Kupovina preko interneta
Forum Tehnologija Internet

atom atom   15.11.2019 u 18:51

Da li kupujete preko interneta i kakva su vaša iskustva?

Danas sam naručio preko Aliexpress-a H96 Max Android TV box 4GB/32GB. Platio 4.577 din.
FoX FoX   15.11.2019 u 19:55

Kupujem. Preko ovih naših sajtova (kupujem prodajem, kupindo malo slabije). Koristim aliexpress ali čekanje oko 30.dana a nekad i više od 60 pa se smorim.

Ebay sam probao jednom i možda nije merodavno ali imam loše iskustvo i ne koristim ga više. Nema opciju žalbe, praćenja pošiljke kao aliexpress. Poručio neki bluetooth zvučnik, platio 4€ i nije stigao. Možda sam mogao da se žalim prodavcu ali mrzelo me

Aliexpress je ok ali evo već imam oko 40+ porudžbina do sad i nemam loše iskustvo što se usluge tiče. Jednom mi nije stigao paket, prošlo je 60dana zaštite koju nnudi aliexpress i žalio sam se prodavcu, vratio mi je novac.
Evo sad trenutno čekam 2 paketa, za jedan paket sam se žalio jer je prekjuče isteklo 60dana zaštite, nije stigao, a za ovaj drugi skoro 100dana i još ga nema, rekli mi kao da čekam još malo jer je paket u transportu još uvek, videćemo.

Što se kvaliteta kod aliexpressa tiče, za te pare je ok kvalitet. Ono što mi se ne sviđa je što uglavnom naprave extra prezentaciju za neki proizvod i kad dodje do tebe vidiš da nije ništa specijalno.

I ja sam pazario android box pre par godina ali preko kp. Razočarao sam se jer je bio neki model i ja pre kupovine istraživao po netu kakav je taj model i iznenadio se što ga ovaj lik prodaje jeftinije jer je dobar android box.
Posle par meseci skapiram da je taj box kopija i nema specifikacije kao original.
Tako da što se kp tiče, treba biti oprezan sa telefonima, boxovima, konzolama i tehnici uopšte.
Kupio sam 3 telefona preko kp i prezadovoljan sam.
atom atom   15.11.2019 u 20:04

FoX (15.11.2019/18:55)
Kupujem. Preko ovih naših sajtova (kupujem prodajem, kupindo malo slabije). Koristim aliexpress ali čekanje oko 30.dana a nekad i više od 60 pa se smo
Ja sam na KP video Smart box X96 mini od 4GB rama. Posle sam otišao na X96mini njihov sajt,i video da postoji samo verzija od 1 i 2 gb rama. Zaj**ani su ovi naši

Inače,ovaj prodavac od koga sam naručio je ok. Video sam review od par naših ljudi i kažu da im je paket stigao u roku od 20 dana,što je super. Ako te zanima,Vontar se zove.
PARTYzan PARTYzan   15.11.2019 u 20:38

Da, jedino loše iskustvo sam imao sa mini barom prošle godine, bio prinuđen da ga vratim jer je previše hladio ... pa se još firma za online kupovinu ugasi ... Jedva sam uspeo da vratim i dobijem novac. Tad sam saznao da štagod se kupi online, može bez obrazloženja da se vrati u određenom roku u zamenu za novac, s tim što u tom slučaju troškove transporta snosi kupac (ja uspeo da ne ih ne platim). Svako je u zakonskoj obavezi da uz isporuku uruči i obrazac za odustanak od kupovine na daljinu, a ovi to nisu učinili

Kupovao sam i nakon toga.

pre više od 10 god, kad online kupovina kod nas još nije ni bila u toj meri zastupljena, ortak mi naručio tike iz N.Y.C. To je bilo loše iskustvo. Nisu stigle a platio je (danas je to uređenije, manja je mogućnost za prevare a i plaćanje je ugl. naknadno). I dao mi one koje je na isti način poručio sebi 2 nedelje pre toga (Lebronke). Nisam fan ali bolje i to nego ništa pa mu ja onda par puta pozajmio ali su mi se ne kraju raspale od nošenja i mnogi me startovali gde sam ih uzeo (kad sam sa jednom tada klinkom šetao kroz Jerković u njima, neki klinac komentarisao "vidi mu gilje" a ova meni kaže "sviđaju mu se tvoje bermude"

Jedino ne bih online kupovao garderobu ni obuću. Skoro sve ostalo gledam da naručim i da ne pomerim guzicu besplatna isporuka
PARTYzan PARTYzan   15.11.2019 u 20:45

Oops nzm da li sam zalutao sa odgovorom temu sam pogodio - kupovina preko interneta. Ali tek sad vidim ovo "Tehnologija i igrice". svoj prvi smartphone sam kupio online od Tehnomanije i vratio ga Pederski mi uživo izgledao beli, na slici mi bio ok
Djomla97 Djomla97   15.11.2019 u 21:26

Kad sam god kupovao nesto preko interneta, nisam imao nikakvih problema.
Welicak94 Welicak94   15.11.2019 u 23:10

Ne kupujem i izbegavam kupovinu na netu, pogotovo polovnu robu. Iskljucivo licno u prodavnici - to sto vidim, kupim, pa neka je i skuplje.
atom atom   16.11.2019 u 08:27

Welicak94 (15.11.2019/22:10)
Ne kupujem i izbegavam kupovinu na netu, pogotovo polovnu robu. Iskljucivo licno u prodavnici - to sto vidim, kupim, pa neka je i skuplje.
Već sam pisao negde,moji uzeli pre dve godine VOX LED TV koji je nov u radnji tada bio 220€,i uzeli polovan za 120€,eno ga još radi kao prvog dana.
FoX FoX   16.11.2019 u 14:24

atom (16.11.2019/07:27)
Već sam pisao negde,moji uzeli pre dve godine VOX LED TV koji je nov u radnji tada bio 220€,i uzeli polovan za 120€,eno ga još radi kao prvog dana.
Ma nema pravila.
Kapiram da ima ljudi koji ne vole da kupuju polovno i na rizik i slažem se.
Da imamo Švajcarski standard ni ja ne bih kupovao polovno

Pošto nismo Švajcarska, uz malo iskustva možeš dobro da prodješ i sa polovnom robom
Welicak94 Welicak94   16.11.2019 u 14:26

Evo resavam se mesecima da kupim Xiaomi BT zvucnik, skupo mi da dam 5700din za jedan mali zvucnik (koliko kosta u prodavnicama), a na netu u Xiaomi Retail prodavnici (AliExpress) kosta 32$... I nikako da donesem odluku da li da kupim u radnji ili na Aliju...

Forum početna