RAM problem
Forum Tehnologija PC

Cika Niki Cika Niki   10.06.2018 u 22:54

Imam problem sa RAM-om, imam 512mb RAM-a oba po 256, e sad meni je to sve radilo normalno dok jednom nisam blejao na firefoxu na fb i odjednom mi se ugasi firefox i pise error report itd... E sad ja udjem opet u firefox i on se opet sam od sebe ugasi i pojavi mi se crni ekran i kompjuter pocne da pisti isprekidano recimo 2 sekunde i pauza 1 sekunda i to znam da je do RAM-a problem i uzmem zamenim im mesta i pustim da se ohlade, jedan od ta dva rama je veci od ovog drugog za 1mm i ja upalim kompjuter i radi sve normalno samo sto mi jedan od ta dva rama nije ucitan samo jedan i imam 256mb RAM-a i sad uzmem i vratim im prvobitna mesta i ucita ih oba i pise da imam 512mb RAM-a. Firefox mi opet radi normalno samo imam problem kod igrica. Pre toga igrao sam SAMP(San Andreas Multiplayer) sve je normalno radilo bez seckanja itd. Sada kad god udjem u SAMP recimo 2-3min igram i desi se opet crn ekran i pisti da je opet RAM-a.

Komponente koje imam su:

CPU - AMD Athlon XP 2500+ 1.8Ghz
GPU - Radeon 9200 series 128mb

Znam da je krsina komp al radilo mi je sve normalno dok samo tad odjednom nije pocelo sve to da se dogadja.

Pokusavao sam cak i da ocistim te slotove za RAM i izvadio bateriju za CMOS podesavanja i nista, cak sam pogledao RAM da li ima nekog ostecenja i nista.

Zna li iko do cega je problem ili bar resenje?
DzO DzO   10.06.2018 u 22:56

Au brt tebi treba nov komp...ali ne mislim da je do rama ako ti ekran umre pre ce biti gpu
Djomla97 Djomla97   10.06.2018 u 23:01

Ako je uoste RAM u pitanju. Uzmi ocisti malo one slotove za RAM. Tj, duvaj u njih. Moguce da je prasina. Malo duni i u ram. Mozda to pomogne.
Cika Niki Cika Niki   10.06.2018 u 23:01

Ma znam da mi treba novi komp, al nisam u mogucnosti. Pa rekao bih da je do RAM-a jer kad se RAM sj**e onda komp krene da pisti tako 2 sekunde sa pauzom 1 sekunda. Bas sam pisao po netu al ne mogu da nadjem resenje. Samo sam nasao to da je do RAM-a a i znam da se desilo da mi jedan RAM radi a drugi ne.
Cika Niki Cika Niki   10.06.2018 u 23:02

Djomla97 (10.06.2018/21:01)
Ako je uoste RAM u pitanju. Uzmi ocisti malo one slotove za RAM. Tj, duvaj u njih. Moguce da je prasina. Malo duni i u ram. Mozda to pomogne.
Ajde pokusacu bas doduse jesam duvao u njih i izletelo je prasine al nesto malo nista specijalno.
DzO DzO   10.06.2018 u 23:03

Pa probaj ocistiti ram stickove i onda nadji jedan vise stik i barem na 1gb probaj da naguras. Ako ti se windows explorer crashuje onda je ozbiljno manjka rama jbt meni jedva dosta mojih 32 gb hahaha kako prezivljavas?
Cika Niki Cika Niki   10.06.2018 u 23:12

Ma imam ja dovoljno RAM-a, nemam tih problema radi mi SAMP i sve ostalo fino, nego sad samo odjednom pocelo, a pre ovoga sam mzd 2 nedelje ocistio skroz komp od prasine i ne razumem kako se sad ovo desava tj zbog cega.
Welicak94 Welicak94   10.06.2018 u 23:21

Jbt, prvo sam pomislio da pricas za telefon
DzO DzO   10.06.2018 u 23:22

Pa prvo uzmi ocisti svoje slotove za ram i onda vidi koji stik tacno ne radi pa ga zameni ako je ddr1 ram onda to kosta oko 500din i manje tkd lako mozes zameniti taj koji ne radi
Cika Niki Cika Niki   10.06.2018 u 23:27

Welicak94 (10.06.2018/21:21)
Jbt, prvo sam pomislio da pricas za telefon
Pricaj mi o tome... -_- pazi kad svi imaju fonove bolje od ovog lesa...

Forum početna