Cranium Cranium   29.06.2016 u 00:26

Srednji vek je bio doba tame. Veštice, vešci, magija, čarobnjaci. Sve je to produkt jednog vremena koje nije znalo za bolja objašnjenja nego da nešto pripiše magiji. Uz magiju je išla i nauka koja se oslanjala na legende, crkvene dogme (slepo verovanje) kao i na samu magiju, ali i filozofiju, astrologiju, astronomiju itd. Nespojive stvari. E takva jedna nauka se zvala Alhemija.

Neki od vas su upoznati sa "kamenom mudrosti" koji daje pronalazaču večni život i još mnoge druge benefite (pretvaranje stvari u zlato itd). E takva jedna nauka se nije bavila samo kamenom mudrosti.

U srednjem veku je postao popularan i jedan Nemac. Zvao se Philippus Aureolus Theophrastus Bombastus von Hohenheim iliti poznatije Paracelsus.

On je bio alhemičar, biolog i još trista čuda.

Po čemu je on postao poznat?

Na osnovu verovanja da je dete produkt oca, a majka je samo "nosilja" , tvrdio je da može da napravi svog malog čoveka u staklenoj boci.

Otuda i naziv teme "homunculus" što je na latinskom isto što i mali čovek (valjda)

Njegov recept je otprilike bio ovakav.

Mušku spermu sipati u staklenu bocu u kojoj se nalazi konjski izmet. Ostaviti da odstoji 40 dana. Nakon toga će sperma oživeti i postati nervozna, počeće da se formira. Hraniti je nakon toga svakodnevno ljudskom krvi, ali biti jako oprezan. I to malo stvorenje će rasti u boci, baš kao dete.

Inače, da dodam da mnogi tvrde da je ovo moguće jer su kao radili eksperiment.

Najdalje je otišao jedan Rus koji je u kokošije jaje ubrizgao spermu i zalepio flasterom. Nakon 40 dana, slomio je jaje i iz jajeta je ispalo žumance, neka crna smesa i neko malo stvorenje koje se kretalo i pljunulo neku tečnost pa ga je uplašeni rus ubio.
DR_
Dr_Psycho  
 29.06.2016 u 12:05

Aaaaaa?
Cranium Cranium   29.06.2016 u 12:53

@Dr_Psycho (29.06.2016/10:05)
Aaaaaa?
Da da, to je legenda koju je ovaj Rus rešio da ispita. Sada, da li je istina ili fejk ne znam i ne želim da saznam.

Gledao sam na tjubu njegove testove sinoć. I bolje da nisam. Posle sam sanjao gluposti.

Uglavnom.

1. Test 1. U jaje (žumance) ubrizgao svoju spermu. Jaje oblepio flasterima, da ne udje infekcija. Stavio u plastičnu kutiju, hermetički zatvorio i kutiju stavio u kapu koja daje i toplotu i tamu. Deset dana držao na tamnom i toplom. Otvorio i iz jajeta ispalo neko stvorenje. Ali umrlo odmah.

2. Test dva, ista procedura, samo je podigao vreme na 40 dana. Ispalo stvorenje koje se pomera, pljunulo neko sranje i ovaj ga ubio.

3,4,5 test nisu prikazani ali lik kaže da su neuspešni.

Test 6....Uzeo je 4 grupe jaja 4x3 jaja. Jedna grupa sa jajima od 10 dana, druga od 20, treća od 30, četvrta od 40. Nigde mu nije uspelo. Jer je uzeo jaja iz prodavnice.

Test 7. Ponovio je test sa parametrima kao u testu 2 i ispalo je neko živo čudo. Koje nije ubio već ga je stavio u vodu.

Sada ga hrani malim komadićima mesa, to stvorenje reaguje na zvuk, pomera se, ima nešto što liči na jezik itd. Tako da test mu je uspeo. Stvorio je hibrid čoveka i kokoške. Mada ja ipak ne verujem u ovo. j**ote kako ukrstiti kokošku i čoveka.
DR_
Dr_Psycho  
 29.06.2016 u 12:58

Hahaha mozda je i moguce. Nego koliko ja jaja pojedem mozda i ja imam ta mala stvorenja
Cranium Cranium   29.06.2016 u 13:02

Ahahahahahahah, ti si mi pao na pamet. Stalno pričaš o jajima, d**anju, spermi. Test kao stvoren za tebe.
DR_
Dr_Psycho  
 29.06.2016 u 13:14

@Cranium (29.06.2016/11:02)
Ahahahahahahah, ti si mi pao na pamet. Stalno pričaš o jajima, d**anju, spermi. Test kao stvoren za tebe.
Hahahahahahaah dokazano je da zumance ima efekat steroida bukvalno sad vec komotno mogu da jedem i 15kom dnevno
Cranium Cranium   17.07.2016 u 20:57

Evo da osvežimo temu. youtu.be/OvvD9PQMT2o

Verujte ili ne, eno ga. Ja ipak ne verujem u ovo.
DR_
Dr_Psycho  
 17.07.2016 u 21:01

Cranium, na tvoju poruku : (17.07.2016 / 18:57) odgovor je, Hahahahahahaahahah

Forum početna