Password Dumps (Collection #1 i sl.)
Forum Tehnologija Internet

Edy Edy   02.02.2019 u 19:43

Ovih dana čitam da su postavili dosad najveću kolekciju šifri javno na internet, kojeg često zovu "Collection #1".

Ova kolekcija ima preko 2.2 billiona šifri u običnom ili hashovanom obliku. Kao i drugih podataka kao datumi rođenja i sl. Neki od ovih upisa su duplikati ali ipak imate nekoliko stotina miliona računa koji su hacked.

Možete da provjerite da li je vaš email toj listi, preko ovog web alata: haveibeenpwned.com

Recimo @Fox-ov je cracked na nekoliko mjesto, email " bfoxwap @gmail.com " A i moji stara dva maila su cracked, jedan kroz 000webhost, onaj stari free host što sam koristio. 

Dosta tih šifri su hashed pa nije ogroman problem, ali opet na nekoliko mjesta su čiste šifre puštene na javnost.

Provjerite i pazite se da niste u listi Možete i download listu podataka, imate torrent fajl na ovom linku: haveibeenpwned.com/Passwords
FoX FoX   02.02.2019 u 20:06

Ma ovo je glupost pazi, support-in @google.com je pwned..moš misliti

Svaki email da ukucaš reći će da je pwned Reklama za 1password.com
DR_
Dr_Psycho  
 02.02.2019 u 20:32

Moj email nije pwned. Ali pise da mi je sifra vidjena 738 puta
DR_
Dr_Psycho  
 02.02.2019 u 20:32

Ili jos neko koristi moju sifru
Edy Edy   02.02.2019 u 21:34

FoX, ima neki neki false positive logično, sem toga ako se registruješ na neki cracked site a nisi koristio svoj mail isto te doda ovdje, ako nije trebala recimo email verification.

Nije da nije sada tačno, i nije prevara.

jer sam našao svoj stari mail i šifru kao što rekoh sa 000webhost

Forum početna