Mladi mutanti nindža kornjače 1987-1996 (SR - Download)
Forum Zabava Serije

Welicak94 Welicak94   31.10.2018 u 23:28

Mladi mutanti nindža kornjače (1987-1996)
*za HD omot kliknite na sliku

U Japanu postoji klan nindži pod nazivom "Stopalo" koji je predvodio časni učitelj Hamato Joši. Zahvaljujući podmukloj podvali jednog od njegovih učenika, Orokua Sakija, Joši biva osramoćen i proteran iz klana, te se seli u Njujork gde počinje da živi u kanalizaciji. Jednoga dana, nepoznati dečak koji je nosio akvarijum sa četiri kornjače slučajno se sapleće i pušta ih u kanalizaciju, gde padaju kod Jošija. Posle nekog vremena, Joši nalazi kornjače prekrivene ružičastom svetlucavom smesom koja čini to da se kornjače, pošto su neposredno pre toga bile u kontaktu sa Jošijem, pretvore u ljudolike kornjače, a da Joši, koji je neposredno pre toga bio u kontaktu sa pacovima, postane ljudoliki pacov koji sebi daje novo ime Splinter (engleska reč za iver, što je i bilo prvobitno Splinterovo ime u prevodu RTB).

Joši usvaja četiri kornjače kao svoje sinove i uči ih veštini nindži. Daje im imena po svojim omiljenim renesansnim umetnicima: Leonardo, Mikelanđelo, Rafael, i Donatelo. Svaka nindža kornjača nosi masku određene boje i specijalizuje u rukovanju određenim oružjem.

Kornjače ubrzo upoznaju Ejpril O'Nil - novinarku Kanala 6 koju spašavaju od grupe siledžija. Saznaju da siledžije rade za zlikovca Sekača, koji je zapravo Jošijev stari neprijatelj, Oroku Saki. Sekač otkriva kornjačama i Splinteru da je odgovoran za njihovu mutaciju - naime, Saki je pratio Jošija do Njujorka i njega i kornjače izložio pomenutom mutagenu, koji pretvara ljude u životinje s kojima su neposredno pre toga bili u kontaktu.

U međuvremenu se Sekač udružio sa zlim tiraninom Krangom, koji je proteran iz Dimenzije Iks i koji je obezbedio Sekaču vrhunsku tehnologiju i arsenal oružja koji se nalazi u njihovoj pokretnoj bazi - Tehnodromu. Zauzvrat je Sekač napravio Krangu androidsko telo i pomaže mu u njegovim raznoraznim projektima.

Saznavši istinu, kornjače postaju heroji, večito sprečavajući Sekača da ostvari svoje planove..

Sinhronizacije

RTB
Serija se kroz prve tri sezone počev od 1991. godine (ukupno 65 epizoda) prikazivala u Jugoslaviji na RTB sinhronizovana na srpski sa sledećom glumačkom postavom:

Ljubiša Bačić - Donatelo/Splinter/Krang/Bibop
Nada Blam - Ejpril/Irma
Vlastimir Đuza Stojiljković - Leonardo/Rafaelo/Rokstedi
Nikola Simić - Mikelanđelo/Sekač
PGP RTS izdao je 7 video kaseta i to od 1. do 21. epizode.

Ova glumačka postava je ostala najpoznatija i smatra se, od strane obožavatelja, najboljom.
Vremenom je serija dobila dve nove sinhronizacije u skladu sa pravima koje su u tom periodu imale određene produkcijske kuće.

Kvartet Amigo
Godine 1994. producentska kuća Frst Prodakšn odabira neke od glasovnih glumaca sa tadašnje BK TV, koja je takođe radila na serijalu Najlepše bajke sveta. Tada je urađeno samo 12 epizoda iz mešovitih sezona za potrebe 6 VHS izdanja. Poznatije su kao NINDžA KOFERNjAČE jer su se prodavale u setu sa po dve kasete. Izdate su epizode:

57 - Nestala mapa
61 - Sekač grad
62 - Let, let, mušice
77 - Superheroj za jedan dan
83 - Sleš, zla kornjača iz dimenzije H
105 - Kornjače i zec
108 - Mikelanđelo sreće Mondo Geka
109 - Dolazi Mutagenmen
124 - Mikelanđelo sveta Kornjača
125 - Planeta Kornjačoida 1.deo
126 - Planeta Kornjačoida 2.deo (1. i 2. deo ove epizode izdati su spojeno kao dvostruka ep)
136 - Fantom iz kanalizacije
Tu postavu je činila grupa od četiri osobe, poznate kao "Kvartet Amigo":

Nebojša Burović
Goran Peković
Tatjana Stanković
Violeta Peković

Prizor
Od 1998. do 2001., studio Prizor preuzeo je sinhronizovanje sezona 4-7, koje je prvobitno emitovao RTV Pink, kao i neke epizode iz 3. sezone koje je prvobitno radio i RTB. Sinhronizovana je ponovo i 1. epizoda. Kao finale Prizor sinhronizacije urađene su tri epizode iz 9 sezone ( 182 * Konačni obračun, 183 * U deliću sekunde, 184 * Karter predvodnik)
Sinhronizovano je ukupno 118 epizoda (1, 52-122, 127-169, 182-184) od čega poslednje 4 epizode iz tog niza nisu emitovane na Pinku već na lokalnim televizijama zajedno sa prethodnih 114 epizoda.

Prizor postavu činili su sledeći glumci:

Nikola Bulatović kao Donatelo, Krang
Dejan Lutkić - Rafaelo, Barn Tompson, Lord Dreg
Milan Čučilović - Mikelanđelo, Vernon
Aleksandra Cucić - Ejpril, Irma, Temprestra
Ljubiša Ristović - Šreder
Rade Vukotić - Leonardo.
U pojedinim epizodama 5. i 7. sezone Šreder je imao 2 različita glasa u Prizorovoj sinhronizaciji. U poslednje 4 epizode umesto Aleksandre Cucić Ejpril je pozajmila glas Mina Lazarević.

VHS izdanja sa Prizor sinhronizacijom, u izdanju Frst Prodakšna (na svakoj po dve epizode):
Leonardo protiv Tempestre / Donatelova diploma
Kornjače u Orijent Ekspresu / Šrederov novi mač
Rafael ludački vozi / Splinterov nestanak
Donatelo otkriva svemirsku maglinu / Neidentifikovani leteći Leonardo
Ejpril stiže u Holandiju / Mikelanđelo ponovo sreće Bubamena
Donatelovi problemi / U čemu je Mikelanđelo dobar
Istrebljivač Kornjača / Veliki Boldini
Rafaelo protiv vulkana / Pretoplo za rukovanje
Leonardo se oslobađa / Suštinske stvari, draga moja Kornjačo
Toranj moći / Rđa nikada ne spava
Gasi se polarna svetlost / Zak i osvajači svemira
Gospodar Muva / Donatelov klon
Leonardo je nestao / Kamenje šeta gradom
Noć borbe / Izgubljena mapa

Link zа skidаnjе svih еpizodа - bozo91
Еpizodе koје nisu sinhronizovаnе, titlovаnе su nа srpski јеzik. Uživајtе

mega.nz/#F!nNdjGIKC!LX ... 4_2hQ
atom atom   31.10.2018 u 23:40

Weličak,prestani da nas podsećaš koliko smo matori!
Cranium Cranium   01.11.2018 u 15:46

Sreeederuuuuu, gde je moje teeeelo. Do 96 se prikazivalo, a ja gledao na pinku jos 1999-2000. I to ove stare epizode iz 1987. Nisam duuugo gledao, mozda bih mogao koju epizodu da pogledam. Mada ako je TV rip, smoricu se.
Welicak94 Welicak94   01.11.2018 u 19:57

FoX FoX   01.11.2018 u 20:14

Ja se ovoga uopšte ne sećam Mada sam i slabo gledao kornjače

Hhahaha kakva sinhronizacija, kakav glas sekača...plakanje

KRAAAAANG
Cranium Cranium   02.11.2018 u 13:13

FoX (01.11.2018/19:14)
Ja se ovoga uopšte ne sećam Mada sam i slabo gledao kornjače

Hhahaha kakva sinhronizacija, kakav glas sekača...plakanje

KRAAAAANG
Ja sam gledao nindza kornjace i mocne rendzere bas kao mali. I zmajevu kuglu naravno. Kako se bre ne secas.
Cranium Cranium   02.11.2018 u 13:50

Sad sam odgledao prvu epku, ahahahahahaa. Koji carski crtani. Nedostaju mi ovakve sinhronizacije.

Bleje nindze u restoranu za stolom, neko im bacio papiric proboden nozem (gadjao ih nozem) Noz se zabio u sto.

- Sta je to? Pretnja?
-Jos gore, to je racun!!!

I svi pobegli.

Mnogo je brz crtani, mozda bi se lisici svideo. Ludi dijalozi i samo akcijanje.

PS...Rip je sa pinka, u jednom trenutku je izaslo u gornjem delu ekrana obavestenje...

Pozivaju se branioci mostova da dodju dana 24.3. tu i tu. Nastupaju Zeljko Joksimovic, Trick FX, Ella B, Duck , Energija itd itd. Ovo bilo pred bombardovanje. Eeeeeee, uspomene.
Cranium Cranium   05.07.2021 u 14:32

Welicak94 (31.10.2018 / 22:28)
Mladi mutanti nindža kornjače (1987-1996) blackfoxwap.tk/files/u ... 4.jpg *za HD omot kliknite na sliku Sinhronizacije
Alooooo, ne radi ti vise link.
Shone Shone   11.07.2021 u 00:45

Cranium (05.07.2021 / 12:32)
Alooooo, ne radi ti vise link.
Imas ovde sve epizode adimic92.wixsite.com/n ... acije

Forum početna