Xiaomi telefoni
Forum Tehnologija Mobilni telefoni

atom atom   30.08.2019 u 14:06

Skinuo sam update,zauzima nešto više od 700mb,ali ja nešto ne primećujem da su popravljali nešto.
atom atom   19.11.2019 u 16:25

Izašao je MIUI 11,odličan je,meni bolji nego 10,dodali su više opcija.
Welicak94 Welicak94   21.01.2020 u 22:12

Kupljen Mi A3
Prvi utisci nakon dva sata cackanja odlicni. Ostavljam vise utisaka nakon nekog vremena.
Welicak94 Welicak94   22.01.2020 u 20:05

Nakon jednog dana koriscenja pocinjem da uocavam nedostatke na koje sam navikao na Mi A2 Lite. U mnogim aspektima jeste bolji Mi A3 od Mi A2 Lite, ali... Mi A3 nema LED lampicu, a Always On ekran nije u stilu Always On-a kakvog ocekujete. Kada stigne obavestenje prikaze se obavestenje svega 5 sekundi i to je to, ako nisam video, moracu da "manuelno" proveravam telefon da li je bilo neceg, umesto da samo bacim pogled na telefon i pogledam da li lampica sija. Always On aplikacija ima mnogo, ali to mnogo crpi bateriju jer jednostavno nije isto kao kada je predinstalirano.
To je jedna mana. Druga mana je sto su uklonili opciju da izaberem izgled navigaocionih tipki, hajde tako da ih nazovem. Sada da bih otvorio poslednje posecene aplikacije to moram da radim gesturama prevlacenjem od sredine nagore umesto da tapnem na "dugme" za to. Animacija pri tome je ocajna! Ako se i moze nazvati animacijom... I takodje pri toj "akciji", vibracija je fiksna i ne moze se iskljuciti, a to bih rado uradio jer je prejaka. Zasto me ovo zapravo nervira? Zato sto su ove opcije postojale na Mi A2 Lite koji je apsolutno isti sistem, najnovije azuriranne, sve bi trebalo da bude apsolutno isto, ali nije.

Ono cime sam zadovoljan je brzina i odlicna kamera sa nocnim modom. Evo jedne sinocne u prilogu mejla koju sam slikao na brzinu odmah nakon kupovine.

Ekran je odlican, manjak guste rezolucije se daaaa primetiti, ali meni licno ne pravi veliku smetnju. S obzirom da je Amoled, boje su mnogo lepse i izrazenije.
Takodje, kao prednost da pohvalim otkljucavanje licem koje je neocekivano brzo, bukvalno otkljucava za pola sekunde, prakticno cim pogledam u telefon. Otisak prsta ipak trazi celu sekundu, pa kada sam u zurbi i nije tako pogodno.

Nasao sam i bug!! Kada se otkljuca otiskom prsta osvetljenje ekrana je bez obzira na osvetljenost prejako, pa mu treba sekunda da vrati na odredjenu svetlost (jer je ukljuceno auto. osvetljenje)... Mi A2 Lite mi je nekako sistemski bio ugladjeniji, ali je hardverski bio slabiji.

Toliko za sad, overall - zadovoljan sam telefonom, za 18.000 dinara, realno bolje nije moglo. Da ne kazete da ocekujem "Mi 10" za 150e - ne ocekujem, vec jednostavno iznosim mane u odnosu na Mi A2 Lite, a koje ne bi smele da postoje jer je isti OS u pitanju. A da se ogranicim i od nekog ko pomisli zbog cega sam ga uopste i menjao. Jednostavno, Mi A2 Lite mi je bio previse spor, vecno je zastajao na sekundu kada su u aktivnoj upotrebi vise od dve aplikacije jer AndroidOne ne moze da radi lepo na 3GB RAM-a. Zato sada imam 4GB na raspolaganju.

Priloženi fajl : 1579720020.jpg (6.7 MB.)
Uloguj se se pa možeš da preuzmeš ovaj fajl!
Welicak94 Welicak94   23.01.2020 u 01:20

Auu kakav fail
Pa telefon komotno ima LED lampicu!
Saznao sam tek kada se baterija ispraznila na 20%... Obicno je po difoltu ukljuceno da treperi kada ima obavestenje. Jeeej jedan veliki palac nagore
Welicak94 Welicak94   15.02.2020 u 21:09

Apsolutno sam nezadovoljan kvalitetom snimljenog zvuka u video klipovima...
drive.google.com/file/ ... vesdk

Kvalitet slike je odlican i na veoma zadovoljavajucem nivou, ali zvuk... Ovo je ocaj.

Ovo je snimak sa Exita koji sam napravio sa Mi A2 Lite gde su zvucnici bili daleko jaci.
drive.google.com/file/ ... vesdk

Imam sluzbeni Samsung a20e od nedavno, nazalost nisam ga poneo sinoc na nastup Vini Vicija, da uporedim, ali cenim da bi na Samsungu kvalitet zvuka bio daleko bolji.
FoX FoX   09.03.2020 u 00:58

Drugar kupio Xiaomi 8 PRO Note (u telenoru...)

Odličan telefon. Zver! Odlična kamera. Jednostavan. Brdo opcija u podešavanjima.
Pozitivno me iznenadio Šaomi... Nema brdo idiotskih aplikacija kao šljamsung.

I da, telefon je dual sim i svidja mi se što ima foru da se umesto druge sim kartice ubaci sd kartica...

Drugar nije neki stručnjak za telefone pa sam mu sve podesio, jedino me mrzelo da tražim u silnim opcijama da li može veličina navigacionih dugmića (home, back, recent app) da se poveća? Dugmići su doosta sitni..
Welicak94 Welicak94   12.03.2020 u 00:42

Shot on Mi A3 :3

Priloženi fajl : 1583970164.jpg (4.42 MB.)
Uloguj se se pa možeš da preuzmeš ovaj fajl!
Mixy Mixy   14.04.2020 u 22:12

Ja imam Redmi 7. Dobar je za sad. Imam ga vec 2meseca
Welicak94 Welicak94   14.04.2020 u 23:00

Mixy (14.04.2020/20:12)
Ja imam Redmi 7. Dobar je za sad. Imam ga vec 2meseca
Vidi se da si mudra osoba Slusas EDM, koristis Xiaomi i povrh svega si registrovana na BF

Forum početna