Mišljenje o MySQLl(i)
Forum Tehnologija WapMaster Sekcija

Edy   30.09.2012 u 02:57

ovo je php extenzija, nije nova verzija sql-a
Ovo je zadnji post sa prethodne strane.
DAV
Davor  
 23.10.2012 u 17:50

Ma kakav mysql.vazno je znati html i php.to drugo me ne zanima
Edy Edy   24.10.2012 u 01:21

Davor (23.10.2012/15:50)
Ma kakav mysql.vazno je znati html i php.to drugo me ne zanima
da da. sa phpom možeš (bez sqla) da čak i dva broja sabereš!!!
buRek buRek   24.10.2012 u 14:21

nikad čuo
Edy Edy   21.02.2013 u 11:42

od sada je mysqli extenzija u novim verzijama PHPa i ubuduce i zamjenjuje mysql extenziju koja je izbacena jer nije u mogucnosti da koristi najnovije stvari u mysqlu ali i nije najsigurnija tako da sad svi sajtove koji koriste mysql... tesko vama morat cete da se upgradujete kad-tad
ICE
IcE  
 31.07.2013 u 16:16

malo citam temu pa me bas nasmejase ovi komi koriste php a netreba im baza,znam da se ljubav prema wen.ru tesko raskida al sta ce vam sajt ako nije dinamicki?Sto se mysqli-a tice dobra je stvar,ako niste upoznati sa oophp klasama i funkcijama u mysqli-u mozete koristiti mysqli procedural nacin mesto objektnog sa pripremljenim mysql stejtmentima.ja licno koristim procedural jer je razumljiviji i ako nesta editujem samo dodajem i u sql statment nista vise.sto se tice sigurnosti u mysqli vazno je da prije unosenja bilokakvog $var filtrirate isti ili na php net manual nadjete funkciju za mysqli koja ce za vas da procisti unos pre unisenja u sqli query
Edy Edy   31.07.2013 u 22:24

Diversity (31.07.2013/14:16)
malo citam temu pa me bas nasmejase ovi komi koriste php a netreba im baza,znam da se ljubav prema wen.ru tesko raskida al sta ce vam sajt ako nije dinamicki?Sto se mysqli-a tice dobra je stvar,ako ni
misliš mysqli_real_escape_string() ? msm da se tako sad zove ;) ... aa ma nije to naj riješenje najbolje su one pripremljene izjave... kako kažu nema boljeg načina da se osigurate od injekcija šteta pa nema procedural način za ovo msm da nema
ICE
IcE  
 01.08.2013 u 15:29

ne nema procedural,ako cemo o sigurnosti lakse je napravit funkciju koja ce da filtrira sve get,post,cookie,server nego da strebas onih 300 funkcija napamet.
Edy Edy   01.08.2013 u 15:38

pa i ne baš uvijek su zabilježeni načini da se čak i mysql_real_escape string provali dok su pripremljene izjave sigurne ko tenk a nema tu baš toliko funkcija.... to i nisu same funkcije, ima tu svačega.. oni su u priručniku dali fin primjer: php.net/manual/en/mysql ... s.php

Forum početna