Pomoc oko Johncms
Forum Tehnologija WapMaster Sekcija

ICE
IcE  
28.08.2015 u 00:20

pa pitaj sta te zanima ,znas da nema problema sto se tice pomoci .vlastiti cms je daleko lakse napravit neko editovat jcms
Ovo je zadnji post sa prethodne strane.
FoX FoX   28.08.2015 u 01:53

Pa jest..znas sta ne kapiram...nijedan jcms ne radi na starijim fonovima tipa samsung e250,tjst ne radi login jer neki fonovi sa ugradjenim browserima kao da ne prihvataju cookies..cak nisam uspeo da se logujem na official sajt ...ali fora je sto sam sa tim starijim fonom uspeo da se logujem na neke druge sajtove...cak je i edy pokusavao da provali u cemu je fora ali nije uspeo Pitao sam i glavnog programera jcms ali nije mi odgovorio..zaista budjav jcms..mobilni cms a ne radi na tim starijim fonovima...
ICE
IcE  
 28.08.2015 u 03:11

i niko se nije setio da napravi fallback na loginu ? gore spomenuti e250 krsina koju sam ja imao pre 6-7 godina dok je to bio zmaj od moba ne prihvata cookie .ono sto je problem kod starijih mobova je sam OS ,tehnologija ima upgrade svake 2-3 godine i ocekivat da ce nesto od pre hrista radi na danasnjoj tehnologiji ,mogucnost za takvo sta je ista kao da te isti dan spi*di grom i da dobijes na lutriji ujednom
FoX FoX   28.08.2015 u 03:16

Ali kako prihvata cookie na drugim forumima?Znam ja da su ti fonovi krsevi,ali eto kazem...čudi me da jcms napravljen isključivo za mobilne ima takav problem..
ICE
IcE  
 28.08.2015 u 03:16

neki dan sam citao razgovor izmedju par ljudi o tome kako su propali onoliki sajtovi i nikome nije jasno kako .odgovor je jako jednostavan .nemozes imat sajt iz 2007 da radi na normalnom mobu ,to je apsolutno nemoguce .ovaj sajt je sa pc-a solidan ali sa moba sa oprostenjem smece zivo .ima 2 mobilne verzije i nijedna nije za mob osim za zvezdasev .u tome je poanta sto nema clanova ovde a sajt ko sajt ima i potencijal i dugo je online . ovde je problem ne sa sajtom nego sa gazdom a tek onda sa zastarelim css-om
ICE
IcE  
 28.08.2015 u 03:19

drugi forumi imaju fallback i ne koriste samo cookie za login. vecina sajtova ima posebne tipove sesija cak i veliki sajtovi ne koriste samo cookie nego vecinom sesijske funkcije
ICE
IcE  
 28.08.2015 u 03:27

ima jedan dobar razlog zasto se sajt mora drzat u toku a to je sto se sa svakom novom verzijom odredjenog programskog jezika u kojem je sajt napravljen povecavaju mogucnosti da na starijoj verziji nesto nece radit ili ce bit deprecated . u php funkcijama sa svakom novom verzijom povecavaju se i dodaju novi parametri i mogucnosti neke funkcije .sad u php verziji 7 apsolutno ce nestane if, else if i else i bit ce zamenjeno jednim unikatnim operatorom pod imenom SPEACESHIP <=> . ako nisi u toku ispadnes iz lige u toku godine ako ne planiras nista ozbiljno sa sajtom nego ga imas onako iz dosade ili zbog lepih secanja
FoX FoX   28.08.2015 u 03:42

@Diversity (28.08.2015/01:16)
neki dan sam citao razgovor izmedju par ljudi o tome kako su propali onoliki sajtovi i nikome nije jasno kako .odgovor je jako jednostavan .nemozes imat sajt iz 2007 da radi na normalnom mobu ,to je a
Drugi odgovor na to gore pitanje...propali su zato sto nikoga vise ne zanimaju chat-ovi,forumi...sve to imaju na facebook-u..a sto se tice touch teme ovog sajta,jbg...tako je kako je..bar ima touch temu(takva kakva je) za razliku od ostalih jcms sajtova pa i oficijalnog...ne opterecujem se previse tim stvarima..ne jurim posete..bf je imao skoro isto poseta kao i pre 5god cime se ne mogu pohvaliti neki drugi sajtovi...tako da..ne cackam nista ako dobro funkcionise iskreno,da bih napravio valjanu touch temu treba dosta vremena a i par touch telefona kako bih testirao..a da se bakcem sad i oko toga nemam volju a ni novca...a i nista time necu postici,znam.Da imam neku dobit od sajta pa i ajde
Edy Edy   28.08.2015 u 21:39

@Diversity (27.08.2015/22:20)
pa pitaj sta te zanima ,znas da nema problema sto se tice pomoci .vlastiti cms je daleko lakse napravit neko editovat jcms
sve je relativno
ICE
IcE  
 28.08.2015 u 22:21

Ljenost je najveca ljudska mana ....

Forum početna