Fullmetal Alchemist
Forum Zabava Serije

atom atom   26.08.2016 u 09:59

"Čelični alkemičar" je anime serija koja se emitovala od 2003 do 2004 godine i ima samo 64 epizode.

Priča prati braću Elrik,Edvarda i Alfonsa,u svetu u kome je alkemija jedno od najnaprednijih naučnih dostignuća.

Nakon što ih je napustio otac,njihova majka Triša umire od neizlečive bolesti,što je braću ostavilo samu kao siročad.

Stariji brat Edvard bio je uporan da vrati majku u život procesom alkemije.Nakon neuspelog pokušaja zbog nedostatka "duše" Edvard ostaje bez leve noge,a njegov brat Alfonso bez čitavog tela .U očajniičkom pokušaju da spasi brata Edvard žrtvuje svoju desnu ruku kako bi povezao bratovu dušu za veliki metalni oklop.Edvard kasnije počinje da radi da državnu vojsku kao alkemičar i od njih dobija napredne proteze za njegovu ruku i nogu.

Žanr: Fantasy,Horror,Sci-fi
Welicak94 Welicak94   05.06.2021 u 14:48

Ja sam odgledao novo izdanje, "rimejk" da ga tako nazovem.
Kako se navodi u zvaničnim opisima novo izdanje sa punim nazivom "Fullmetal Alchemist: Brotherhood" za razliku od prvobitnog izdanja u potpunosti prati priču iz mange, po kom je ovaj anime i adaptiran. Ukoliko nekog brine da li je potrebno gledati staro izdanje - nije. Trenutno se nalazi, ni manje ni više, na prvom mestu u TOP100 na MAL top listi.

Takođe ima 64 epizode; Prikazivan 2009-10. godine.
Od mene ima 9/10. Dobar anime.

Meni je omiljeni lik onaj Roj Mustang koji pali vatru "pucanjem prstiju"
Priložena slika:

Forum početna