S.T.A.L.K.E.R. Serial
Forum Tehnologija PC Igre

Djomla97 Djomla97   16.06.2018 u 23:13

Posto je skoro najavljen STALKER 2, odlucio sam se da napravim ovu temu, u nameri da nekog od vas navucem na ovu stvar. Znaci ovo nije klasicna pucacina vec, slobodno mogu da kazem RPG.
Znaci, ova igrica nije za pocetnike. Samo oni koji se fokusiraju na pricu, dijaloge itd, redju ovu igricu. Postoje tri igrice. SOC, COP i CS Ko voli dobru atmosferu, radijaciju i te stvari, ovo ima da mu se svidi. Jos jedna, i najbitnije stvar, postoji srpski prevod za sve tri igrice.
Igrica spaja akciju iz prvog lica, survival horror i role playing. Ovo nije linearna igra kao Call of Duty. Stalker je potpuno otvorena igra, koja vas vuce da istrazite svaki cosak. Mape su velike. Zona je podeljena na desetak velikih oblasti

Ovo je radnja od SOC-a.
Radnja igre se odvija u okolini nuklearne elektrane Čenobilj poznate po havariji iz 1986. godine. Po priči iz igre, tri godine kasnije dogodila se još jedna eksplozija čiji je proizvod Zona - kontaminirani prostor oko nuklearke koji je ukrajinska vojska ubrzo zatvorila. Uskoro su počele da kolaju priče o artefaktima unutar Zone koji poseduju čudesne moći. Priče o lakoj zaradi ubrzo su privukle razne pustolove, popularno nazvane stalkerima, koji su svesno rizikovali živote pokušavajući da se probiju što dublje u Zonu u potrazi za što vrednijim artefaktima. Vi se nalazite u ulozi stalkera koji je igrom slučaja izbegao sigurnu smrt, ali pritom izgubio pamćenje. Jedini putokaz na koji se možete osloniti jeste tetovaža na ruci na kojoj piše "Marked One" i unos u PDA uređaj u kome piše da treba da ubijete nekoga po imenu Strelok. Uz pomoć švercera Sidoroviča krećete u potragu za sopstvenim identitetom, usput otkrivajući neke od najvećih misterija Zone.

A ovo je radnja od COP-a
Priča se nastavlja negdje nakon što je Strelok uništio C-Consciousness. Vlada je nekako otkrila ulaz u Zone centar, odlučili su se za vojnu operaciju širih razmjera koju su kodno nazvali “Fairway”, a kako bi zauzeli nuklearnu elektranu u Černobilu i općenito kontrolirali cijeli prostor. Prema planu, prva je grupa trebala teren istražiti iz zraka i vidjeti postoje li neke anomalije, nakon čega je u akciju krenula glavna vozna pješačka ekipa. Iako su sve pripreme i planovi bili praktički savršeni, misija je propala…

Većina se helikoptera neobjašnjivo srušila, mnogi su nestali. Kako bi otkrili o čemu se radi i sakupili potrebne informacije, ukrajinske sigurnosne službe šalju samo jednog čovjeka, Alexandra Degtyareva, ili vašu malenkost, koji bi u Zone centru trebao sakupiti potrebne informacije. Kao i uvijek u igrama, sve ovisi o vama.

Napisao sam roman. U nameri da vas navucem na ovo. Jer je igrica posebna, posto ovakve igrice, verujem da niste igrali.
Ako vas nesto interesuje, pitajte.

Nadam se, i voleo bih, da neko ovo bar proba. A ako proba ima da najeb*. Tj, navuce na ovo. Pardon

Sorry sto smaram
SRB
Srbenda  
 19.06.2018 u 15:06

Kad je originalni stalker izašao pre desetak godina nije doživeo neki poseban uspeh ali sam se ja bas vezao za igru i igrao sam baš dosta dugo. Ono što je održalo igru je veliki broj modova i dodataka za igru i velika zajednica. Momci koji su pravili stalker odavno nisu deo originalnog tima tako da se ne nadam da će novi stalker ispuniti očekivanja. Ali dobro ipak je najavljen Good hunting, stalker.
Djomla97 Djomla97   22.06.2018 u 14:46

Upravo to. Deo ekipe je otisao u kompaniju, u kojoj se pravi METRO serijal. Cekamo 2021 godinu, pa da vidimo.

Inace, svaka lokaciju u igricu u stvarnosti postoji.
Priložena slika:

Priložena slika:

Ako neko zeli do utakmice da prektati vreme, evo jednog dokumentarca.

Forum početna