ivan0135 youtube
Forum Misterije & Natprirodno Misterije

GRO
GrofWap  
 28.11.2018 u 21:44

surfajuci na youtube sam naletio na jedan kanal po nazivu ivan0135 i na tome kanalu se nalazi par video vanzemaljaca iz vremena 1942-1969 i dokazano je da videi nisu montaza ili neka vrsta zarade, naime ta osoba je samo dio videa objavila i netragom "nestala" tj vise nije objavljivala... na kanalu ima 4 videa sve ih pogledajte pa onda napisite vas komentar... kanal je youtube.com/channe ... 5UcDw
Edy Edy   28.11.2018 u 23:46

Komentar: Vanzemaljci ne postoje, ili ako postoje nisu posjetili zemlju.

Uzmi ovo u obzir: Prema teoriji relativiteta, ako bi recimo pala vanzemaljka letjelica bez ikakvih oštećenja evo u Evropi. I ta letjelica: ima mogućnost generatora beskonačne energije, ima mogućnost materijalizacije hrane koja odgovara ljudskoj ishrani tačno kako treba, ima mogućnost da emulira gravitaciju zemlje u bocu, ima besknonačan izvor vode i sl. Znači ništa da mu ne fali.

Recimo da takva letjelica ili brod ili kako da ga nazoveš, postoji. Sad uzmi u obzir gdje bi išao sa takvim brodom. Recimo haj odemo na put do TRAPPIST-1e. koji je nekih 40 svjetlosna godina udaljen od zemlje. Isto uzmi u obzir da svemir ima više galaksija, i da je naša galaksija prečnika nekih 100 000 svjetlosna godina, procjenjeno je bar. Tako da je to pravo blizu u svemiru.

Sad skontaj da, golf dvojka što možeš da vidiš po ulici ide jednih 30 na sat, 70 km/h ako se namuči malo po magistralama. Sad uzmi u obzir da je brzina svjetlosti 300 000 km po sekundi, a u mjerili koje koristi auto to je u km/h 1079252848.8.... Što je maaalčice brže od golfa dvice.

Sad zanemari da ako bi ti putovao tom brzinom, koje je inače nemoguće, ali recimo da hodaš i da dobiješ ubrzanje odjednom toliko.. Recimo da bi bio manje "ti" a više "grupa nepovezanih fotona koji idu u jednom pravcu", ili uopšte ti bio postao "spljat" ili bi možda explodirao na licu mjesta, vjerovatno ovo drugo je bolji opis, mada "spljat" zvuči fino...

Inače, zanimari sada to, i recimo da teoretski taj brod koji je pao u Evropu ima magične moći koje mu je dao taj vanzemaljac Ivanov. I sad ti možeš da putuješ brzinom svjetlosti. Uzmimo da ta super magija čini da iako se krećeš brzinom svjetlosti, ti si pod istim "relativnim vremenom" kao i svi tvoji drugovi na zemlji. Super jelde?

I idemo!

I krenuo si... i ideš... i za jedno 40 godina ti stigneš, jer ako se krećeš brzinom svjetlosti (koje je nemoguće, i maltene se smatra najvećom brzinom kojom se čestica može kretati i sl.) a ta planeta je udaljena jedno 40 svjetlosnih godina, ili ti ga treba svjetlosti da do dođe do tamo 40 godina... onda i tebi treba 40 godina, jer nisi brži od svjetlosti.. a kretati se brže od svjetlosti je tolika glupost da je bukvalno nemoguće ni u fikcijskih filmovima, vratim se kasnije na ovu tačku.

Ali eto, ideš brzinom svjetlosti, dođeš tamo, vidiš da ima malo vode, a hladno toliko da ti se smrzlo sve jer je prehladno, jer inače planeta je -20 stepeni, a to je jedna od planeta koje su nam najbliže a imaju sličnu klimu, gravitaciju i atmosferu, pritisak i sl, kao zemlja.. teoretski bar, po snimku liči viši na mars nego zemlju, ali haj.

Haj došao, smrzo se, nema ničeg tu, možda alge ako su srećan dovoljno da te grom trideset puta udari, mada sumnjam.. i onda kreneš nazad.. i u pola puta nazad crkneš od starosti, jer si krenuo sa 20tak godina i već ti 80 i više..

Sad bi prema ovoj teoriji, kada bi ta magija koja dozvoljava tu nemoguću brzinu postojala, taj tvoj svemirac bio nekoliko hiljada godina star vjerovatno, jer nekako sumnjam da imamo u susjedstvu baš vanzemaljce, jer ako su tako česti na planeti bi bilo više vrsta vanzemaljaca nego ljudi, ali haj...

Znači ti super stari, recimo 10 000+ godina vanzemaljci. jer neće oni baš do planete zemlje u jednom pravcu, i nazad i samo da crknu kad vrate se kući, recimo da im je životni vijek 100 000 godina, pa kad se vrate prošlo 20 000 godina, maltene 20 godina relativno ljudskom životnom dobu, ili ti ga 20% života dok crkne.

Kad skontaš da je taj vanzemaljac živio nekoliko desetina hiljada godina dok se pojavio u Ivana, nekako je pitanje šta ti polu-besmrtni vanzzemljaci rade na zemlji? Mogli su ba sve živo odraditi za to vrijeme, šta ih zanima zemlja, gdje su maltene sva živa super kratko, ko muha u odnosu na čovjeka, sad pa sad crkne. Što bi se oni bakćali sa tim? Ali eto, ako zanemarimo što ti super gotov pa besmrtni vanzemaljci rade oko zemlje, koji su sličniji bogovima, nego vanzemaljcima već, ti teoretski vanzemaljci ne bi mogli naći zemlju tako lahko ne? Jer ako su je našli recimo u 1940te, pa došli, što tad? Logičnije je ako su bili živi isti ti vanzemaljci prije 10 000 godina, da su krenuli prema zemljli TADA, a ne lutali putem i naišli na zemlju usput... Znači da su oni vidjeli zemlju prije 10 k godina.. Prije 10k godina ljudi nisu bili bolji od majmuna, jer "Historija" kao nauka izučava period do prije 5500 godina, prije toga je prahistorija.. Pa skontaj, šta je to tim vanzemaljcima bilo zanimljivo, sumnjam da su ljudska bića, ali eto recimo da jesu, ti vanzemaljci su nas mogli otkriti i prije, ako imaju magiju da putuju brzinom svjetlosti, valjda imaju znanje o genetici?

Mi danas možemo genetski da mjenjamo prirodu, ta imamo već genetski promjenjenu hranu, možemo klonirati ba životinje, a nema neke velike razlike u genetici životinja i čovjeka, imamo već zakone po svijetu koje zabranjuju kloniranje ljudi recimo. Niko to ne radi jer nema mnogo smisla napraviti blizanca nekog čovjeka, da bude mlađi. Možda recimo da kloniramo hitlera pa da vidimo hoće biti sličan originalu ako se odgoji drugačije, ali inače kloniranje nema veliku korist, jer kloniranje je lako, ali ne možemo klonirati dijelove organizma lahko. Ili čitav čovjek ili ništa, ne klonirano srce za izmjenu organa i sl stvari. Tako da ako kloniramo bebu od recimo Barack Obame, ako mu izdaju recimo bubrezi, dobit ćemo malog koji izgleda kao Barack Obama.. em je beba, em nema puno tkiva, em su bubrezi premali da damo pravom Obami, em je živ, pa da bi uradio išta sa njim ubio bi ga...

Tako da ako mi danas imamo takav nivo genetskih nauka, valjda taj vanzemaljac zna više.. Pa maltene mogli su kada su se pojavili ili prije genetski promjeniti ljudski rod da bude kao što je danas.. Kao kakav bog.. zvuči manje kao maleni sivi ljudi sa velikim očima koji ne znaju šta je kamera, a više kao neka super bića slični bogovima iz legendi i sl, jelde?

... I ovo je sve pod uslovom da oni mogu da se kreću brzinom svjetlosti, i da žive u istoj relativnoj brzini kao mi na zemlji. S obzirom da magija isto ne postoji, ako bi ti uspio nekako da se krećeš samo frakcijom brzine svjetla (pa bio bi u tom slučaju vanzemaljac bio PUUUNO stariji čak), onda bi se kretao maltene brže od planete zemlje, jer ako si se udaljio od zemlje, brže si nego što se planeta kreće oko sunca i oko sebe... što znači da ako si se kretao brže, prema teoriji relativiteta, ti si iskusio manje vremena. Ili ti ga ako hoćeš, što se brže krećeš u odnosu na zemlju, to ti sporije vrijeme teče. Tako da ako odeš u svemir nekom brzinom tipa 30 000 km po sekundi, desetina brzine svjetlosti, što je open puno ali haj... onda bi ti bio dok si se otišao i vratio, ako bi recimo otišao dvije svjetlosne godine vration na zemlju koja je starija nego kada si otišao... odnosno ti si putovao 1/10 brzine svjetlosti, a putovao 2 svjetlosne godine daleko, jedno 40 godina si stariji, jer ti je trebalo 40 godina da obaviš taj put.. ali na zemlji neće biti 2058a, već će biti recimo 21xx neka... ne znam sad tačnu godinu, da ne računam ti sada, nisam teoretski fizičar, tako da ako je taj vanzemaljac išao djelom brzine kojom je išao kada je otkrio zemlju prije 10 000 godina, on dok je došao, tjst dok mu je trebalo 10k godina da dođe njemu, na planeti zemlji je prošlo puuuno više godina... odnosno nisu oni još došli Aaako su se pojavili 1940te... onda ako i dalje uzmemo u obzir da su daleko od nas, oni bi polazili tamo nekad prije vremena dinosaura možda kako god, ne vidim što bi išli prema zemlji u to doba, kada ne bi bila specijalna uopšte u odnosu na druge planete...

Isti problem imamo sa putovanjem do zvijezda, jer prema pravilu sam čitao da jedno 1-10% zvijezda na nebu koje vidimo golim okom više i ne postoji, jer sve što vidimo je svjetlo koji, kao što sam rekao ide sporije nego vrijeme na tim dalekim zvjezdama...

Tako da ako bi ti vanzemaljci postojali, a ne postoje, ne bi bili na zemlji ako nisu slučajno tu se našli, a šanse za to su premale, jer ako ima toliko vanzemaljaca koliko je youtube videa o njima, i da su se svi slučajno našli tu, mi bi ba pisali poreze njima na carini za ulazak

.. Jesam se napisao...
Edy Edy   28.11.2018 u 23:59

Da se vratim na ovo o putovanju krzo svemir u filmu što imamo, ako pogledaš neke scifi filmove i serije vidjet ćeš često pojam "hyperscape", to ti je maltene teorija koja se koristi u scifi da ćemo jednog dana moći da.. ustvari da počnem drugačije, teorije je da da nećemo NIKADA moći putovati kroz svemir, zbog ovog šta sam pisao gore.. pa ako nećemo nikad moći putovat svemirom kako smo rekli, onda su skontali, ako unutar svemira zakoni fizike i biologije ljudskog roda kažu nemožemo... hajmo napraviti prostor izvan svemira (space = prostor, hyper = iznad), ili ti iznad svemira, i putovati kroz njega, jer ako unutar svemira ne možemo putovati hajmo putovati van svemira, pa ići malo relativno tom vremenskom-prostoru, koje će biti slično zemlji protokom vremena bez obzira što mi idemo daleko od zemlje gledano, tako možemo putovati do druge tačke u svemiru iako je maltene nemoguće putovati KROZ svemir do te tačke.. bar za čovjeka, jer nažalost nismo bogovi kao ovi vanzemaljci... tako da, ako hoćeš uopšteno: Putovati kroz svemir nećeš niti će iko tvoj kroz koju generanciju hoćeš, jer će ljudski rod PRIJE otkriti putovanje van svemira, ili tiga putovanje do drugih svemira, ako postoje, nego će otkriti putovanje do drugih planeta unutar ovog svemira. Ili ti ga drugačije rečeno: Veće su šanse da se otkrije teleporter do dimenzije bajki i snova, i sličnih stvari, nego da se otkrije način da putuje do drugih planeta unutar naše galaksije... da ne pričam o drugima

Inače, ove slike na youtube, to je loše ko ništa, ovo su ba lutke od onih Asgard iz serije Stargate. Evo govore po komentarima nema ovog u CGI, evo ti slika čovječuljka iz devedesetih na TVu bio, isti takav sa specijalnim efektima u prilogu.

Ovaj moj vanzemljac se zove Thor mislim, inače je još znan kao bog u staronorveškoj kulturi, koji je dolazio do zemlje prije nekoliko hiljada godina, eto onako jer mu bilo dosadno, bar prema TV seriji Ja mislim da je moj bolji od tvog

Priložena slika:

Priloženi fajl : 1543446039.jpg (6.4 MB.)
Uloguj se se pa možeš da preuzmeš ovaj fajl!
Edy Edy   29.11.2018 u 00:28

Inače, evo našao sam ovaj tip lutke, što ima u ovim filmovima, evo ima kupiti online za 8000 dolara

Zanimalo me kako su ovi napravili ove vanzemaljce, pravo dobro odrađeni

Priloženi fajl : 18ltm2vf5cupkpng.png (0.3 MB.)
Uloguj se se pa možeš da preuzmeš ovaj fajl!
FoX FoX   30.11.2018 u 21:17

Ma nemaju oni pojma koliko ja vidim...

Ako vas ne mrzi pogledajte video...ne zna se ko koga ovde...
GRO
GrofWap  
 30.11.2018 u 21:26

Serz Serz   01.12.2018 u 21:27

Pre bih se presaltov'o na komentar ovog strucnjaka -https://m.youtube.com/watch?v=8BfOONXHA7I
atom atom   15.03.2019 u 13:57

Ovo ili je istina,ili je remek delo CGI-a. I zna li se šta je sa likom koji je postavio te klipove? Da ga nije kidnapovala CIA
GRO
GrofWap  
 15.03.2019 u 16:51

Edy, ti doista mislis da smo "sami" u svemiru tj na planeti da nema vece inteligencije?
Edy Edy   15.03.2019 u 19:09

Zverka, ne, mislim da možda ima, možda nema Ali ako ima, to je biće koje nikad nećemo sresti samom činjenicom da ljudska ili slična biologija nije namjenjena da putuje svemirom, ili koje je toliko "napredno" i u tehnologiji i u biologiji svojoj, da je više nalik definiciji boga nego čovjeka.

Forum početna