"Bolji život..."
Forum Zabava Ostalo

Serz Serz   04.08.2012 u 04:18

Kako živeti danas posle završetka osnovne, srednje...fakulteta?!
...živeti kao "teret" roditeljima, dok vam jednog dana ne kažu:
"Spavaš do 12h, radi nešto, nađi posao!"
Te reči možda ne dotiču današnju omladinu... Lepa je situacija kada sam/a shvati da treba da se zaposli, bez njihovih reči o tome.
Naravno, sve to zavisi od situacije u porodici. ...da li rade u inostranstvu (Ita, Beč, Dojčland,...), ili su "OVDE"...ovde gde, ma koliki da je broj zaposlenih članova u porodici...TEŠKO je!

Ja radim skoro 2 god. kod istog poslodavca...na crno, naravno, kao većina Srba...aliiii...

Šta je rešenje za bolji život?

- Otići u inostranstvo...!?
Hm, lako je otići, ali, šta dalje?
...tu su stan, jezik, vremensko ogrančenje gde možeš da provedeš u toj zemlji kao turista (3 meseca), koliko sam čuo...

Naći posao bez "veze" tamo, jako teško!

- Posao, stan...
Recimo da, možeš da stanuješ kod tog poslodavca kod kojeg radiš...

- Jezik...
Ako ne znaš jezik, džabe sve to...!

...uglavnom, da ne kenjam puno, znamo suštinu.

Moj ćale, pjeevač po zanimanju, bio je svuda po po Balkanu, možda dalje negde, ne znam, ne živi sa kevom, nije uopšte...prvi put sam ga video sa nekih 7,8 godina...ima čovek drugu porodicu.
Kako su godine prošle, proradila mu je neka ta savest, i sada hoće da mi pomogne.
Hm, šta sada da mi pomogne kada sam odrastao, zaposlio.
Našao mi je neko radno mesto u Švajcarskoj.
Prvi put kada mi je to rekao pre nekoliko neseci, ja sam neozbiljno to odbio.
Skoro sam ga video, on mi je opet to spomenuo...i ja sam stavio prst na čelo, i shvatio:
"BUDALO, šta možeš da izgubiš...!"

Šta je po vama kluč za bolji život ?
Ne, pare nisu problem. ...para NEMA!
KinG KinG   04.08.2012 u 15:26

Idi brt. Dok jos možeš. Sva sreća pa ja ne moram tako. Od skoro imam stalan posao(Mesar sam po zanimanju) .dovoljnu platu.mada uvek može bolje jelte.. .. Stan imam još od 19-e godine. Imam auto. Tako da... Šta da kažem... Posrećilo mi se. Za moje godine... Veoma uspešno moglo bi se reći.
Cranium Cranium   04.08.2012 u 19:37

Neznam...drugacije gledamo na sve ovo. Ja bih odbio. Ne zanosi se da ces tamo ziveti kao kralj. Sto kaze Mrgud u "3 karte za Holivud" Jedino sto si u Americi dobio je drvena noga. Razapeces se od posla, imaces solidnu platu. Ali nemas Srbiju...nemas prijatelje, nemas skim da progovoris ljudski. Evo ja npr. Ortakinja i njen buraz me zovu u u Australiju. Ja necu. Engleski razvaljujem, imam njih tamo, ima jos Srba (postoji Srpsko naselje) ali koji cu ja tamo?
Cranium Cranium   04.08.2012 u 19:38

Procitaj pesmu "ostajte ovde" od Alekse Santica. Mozda ti sine nesto.
Serz Serz   05.08.2012 u 01:01

Drugari, nema ovde perspektive!

...Austrija, Švica... - to ti je standard! Svaki posao je plaćeniji, bar, lupam, 4x više...
Sada...što se tiče tih sentimentalnih stvari, pa, ne idemo mi na drugu planetu, niti zauvek...
buRek buRek   05.08.2012 u 01:44

od posla ne bežim dete sam sa sela bilo kakav posao al da je u Srbiji !!!!!
SRB
Srbenda  
 05.08.2012 u 03:28

Moj potpis sve kazuje Sto se "Svice" I Austrije tice... I to stoji, donekle jer oni i cela zapadna EU su u velikim problemima, pogledaj samo Francuska na sta lici zar bi zeleo da ti deca odrastaju u takvoj sredini...? Njih su imigranti bukvalno preplavili a tu je i niz problema i sve cesca (i nepohondna) zaduzivanja. Svi znamo da je takozvana "eu" samo produzena ruka natoa koji ovaj (evropski) narod svesno gura u propast i duznicko ropstvo a po poslednjim popisima i potpuni NESTANAK! Zapad je smrt a Evropa je zivot. Krenimo od nas samih, nama treba jedna moralna i duhovna revolucija koje su kljuc uspeha jer nasa Srbija i ovako ranjena ima itekako potencijala i prirodnih bogatstava da nam obezbedi normalan zivot. Svestan sam da je veliki deo dijaspore nacionalno opredeljen i da su velike patriote ali ovde je front ovde se vodi bitka a ne po kaficima i diskotekama u "Svici"... Mozda ova slika bolje kazuje na sta sam mislio:

Priloženi fajl : bf.jpg (0.07 MB.)
Uloguj se se pa možeš da preuzmeš ovaj fajl!
**N-e-k-s** **N-e-k-s**   02.02.2013 u 11:04

jbg ja imam priliku od proleca al naravno da se vracam
Cranium Cranium   05.07.2021 u 14:20

Ja sam ovo pisao pre 9 godina, a sada kazem da bih otisao iz Srbije i da radim na tome. I necu se mislim vracati ako uspem da odem.

Forum početna