O Clone (2001-2002)
Forum Zabava Serije

Cranium Cranium   10.07.2016 u 00:12

Priložena slika:

Zemlja porekla: Brazil

Jezik: Portugalski

Broj epozoda: 250 (Internacionalna verzija)

Prikazivanje u Srbiji: BK televizija (2002-2003)

O Clone (eng. The Clone) ili kako su naši preveli "Zabranjena Ljubav" je Brazilska serija koja se prikazivala na televiziji BK u periodu od oktobra 2002. do oktobra 2003.

Stekla je ogromnu popularnost širom sveta (Prikazivala se u 32 zemlje sveta, uključujući i Brazil) pa je dobila i svog Kolumbijskog "klona" u vidu rimejka 2010 godine. Ne znam, nisam gledao ovaj rimejk. Verujem da ku***u ne valja. (Izvinite što psujem).

Elem, o čemu se radi?

Mlada devojka Žade, može da se kaže devojčica, postaje siroče jer joj majka umire. Da ne bi otišla u sirotište, njen ujak Ali putuje u Brazil i odvodi je sa sobom u Maroko. Sve bi bilo ok da Žade nije rasla u drugačijoj kulturi od one kakva je u Maroku. Njoj je sve to teško, neshvatljivo. Mora da suzbija karakter, da se ponaša u skladu sa islamom, da se ne ističe, ne otkriva previše. Da ne razgovara sa muškarcima, da ne izaziva ni na kakve načine. Znači da radi sve suprotno od onoga kako je bila učena u Brazilu.

A u Brazilu se dešava šta? Jedna mala porodica se sprema na put, nazovimo to letovanjem. Porodicu čine otac Leonidas sa sinovima Lukasom i Djogom. Lukas i Djogo su jednojajčani blizanci. Izabrali su Maroko. Sa njima putuje i jedan doktor koji je spojio lepo i korisno. Taj doktor koji se zove Alibijeri planira da poseti svog starog prijatelja Alija a i da proputuje malo. Porodica i doktor stižu u Maroko i sve ide svojim tokom. Prilikom posete Aliju, doktor sa sobom vodi i jednog od blizanaca...Lukasa. Kod Alija Lukas vidi Žade i njih dvoje se smuvaju. Žade kojoj je dosta i religije i hidzaba i kamenovanja, grehova i svega odlučuje se na bekstvo sa Lukasom nazad u Brazil. Dogovaraju vreme i mesto susreta i sve je idila. Žade se sprema za bekstvo, ne znajući da se u medjuvremenu dešava tragedija. Drugi blizanac Djogo gine u helikopteru, ne sećam se tačno kako. Lukas i Leonidas skrhkani of bola se odmah vraćaju u Brazil, a Žade koja dolazi na mesto sastanka vidi da ju je Lukas ispalio. Ostaje povredjena i uverena da je izdaja jedino što joj je Lukas dao.

20 godina kasnije, Žade je udata za Saida. Marokanskog biznismena. Na jednoj proslavi njenog supruga ona ponovo sreće Lukasa koji je postao Saidov partner ili tako nekako. Medjutim, ma kakvi. Žade nije više ona devojka koja je nekada bila. Ona je srećna sa Saidom, voli ga i polako je prihvatila sve tradicionalno što joj je islam netnuo. Ali da li je to tako? Iako je sada žena za primer, ona je ta koja i pored svega što je uradila u proteklih 20 godina, i dalje ima nešto Brazilsko u sebi.

A Lukas? Naučio je da živi sam, bez svog brata Djoga koga su svi nekako više voleli. Dokazao je da vredi, ima svoju firmu, ženu, dete tinejdzera koja je pametnica ali i boluje od neke vrste autizma (asocijalna skroz). Nazovimo to autizam. Vratimo se na Lukasa. Dakle, naučio je da živi bez Djoga (znamo koliko su blizanci vezani). I otac je preboleo nekako gubitak sina, ali doktor Alibijeri nije nikada. Zaboravio sam da kažem da je doktor blizancima kum i da je na njih gledao kao na svoju decu.

Elem, doktor Alibijeri ima jedan mali hobi za koji niko ne zna. Bavi se genetskim inžinjeringom. Pritisnut bolom zbog gubitka kumčeta, on se iracionalno odlučuje na stvaranje svog "Djoga" putem kloniranja.

To se pod jedan kosi sa božijom voljom, to pod dva nije moralno ispravno jer je uzeo tudj DNK bez dozvole, pod tri, nije humano jer nije znao šta će ispasti od svega toga.

20 godina nakog Djogove smrti, radja se Leo. Sin siromašne crnkinje iz Brazilskih favela. Može se reći da ju je Alibijeri iskoristio za svoj mali eksperiment. Dete se rodilo, živo i zdravo. Ali belo. To je svima stvorilo probleme. Leo je ni kriv ni dužan uvek bio izložen pogledima i podsmesima.

Eeeee za ostalo, gledajte seriju.

Brate, ja dok sam kucao ovo dobio sam želju da uzmem da gledam.
FoX FoX   10.07.2016 u 05:47

Brate....jedna od mojih omiljenih serija iz detinjstva.

Kad je ovo bilo brt...čitajući opis shvatio sam da sam sigurno 95% serije zaboravio
Ostala mi je u lepom sećanju..sećam se da je čak i moj ćale gledao skupimo se keva,ćale,2burazera i ja pa gledamo haos...

Hoćeš da gledaš kran?
Ja se razmišljam ali mrzi me nekako...
250epizoda jbt po 30,40min valjda.

Da li je moguće da smo samo kran i ja gledali ovo ?
atom atom   10.07.2016 u 10:14

Ovo je jedina sapunica koju sam voleo,mogao bi i sad da je gledam ali mrzi me da skidam.
Cranium Cranium   10.07.2016 u 10:34

Pa ne znam. Možda uzmem koju epizodu, da vidim hoću li se izložiti. I ja sam zaboravio neke stvari o seriji, ali sećam se radnje.
Cranium Cranium   10.07.2016 u 14:01

Mislim da ću uzeti da gledam uskoro. Našao sam ovo na tjubu i izložio sam se.

Kooooja pesma. Jel se sećaš ove pesme lisice?

youtu.be/2XGUS0dPtSU
DR_
Dr_Psycho  
 10.07.2016 u 14:17

I ja sam ovo gledao..
FoX FoX   10.07.2016 u 16:47

ahahhahaah kran da li je moguce brt imam ovu pesmu u fonu (premda skoro nikad ne brisem pesme)...pustim je ponekad...jedna od najboljih pesama iz serije...tu je i ova od dido -> m.youtube.com/watch?v= ... NiPpc
Cranium Cranium   10.07.2016 u 17:10

Ahahahahahaha, ti si baš voleo ovu seriju. Ova sa Dido je bila puštana u seriji kada Mel mulja nešto sa Šandeom? Ahahahahahah. To je njena pesma bila.

Ja našao da ti govorim, sećam se svega.

Ma uzeću da gledam ovo sigurno.
FoX FoX   10.07.2016 u 17:42

aha kran youtube.com/watch? ... zCZEM hahahaaha jbt ladno je bila sa sandeom on stariji od nje jedno 20god sigurno

Ajd brt,pa javi utiske...možda i ja krenem
Cranium Cranium   10.07.2016 u 17:46

@FoX (10.07.2016/15:42)
aha kran youtube.com/watch? ... zCZEM hahahaaha jbt ladno je bila sa sandeom on stariji od nje jedno 20god sigurno

Ajd brt,pa javi utiske...možda i ja krenem
Kako su se oni uopšte upoznali jbt? On siromaj, boksuje po favelama za pare, ona snob. Ahahahahaha.

Forum početna