Koji film ste poslednji gledali?
Forum Zabava Film

PARTYzan PARTYzan   01.05.2020 u 02:55

The Square (2017)

Ne sećam da sam gledao film koji je više kul u svakom smislu. j**eno kul. Istovremeno pretenciozan. Sa "alibijem" . Inače retko mi se desilo da mi se izabrani švedski film ne svidi; još ređi su jedino primeri sa španskim filmovima. BTW, "Kvadrat" je pored brojnih nagrada, dobitnik Zlatne palme i nominovan za Zlatni globus i Oskara

Trejler je prilično reprezentativan, što nije tako čest slučaj youtube.com/watch? ... v0Ib0
FoX FoX   01.05.2020 u 18:45

The Hunt (2020)

Opis: Nekoliko stranaca budi se na nepoznatoj teritoriji. Ne poznaju se, ne znaju ni kako su tu dospeli. Ne znaju čak ni da su izabrani za posebnu potrebu - za lov!

Uff, uopšte mi nije legao. Ok na početku sam bio u fazonu WTF, malo kasnije bzvz humor i slaba priča...
Možda se nekom svidi, meni nije. 5/10

Spoiler: Samo registrovani korisnici mogu da vide spojler.
twistex twistex   02.05.2020 u 12:58

Charlie's Angels (2019)
Moz proc razbribriga..5.5/10
Atomic blonde-2017
Agenti..dupli agenti..trodupli agenti..6/10
Extraction-2020
Odlican..poseban utisak ostavljaju scene jurnjave i borbe..9/10 mislim skoro ne dadoh nekoj akciji devetku
PARTYzan PARTYzan   03.05.2020 u 00:54

Kupili smo zoološki vrt (2011)

Tek večaras ga pogledao, dobar. Zdrav porodični film. Povremena karikiranja valjda zbog potrebe da se malo odstupi od realnog, pošto je snimljen prema istinitom događaju. Uz ovakvu ekipu (Matt Damon, Scarlett Johansson, Cameron Crowe) i ne čudi što je ipak ostao u granicama poželjnih emocija bez da sklizne u patetiku
Mixy Mixy   06.05.2020 u 01:34

Boyhood iz 2014. Bash mi se svideo!
PARTYzan PARTYzan   07.05.2020 u 03:37

Ismail (2013)

Jedan od onih filmova koji bi se svakom svideo. A meni kao fanu španskih filmova posebno. Bio mi na spisku i napokon ga pogledao.
Klinac pobegne od kuće s namerom da u Barseloni nađe i upozna svog oca. Tamo umesto ćaleta nađe baku, koja pre izgleda kao keva, i priča se zakuvava. U jednom trenutku film dobije nešto poput triler-melodramskog zapleta tipičnog za filmove iranskog reditelja Asghar Farhadija.
Inače, za razliku od pomenutih filmova, ovaj obiluje i duhovitim scenama i rasadnik je replika. U filmu glumi i jedan od najpoznatijih evropskih glumaca Sergi Lopez (Panov lavirint). Muzike nema previše ali tamo gde je ima je više nego efektna- od srceparajućih španskih nota do Nik Kejva.
Setih se i nesrećnog srpskog filma dok sam gledao ovaj. Aj' što triler srpskoj kinematografiji stoji kao piletu sise, ali bolno je što i ono što je nekad uspevalo na srpskim filmu, u novijim izdanjima je bledo, neuverljivo, mlako. Mislim na filmove u kojima se pojavljuju tj zamisao je da se pojave mangupi, prestupnici i slične kategorije.

Insert iz filma gde učenici sabotiraju čas sprdajući se s profesorom je domaći zadatak za domaće reditelje. (mada posle se ispostavi da se oni ne sprdaju već imaju takav odnos). Pa mi više ni ono čega u stvarnosti imamo na pretek ne možemo na filmu da prikažemo kako treba.
Neobjašnjivo niska ocena 6.3 na IMDB za ovakav film. Ako je nekog zainteresovao, može da premota ako ima tu opciju, bio na RTS2.
Mixy Mixy   07.05.2020 u 09:40

PARTYzan (07.05.2020/01:37)
Ismail (2013)

Jedan od onih filmova koji bi se svakom svideo. A meni kao fanu španskih filmova posebno. Bio mi na spisku i napokon ga pogledao.
K
Gledala sam ranije taj film. Sjajan!
PARTYzan PARTYzan   12.05.2020 u 00:49

Into the Wild (2007)

Prema istinitoj priči o liku koji nakon studija kreće autostopom ka Aljasci ... Road movie. Takođe i avanturistički. I drama. Sean Penn režirao + scenario, pojavljuju se Vince Vaughn, Kristen Stewart, William Hurt
Dobar film, gorak. Više mi je legla Divljina (Wild) sa Reese Witherspoon, slične priče i žanra.
twistex twistex   18.05.2020 u 13:16

Escape plan1
2
3..prvi deo odgledah kad se pojavio pa onda ponovo sad u cugu sa ostala dva..primeti se da je svakim novim delom losiji kvalitet..ocena 1..6.5/10..2..6/10..3..5/10
twistex twistex   18.05.2020 u 13:22

Pogledah i dva filma istog naziva i slicne tematike koje sam vec gledao jednom a posto proslo dosta aj da ponovim
Unknown-2006
U jednom skladistu bude se jedan po jedan 5 ljudi..svi sa amnezijom..sad ko je zrtva a ko su otmicari..8/10
Unknown-2011
Posle saobracajne nesrece lik dobija amneziju mada i ono sto zna cini se da ne zna ili je nesto drugo u pitanju..isto 8/10

Forum početna