Braća Stevanovići (Kako u Srbiji živeti od sporta?)
Forum Sport Ostalo

Cranium Cranium   23.05.2016 u 23:18

Verovatno mnogi od vas ne znaju ko su braća Nikola i Stefan Stevanović. To su dva brata, boksera koji su imali itekakvu budućnost do pre recimo 4 godine. Stariji Dzoni (1987) je bio najbolji Srpski bokser u poslednjih 10 pa i više godina, bivši juniorski prvak sveta, pa zatim IBF interkontinentalni prvak u "super welterweight" kategoriji" za seniore, i to odbranio 3 puta titulu ja mislim. 20 i kusur pobeda, samo jedan poraz od Aleksandra Abrahama (burazer velikog Artura Abrahama) , mladji Stefan (1988) isto omladinski šampion sveta za IBF , on je malo kasnio za Dzonijem ali nije imao poraz, mislim da je oko 15 borbi dobio kao profesionalac.

Uglavnom momci su kidali, bukvalno im je boks bio život. Rano ustajanje, treninzi po x puta na dan, bez alkohola, bez droge. Imali su perspektivu .....i nestadoše iz boksa. Dzoni je poslednji meč imao 2012 godine, a Stefan mislim da je 2014 godine. U medjuvremenu (oko 2012-2013) su upali u svakakva društva budući da su radili i kao obezbedjenje jedno vreme jer od boksa leba nema. Kasnije su bili povezani sa nekom pljačkom u Grčkoj, medjutim pušteni su na slobodu brzo. I tako se ništa o njima vezano za boks ne zna. Ovaj mali je poslednju borbu imao 2014. Posle toga su ga i upucali u Žarkovu. Inače su obojica (logično, braća su) iz tih krajeva Beograda. Trenirali u Čukaričkom. Mislim da su sa Julinog brda. Tako da, propali sportisti u najavi. Za obojicu mi je krivo, posebno za starijeg Dzonija koji 4 godine nije imao meč, a ima 29, tako da karijera mu je gotova još malo. Ovaj mladji isto. 28 godina, a 2 godine bez meča. Ko bi ih i zvao kada imaju kriminalnu prošlost sada.

Uglavnom, moja misao pri pravljenju ove teme je bila sledeća.

Kako u Srbiji živeti od sporta, kada Srbiju boli uvo. Ovi momci su čist primer kako završavaju sportisti i borci u Srbiji. Svaka kafana i klub u Srbiji ima izbacivače kik boksere, boksere i druge borce jer oni tu rade i zarade za hleb. Od sporta nema leba. Ostali se bace na kriminal.

Da smo normalna zemlja, to se ne bi dešavalo.
Cranium Cranium   12.08.2016 u 17:33

I nastavak ove teme iz usta Lepomira Bakića. youtu.be/5aP58EoJ8kA

Ako imaš pare, u medijima si. Ako nemaš para, ma koliko da si dobar, Srbiju boli ku**c za tebe i propadaš. Ne slažem se skroz sa Lepomirom, ali za dosta stvari je u pravu.

Forum početna