Wireless
Forum Tehnologija PC

KinG KinG   23.07.2012 u 18:43

Jel bi radilo da kupim tu grid antenu ,usmerim je kroz prozor na grad onda metar kabla sa terase do unutra pa u ruter ,da prima signal iz antene, pa da kroz lan i utp kabl u drugi ruter da signal dolazi u njega i odatle wirelessom u laptop a da ja na laptopu vidim sve mreze koje vidi antena ?
SRB
Srbenda  
 23.07.2012 u 19:45

Moguce je to sto hoces samo ima jedna zackoljica ruter (oni koji imaju tu mogucnost) ne moze istovremeno da radi kao access point i da salje signal kao klasican ruter... Tako da ti treba neki tplink access koji kosta oko dvaes evra kao prijemnik pa da njega mreznim kablom vezes na ruter na koji se kacis bezicno... Nadam se da me kapiraj...znaci jedan uredjaj ne resava tvoj problem. Ja imam stari planet koji se krece oko 1500 din polovan ja proporucujem polovno jer mnogi prelaze na 5ghz tako da imas dosta ljudi koji cak i dzaba mogu da ti ponude ovu opremu jer i nema neku vrednost na trzistu a radi poso isto sad i kad je kostala 100+ evra tp-link 520 ili tako nesto je solidan prijemnik za male pare...ima jacinu da dobaci par kilometara bez problema sa normalnom antenom u mom slucaju panelka sa pojacanjem od oko 18 decibela... Videcu da vam posaljem sliku da vidite o cemu se radi tj. Kakva je antena jer ona kao i 3d korner ne zahtevaju preciznost u izradi kao ostale antene a imaju odlicno pojacanje...
Tommy Tommy   23.07.2012 u 19:50

Ja imam grid antenu 24db ispred kuce, na visini manje od 2metra i lovim 2. pristupne tocke, al ja plačam net!
kad ne platim ne gou na net!
sigurno ima u bg-u bezicnih mreza, kontaktiraj jednu i tako jeftino dođeš do neta bez da kradeš!
KinG KinG   23.07.2012 u 19:58

Nije jedan uredjaj. Ovako sam misli antena>koaksijalni kabl>wireless ruter1>utp kabl>wireless ruter2 .nije 1. objasni kako sve to da povežem a da mi je laptop slobodan da se krecem po kuci.
KinG KinG   23.07.2012 u 19:59

Pa ti placas wireless provajderu da si u gradu imao bi neta kolko ti duša želi
DR_
Dr_Psycho  
 23.07.2012 u 20:46

Blago tebi king
SRB
Srbenda  
 23.07.2012 u 22:26

Prvo da vidimo sta oces da uzmes a podesavanje ide lagano to cemo kasnije Jesi naso nesto na kupindu...? Evo ti ovaj access je odlican: kupindo.com/Wireles ... A501G
Ili ovaj takodje: kupindo.com/Router- ... lanet koji je veoma pouzdan jednom podesis sve i miran si! Ruter uzmi isto neki tp-link primerice wr-542g... 543g moze da radi i kao access Jesi definisao budzet...?
KinG KinG   23.07.2012 u 23:20

Ne kupujem polovno budžet... Paaa ne više od 120 evrova nego... Ti koristiš wireless... Ae idi na speedtest.net i kaži mi kolka ti je brzina
KinG KinG   23.07.2012 u 23:24

A koja je razlika izmedju ap-a i wifi rutera
SRB
Srbenda  
 24.07.2012 u 02:50

Sto dvaes evra je i vise nego dovoljno...

Forum početna