Kakav vam je komp?
Forum Tehnologija PC

FoX FoX   03.11.2019 u 03:39

Djomla97 (03.11.2019/01:11)
Koji Fl Studio koristis? Mogu samo da zamislim kako bi to izgledalo, kad bi svi zajedno nesto sklepali.
12.1 Probao sam pre par meseci ovaj najnoviji 20 ima nekih kul opcija ali vec sam se navikao na 12..

Ahaha pa to je vec grupa
FoX FoX   21.11.2019 u 17:55

Moj Hitachi HDD je polako na vrhuncu svoje karijere.. Služio me je 8.god i sad nisam pametan šta da radim. Treba mi i više prostora, uzeo bih HDD od 1TB.
Vidim da je Western Digital HDD povoljan ali sam našao goooomilu negativnih komentara (bila kao neka poplava u singapuru 2011 pa je od tad i kvalitet niži a cene veće).

Toshiba nije loša marka ali ne znam kakvi su im HDD. Pročitao sam negde da su bučni itd..
Za hitachi sam uglavnom pronašao pozitivne komentare.

Meni treba uglavnom za skladištenje fajlova i ponekih igrica.

Ne znam, najgoree kad čovek hoće da izdvoji novac za nešto i to ne mali novac i ne može da pronadje kvalitet.
Edy Edy   22.11.2019 u 22:17

FoX, samo Seagate ili WD, ništa drugo ja ne bi uzeo.

Meni čini mi se gotov SSD crko, skroz spor sada.

Kingston A400. Nikad gori SSD nije bio. Vidio sam po youtube ljudi baš govore ne valja ničemu. Ima grozne reviews i benchmarks po netu.

Evo i da i ja kažem, nikad neću od kingston SSD opet uzet. Nikad. Imam NVMe SSD od... Intela ako se ne varam. Ili je Crucial. Kakogod, pola terabajta NVMe je predobra stvar, sistem stavio na to i najkorištenije programe, leti sve. Ali malo mi prostora za igrice i sl. Jedna igra danas, 100gb, ogromne. Red Dead Redeption 2 gotov 150gb. Ludilo.

Uzimam HDD od 4tb. 100 eura ga platio. Naručio jutros baš, očekujem ga pon. Seagate Baracuda 4tb.

@Fox koju marku tačno uzimaš? I koja je cijena.

HDD iskreno je manje više isto sve, mislim razlika u read write, je mala između modela i to. HDD je HDD. Nema tu puno inovacija velikih.

Ja bi ti preporočio kao što rekoh Seagate. Predobri su Seagate. Stvarno predobri.
FoX FoX   23.11.2019 u 00:33

Edy (22.11.2019/21:17)
FoX, samo Seagate ili WD, ništa drugo ja ne bi uzeo.

Meni čini mi se gotov SSD crko, skroz spor sada.

Kingston A400. Nikad gori SSD nije bio.
Pa WD je nekad bio dobar sad vidim da ima dosta loših recenzija.. Brzo crkava itd.
Čak i za Seagate kažu da je sličan i čak bučan. Tako da nisam pametan koji HDD da uzmem i da ne razmišljam da li će raditi ok. To sam čak čitao recenzije nekih što postavljaju video nadzor. Tu se HDD najbolje pokaže. Kažu da uglavnom WD crkne odmah nakon isteka garancije ili se nakon par meseci pojave loši sektori i tako je skoro sa svim HDD proizvodjacima ali Hitachi i još neki ne prave problem.
Edy Edy   23.11.2019 u 03:06

FoX, Ja nisam znao da hitachi pravi hdd logicno da nema loših reviews kad niko ga ne koristi

Proguglaj hitachi noise i vidjet ćeš ima li loših review.

WD i Seagate su najbolji, po meni. Mada iskreno sve je to slično. Ja bi uzeo Seagate jer je dobra marka. Poznata. Bolje nego stote neke. Inače sve je to isto oko hdda.

To oko SSD nije tačno. Pa misliš da OS ne pravi tonu read write? on je najgori oko toga, bolje filmove i igre držat, što veće fajlove.

SSD je odličan ovih dana proizvod. Garancije za njih su super. Nekad je to bilo kao što kažeš ali ovi novu mogu dosta godina.

Skini userbenchmark.com i provjeri SSD taj kingstonov. Meni ba sporiji od HDDa ovih dana.
FoX FoX   23.11.2019 u 14:31

Edy (23.11.2019/02:06)
FoX, Ja nisam znao da hitachi pravi hdd logicno da nema loših reviews kad niko ga ne koristi

Proguglaj hitachi noise i vidjet ćeš ima li loš
Pa zadnjih par godina i nema da se nadje na tržištu.. Mene služi već 9god bez ikakvih šumova ili krčanja.. Baš me iznenadio Hitachi HDD jer obično krene svaki HDD da krči nakon 2,3god. Ali kao što kažeš, sve je to isto.. Možda je meni baš zapao neki dobro odradjen HDD..

Naravno da pravi OS hrpu read/write ali gledaš da ga što manje dodatno opteretiš sa nekim svojim fajlovima koje ćeš da brišeš. To jeste mizerno u poredjenju kako OS koristi disk ali opet ćeš mu bar malo olakšati.

Testiraću, mada unapred znam da to neće biti ništa spektakularno jer sam ga platio 20,30e...

Testirao:

fabrička specifikacija za Kingston A400 - : Read 500MB/s, Write 320MB/s nakon tačno godinu dana od kupovine, moj test : Read 127 Write 80 (16.7% Very poor)
Mada mislim da sam ja testirao SSD još onda kada sam montirao i rezultati su bili ako se ne varam slični
FoX FoX   24.11.2019 u 01:03

Ne znam koliko je merodavan ovaj sajt, 3x sam merio i uvek druga cifra ali uglavno je približna.

Da li je ovo realno? HDD (9god. star) ima bolji write od SSD (1god. star)

Inače, da napomenem, prvo testiranje HDD (30GB free) je bio ispod proseka i prikazivalo je lošije read / write rezultate.
Drugo testiranje, očistio sam HDD i oslobodio prostor (60GB free, prikazuje na ovom sajtu da je 200gb slobodno ali to je greška) rezultat je drastično skočio i dobio sam bolje read / write rezultate.. hm.

Priloženi fajl : 1574553826.jpg (0.15 MB.)
Uloguj se se pa možeš da preuzmeš ovaj fajl!
Edy Edy   24.11.2019 u 04:27

FoX, bln, kažem taj ssd je smeće. Ja ću ga bacit, kupujem hdd umjesto njega.

Bolji je bio, ali to čudo radi dobro, samo kad je 90% prazan. Što više staviš na njeg to je sporiji

Evo video o njemu na domaćem channelu. Taj je model popularan u nas ali ne valja ništa. HDD ba bolji od tog. Pozdaniji.

Inače ne znam da hdd šteka nagon 3 god. Imam jedan hdd kod sebe stariji od 3 god.Meni i dalje preko 100% bench.

SRB
Srbenda  
 24.11.2019 u 20:04

Al ste se vi raspisali Nije los ovaj YouTube video. Dobro je da sam letos uzeo biostar al ne zbog cene već zbog garancije Inače prošle godine na black Friday u gigatronu je taj Kingston SSD bio 1500din.
SRB
Srbenda  
 24.11.2019 u 20:07

A to za WD je bio marketinški trik sećam se toga. Vadili su se na to da su im poplavljene fabrike da bi podigli cene. A nisu bili uopšte poplavljeni

Forum početna