Zemlja je ravna ploča - Teorija Zavere
Forum Zabava Ostalo

Zvezdas Zvezdas   30.09.2016 u 20:35

ma gluposti Eo ubacicu jedan tekst i video pa pogledajte

Svi znamo da je Zemlja okrugla, ali da li ste se pitali kako bi izgledalo da je naša planeta oblika tanjira, a ne lopte? Da li bi stvari izgledale drugačije? Da li bi ljudi pali preko ivice, ako bi se približili blizu?

znenađujući odgovor na ova i druga pitanja možemo da čujemo od Jutjub korisnika pod nazivom Vsauce.

– Kada bi Zemlja, umesto lopte, bila nalik ravnoj ploči, sa pravom gustinom i debljinom, život u sredini bio bi prilično normalan – kaže autor snimka Majkl Stivens.

On dodaje da, ako pređemo na ivicu, gravitacija diska Zemlje bi se malo iskrivila, gurajući vas sve više i više nazad ka centru.

Video takođe objašnjava šta bi se desilo kada biste stigli do ivice Zemlje. Ono što je sigurno, jeste da ne biste umrli.

Cranium Cranium   30.09.2016 u 22:22

Drugo, ona činjenica za sunce i snopove svetlosti. Kao nemoguće da sunce baca zrake pod različitim uglom sa te udaljenosti.
A zaboravljaju da postoji ozonski omotač koji štiti zemlju od direktnog izloženja suncu, pa oblaci itd. Lako je zamisliti naprimer reflektor koji osvetljava direktno neki objekat. Ali šta ako ispred reflektora stavimo šatorsko krilo ili šta već, i probušimo ga na par mesta. Hoće li svetlost kada prodje kroz rupe šatora i dalje da pada pod istim uglom? Nisam baš ubedjen.
Tommy Tommy   22.08.2017 u 19:40

kaze jedan ravno zemljas nas ima po citavoj kugli zemaljskoj. a jednog zanima dal ima neko okupljanje ravno zemljasa na globalnoj razini on bi isao na antartik
atom atom   22.08.2017 u 22:27

Zemlja je ravna ploca koja stoji na oklopu dzinovske kornjace
Tommy Tommy   23.08.2017 u 03:45

Cranium (30.09.2016/15:36)
1. Zemlja je ravna jel? Onda je Japan skroz desno, na istoku i on je najistočnija zemlja. Sa druge strane, skroz na zapadu su recimo Havaji?
sad sam gledao mapu ravne zemlje
digitalcommonwealt ... 9v85z
i Japan i amerika i havajii su na zapadu tako da su mogli da se rokaju
ustvari nije ovo mapa ravne zemlje nego mapa zemlje onako kako ona stvarno izgleda, jer mapa tj atlas koji mi znamo nije tocan. sad u zadnje vrijeme ravno zemljasima je glavni dokaz to da letovi iz johannesburga (juznno africka republika) za sydney (australija) idu preko saudijske arabije, jer ako pogledas tu mapu ravne zemlje ti ako ides juzno od afrike ti dođeš do kraja zemlje (baš kao onaj bušman iz bogovi su pali na tjeme što je nosio bocu kokakole )
ima i jedan snimak gdje se iz italije vidi velebit a to je zbog zakrivljenja nemoguče. s druge strane imaš amterske snimke zemlje iz svemira i vidi se da je okrugla, ali nisu ljudi na tome krugu, taj krug je kupola, a mi smo u njemu? tako da ja više vjerujem u neku piramidu, neka projekcija i te zaj**ancije
FoX FoX   23.08.2017 u 15:01

Zemlja je ravna..kako ovi na juznom polu zive?Naopačke?
ahahah zezam se naravno ali sve je moguće..
Welicak94 Welicak94   23.08.2017 u 22:41

Nekoliko puta po fejsu sam video komentare gde se raspravljaju oko toga da li je Zemlja ravna ili okrugla (elipsoidna). I na tim komentarima bez problema mozes da uzmes kokice. A po lajkovima komentara, vidim da su misljenja ravnomerno podeljena. Znaci podjednak broj onih koji misle da jeste ravna i onih koji misle da je okrugla...
FoX FoX   23.08.2017 u 23:47

Klasična teorija zavere koja ljudima oduzme vreme i skreće pažnju sa bitnijih stvari
FoX FoX   11.04.2018 u 11:28

Eeee bilo bi kul da je zemlja ravna
evo jedna sličica:

Priložena slika:

atom atom   10.11.2018 u 14:06

Ahahah koliko lupeta ovaj lik

Forum početna