Xiaomi telefoni
Forum Tehnologija Mobilni telefoni

Welicak94 Welicak94   23.01.2019 u 21:10

Taj je gadno pobrljavio neke stvari
Moj predlog je da se ne bakces sa tim vec da reklamiras i uzimas drugi telefon
Batali MIUI.
Welicak94 Welicak94   27.01.2019 u 14:29

Gejming iskustvo na Mi A2 Lite je jako lose... Asphalt 9 na high bas dosta secka...
PES 19 takodje usporeno radi s vremena na vreme. Real Racing 3 radi lepo, ali to je i za ocekivati, starija je igrica.
Cranium Cranium   27.01.2019 u 15:45

Welicak94 (27.01.2019/13:29)
Gejming iskustvo na Mi A2 Lite je jako lose... Asphalt 9 na high bas dosta secka...
PES 19 takodje usporeno radi s vremena na vreme. Real Racing 3 ra
Citiracu te, uzeo sam verziju od 3 giga rama, ne osecam potrebu za 4 gb.

Sto vise rama, to bolje.
Welicak94 Welicak94   27.01.2019 u 16:52

Cranium (27.01.2019/14:45)
Citiracu te, uzeo sam verziju od 3 giga rama, ne osecam potrebu za 4 gb.

Sto vise rama, to bolje.
Mislim da ovde ne igra ulogu RAM vec slabiji GPU. I u svakom slucaju 3Gb rama jeste dovoljno, nego je AndroidOne jako lose optimizovan. :/
Moze Edy da nam ostavi gejming utiske, s obzirom da on ima 4Gb
SRB
Srbenda  
 27.01.2019 u 17:01

Welicak94 (27.01.2019/13:29)
PES 19 takodje usporeno radi s vremena na vreme. Real Racing 3 ra
Taj procesor je više od dve godine star ima isti adreno 506 gpu kao moj moto z2 play tako da može samo za laganiji gaming. Ovako nije loš dosta je štedljiv po pitanju baterije. Ja imam 626 malo je klokovan na 2.2 GHZ.
Edy Edy   28.01.2019 u 15:32

> nego je AndroidOne jako lose optimizovan
joj @welicak94, ništa ti ne valja MIUI ne valja,a AndroidOne ne valja Da instaliraš custom rom žalio bi se što moraš ovo štomiati, ono štimati

Evo instalirat ću te dvije aplikacija i javiti iskustvo na 4gb RAM. Ne igram ja igrice, posebno no na fonu, nekad šta na kompu mada i to mi dosadi. Ja više volim koju ebook pročitati ili film pogledat.
Edy Edy   28.01.2019 u 15:35

Inače, ne mogu install OVA update kako sam root fon nešto sam zezno, jer kad sam vratio factory boot.img opet mi isto, morat ću izgleda sve flash za fon nanovo da bi update. A mrsko mi, može i ovako kakvo je. Ima li šta zanimljivo u ovom januarskom updateu ?
Edy Edy   28.01.2019 u 16:32

Eh ovako, Asphalt 9, ovo 2019 nešto nešto, taj ide sasvim ok, iiima nekad kao malo flicker, ali nije kraj svijeta, nije često i može se igrat, ionako je na mobu ne očekujem ko zna šta.

A PES 2019 ne mogu igrat, jer mi kažu da kako sam iz bosne nisam dozvoljen da igram, jer ovaj region nije dozvoljen ili nešto, ne mogu da uđem u igru
Welicak94 Welicak94   28.01.2019 u 18:22

Edy, Hvala Edy
Welicak94 Welicak94   09.02.2019 u 22:49

Ja ne bih bio ja, kada ne bih pronasao problem

Dakle, u cemu je sad nezadovoljstvo.
Primetio sam da mi sistem ubija svaki proces cim ga napustim. Usteda baterije je iskljucena kao i Prilagodljiva baterija. Osnovne aplikacije koje koristim postavljene su na "Bez optimizacije". Nikako ne mogu da radim bilo sta simultano. Cim napustim aplikaciju i otvorim drugu (nebitno koju), prethodna aplikacija se gasi... Za sve aplikacije mi stoji za "Rad u pozadini" 1-2min... Sto je zapravo savrseno za bateriju... Ali me nervira kada recimo, pregledam nesto u pretrazivacu (nebitno koji, Chrome, Yandex, UC...) i stigne mi poruka, otvorim aplikaciju za poruke, vratim se, pretrazivac se ugasio i osvezava mi stranicu...

Razumem da je telefon opterecen, tj da mu je RAM memorija zagusena jer konstantno trosi 2.2-2.3 od 3Gb RAM-a zbog lose optimizacije AndroidOne sistema, ali svakako imam tih nekih 700mb RAM-a i ne bi trebalo da mi gasi svaki proces cim ga napustim... Mislim, tako mi nije bilo ni na prethodnom telefonu koji je imao 1Gb RAM-a, cuvao mi je proces cak i za 3-4 aplikacije unazad. Na ovakav nacin, svaki put cekam te neke ~2 sekunde da se aplikacija pokrene...

Takodje, ovo nije bio slucaj ni na bivsem Redmi 5 telefonu, koji je znao da cuva procese i od prethodnog dana - desavalo mi se da udjem u neku aplikaciju nakon tipa 24-48h i da je ostala onako kakvu sam je napustio... A RAM-a je uvek bilo na pretek, nikada nije trosio preko 2Gb RAM-a od 3Gb koja su bila dostupna.

Sve pokusavam da iscackam po podesavanjima, ali nikako ne uspevam... cak mi gasi i aplikaciju za pozive; Mislim da se ovo moze nazvati greskom Pie 9.0 sistema, jer je "cuvanje baterije" isuvise agresivno;
Trazio sam o ovome i po internetu, nasao sam svega 2-3 teme na XDA-developers sa nekim nebitnim informacijama, osim jednog koji je napisao "To je zato sto se Xiaomi i AndroidOne ne slazu tako dobro.". Sad, sta li je ne znam.
Da li bi mi problem jednostavno bio resen verzijom od 4Gb, ne znam (jedino Edy da potvrdi), stvarno je glupo da je telefonu 3Gb RAM-a malo za "multitasking" (istovremenim radom u vise aplikacija - rekao bih da je ovo prevod za pomenuti termin) jer sam koristio 3 godine verziju sa 1Gb RAM-a i nisam imao gasenje aplikacije cim je napustim.

Zadovoljan sam telefonom u sustini, za ovaj novac stvarno nema boljeg izbora i sebicno je traziti dlaku u jajetu proizvodu u ovom cenovnom rangu, ali i pored toga, ovako ne bi trebalo da bude
Takodje, dodao bih da mi se cini da ovaj problem nisam imao u pocetku, vec da mi se ovo pocelo pojavljivati u poslednje vreme, tako da mislim da bih ovo mogao da saniram cekiranjem neke opcije u onim spletenim podesavanjima Sta vi mislite?

Forum početna