Oblakoderi
Forum Zabava Ostalo

Cranium Cranium   12.07.2012 u 15:46

Omiljena tema svih gradjevinaca. Sta mislite o oblakoderima? Jesu li oni samo za lepu panoramu ili su neizbezni? Ja sam licno protiv oblakodera u Beogradu...medjutim u ovo doba krize, izgradnja par komada bi nam dobro dosla. Bilo bi tu novih radnih mesta itd. Koji vam je oblakoder najlepsi? Meni je Beogradjanka, iako nije ni najvisa a ni najmodernija. Ima tu lepote. Koga zanima, nek me pita....renovirano Usce deluje svetski u svom tom staklu, ali bog zna kako je tim ljudima unutra vruce. Znaci izolacija je postala nula. Postoji jos zanimljivih oblakodera u Beogradu ali o tome kasnije. Najvisa gradjevina u Srbiji a i na Balkanu je Avalski Toranj sa 205 metara, a odmah zatim je i pilon (ona visoka sipka sto strci) mosta na adi sa nekih 200 metara. Najveca zgrada je ja mislim Avaz u Bosni sa nekih 170 metara ali to je potpuni promasaj ako mene pitate. Samo pogledajte slike zgrade... Zgradurina koja strci a okolo nista...i zato sam i protivnik oblakodera. Kvari nam izgled. Naravno Beograd ima izgled za neke nove zgrade do 150 metara i izgledalo bi lepo, ali sve preko toga je preterivanje. Naravno ove cifre su smesne za Aziju i Ameriku gde se prave zgrade od 700 i vise metara, ali to ce se njima obiti o glavu. Ajde sad komentare neke.
KinG KinG   12.07.2012 u 16:49

Nama bi odgovaralo par takvih. A te zgrade kao ta na ušću će biti najkorisnije za 20ak godina,jer su naučnici otkrili staklo koje propušta svetlo i daje struju (kao solarni paneli samo providni i malo zatamnjeni ) ali još treba da se usavrši
Cranium Cranium   12.07.2012 u 17:17

Jel se secas usca pre obnove? Betonska zgrada, fasada bela. Naravno obnova je bila primorana zbog bombardovanja, ali nisu smeli da postavljaju to staklo. Nije ovo NY da radi milion klima. EPS je u govnima do guse. A jel propusta toplotu to staklo?
KinG KinG   12.07.2012 u 17:32

Ma de znam pročito sam to negde ni sam neznam gde. Pa valjda je moguće zatamniti stakla ili staviti uv folije(koje su providne a imaju isti efekat) sa unutrašnje strane a i to su kaljena stakla. Prirodno su zatamnjena
Cranium Cranium   12.07.2012 u 17:34

A Beogradjanka mi se svidja jer je prelepo dizajnirana...ako je gledas sa Slavije deluje kao vitka zgradurina...ako je gledas sa brankovog vidis vitku crnu zgradu koja nimalo ne strci....ali kad je pogledas iz Nemanjine ili Kneza Milosa...ti vidis dugacku prelepu zgradu. Mnogi ni neznaju da je beogradjanka ustvari petougaona zgrada koja uslovno ima oblik pravougaonika. A svi je vide kao kockastu zgradu jer tako izgleda na vise mesta. E to je ono sto mi se svidja. dizajnirana je savrseno i savrsene je visine....presla je stotku, i sa antenom dospe do 130 cak. Ubacicu slike nekih oblakodera iz okruzenja ako ih nadjem.
Cranium Cranium   12.07.2012 u 17:35

KinG (12.07.2012/15:32)
Ma de znam pročito sam to negde ni sam neznam gde. Pa valjda je moguće zatamniti stakla ili staviti uv folije(koje su providne a imaju isti efekat) sa unutrašnje strane a i to su kaljena stakla. Pr
Okej brate.
KinG KinG   12.07.2012 u 17:42

Meni je extra genex kula
Cranium Cranium   12.07.2012 u 18:20

I meni ali su mogli da nadju bolju fasadu. Beton deluje isprano. Genex bas mocno izgleda na NBG. Trebala je da se gradi kula, tjst oblakoder u bloku 26, visina 333 metra!!!!! Ali nasi su stopirali posao. Probacu da nadjem i sliku te zgrade, tjst kako bi izgledala. Nasao sam slike Zagrepcanke (Hrvatska), Avaz Twist tower (BiH), Slovenacki world trade center i par nasih oblakodera tipa Genex, Beogradjanka, Usce, i jos par zgrada.
Tommy Tommy   13.07.2012 u 02:36

najbolje da počnemo graditi novu babilonsku kulu! možda opet Boga naljutimo, pa čemo svi isto pričati!
Cranium Cranium   13.07.2012 u 16:04

Beogradjanka 130 metara sa antenom.

Priloženi fajl : beogradjanka.jpg (0.03 MB.)
Uloguj se se pa možeš da preuzmeš ovaj fajl!

Forum početna