15:59

Meni 2 i 3 deo extra. Kad ih jure oni beli duhovi u drugom. A u trećem kad se tabaju sa onim mašinama na kraju
Edy Edy   26.11.2012 u 15:32

Buuuu! Sram vas bilo ne znate sta je Matrix! Vi ste niko i nista dok ne pogledate ovaj film! Hoćete li općenito da vam opiše šta se radi u njemu (šta je to ustvari "matrix")...
Edy Edy   26.11.2012 u 15:33

Ovako ljudi.. Prvo mišljenje MATRIX JE NAJBOLJI FILM NA SVIJETU! Evo imate bezbroj avatara iz matrixa na Bfu. Ima vas dosta sto koristite Neovu sliku a ne zante ni ko je!
Da pocnemo: Film počinje tako što se opisuje Neo kao običan građanin (programer i haker). Ali on je nekako mislio da nešto nije uredu. I tako jednom naiđe na tajnu o "Matrixu" ... Nakon mnogo desavanja (opisao je king ovaj dio) neo upoznaje Morfeusa. On mu u kratkim crtama kaže "Ako želiš da saznaš ša je Matrix onda to moraš vidjeti, ne mogu ti objasniti... Ako uzmes plavu pilulu, prica zavrsava, probudit ces se u svom krevetu i vjerovati u ono sto zelis vjerovati, ako uzmes crvenu pilulu, ostajes u zemlji cuda i Ja ću ti pokazati dokle ta zečja rupa ide..." I on uze Crveno šta se desi? Matrix ga izbacuje iz sistema i on se budi u pravom svijetu bačen u kanalizaciju. Svijet u kojem ROBOTI VLADAJU SVIJETOM! On nije običan čovjek. Čak štaviše, samo jedan mali broj ljudi postoji, svi ostali su napravljeni od strane masina. I sami su napola masine. E tu scene počinju da lude: imate prikaz svijeta danas. Nakon mnogo godina rata svijet su osvojili roboti... mali broj ljudi zivi ispod zemlje, ali prije nego su izgubili ljudi su zamračili planet zemlju i oduzeli robotima sunce, njihov glavni izvor energije... E tu postaje zanimljivo! Roboti su počeli da uzgajaju ljude jer njihovi nervni sistemi proizvode dovoljno struje za njih.. Tako imate milijarde ljudi koji postoje, ali poluljudi.
DAV
Davor  
 26.11.2012 u 15:47

Nije los film.
Edy Edy   26.11.2012 u 15:58

i kako bi im nervni sitemi radili dovoljnim kapacitetom napravili su lažni svijet. Cyber svijet u kojem je sve kao u pravom u godini 2000-i-nekoj.. tako da je matrix, kako je sam Morfeus rekao: "Matrix je sve ono što nas okružuje. Svuda je oko nas. Čak sad, u ovoj sobi..." Ukratko: Matrix se nemože u potpunosti opisati riječima. Moraš vidjeti matrix da bi razumio! Fox, tomi pogledajte ga.
Edy Edy   26.11.2012 u 16:01

ovo je ultimativan Žanr. Svi oni koji vole horore, sci-fi, tehnološke, i "kraj-svijeta" filmove ovo moraju da gledaju film vas obuzme... meni najdrazi ja sam pravi matrix-manijak i eto. neo se bori protiv sistema, jer on je IZABRANI
Edy Edy   26.11.2012 u 16:06

BlackFoX (28.06.2012/11:13)
ako mi verujes nisam gledao matriX
sram te bilooo
**N-e-k-s** **N-e-k-s**   28.11.2012 u 15:24

haha...matrix je ...lud axaxa
SRB
Srbenda  
 28.11.2012 u 17:45

Ja bi voleo neki Matrix rimejk Ko Men in Black 3 koji me prijatno iznenadio. Prvi deo bi trebalo svako od vas da pogleda. They live [http://www.youtube.com/watch?v=OI8v7V72etU] takodje preporucujem da odgledate ;)

Forum početna