Putovanje vremenom
Forum Misterije & Natprirodno Misterije

Cranium   05.04.2015 u 20:31

Imam ja svoju kraljicu. Ahahahahahah, neeeee nimalo papučarski.
Ovo je zadnji post sa prethodne strane.
Cranium Cranium   05.04.2015 u 20:34

Ja bih voleo da putujem u prošlost da izmenim neke stvari iz istorije, ali i iz mog života, ali da ne serem o svom životu, baziraću se na istoriju i neke dogadjaje.

PS....Mislim da bi vremeplov bio jako zloupotrebljen od zlih ljudi kada bi postojao. Ali šta znači zao? Nekima i ovo što bih ja uradio je zlo. Tako da zavisi od perspektive.

Evo moje liste stvari koje bih uradio.
Cranium Cranium   05.04.2015 u 20:38

1. Otišao u Ameriku i sprečio da se napravi atomska bomba. Posledica toga bi bila da je drugi svetski rat jos krvaviji jer se Japan ne bi predao niposto. Ali???? Nikada ne bi postojao bojazan od armagedona i nuklearnog rata koji imamo danas. Ono jes, mozda bi do danas izbilo jos 3 svetska rata, ali bi zemlja bila sigurna od unistenja. ;) Mada ko zna, mozda bi naucnici smislili nesto drugo kad vec nemamo atomke.
Cranium Cranium   05.04.2015 u 20:42

2. Kolumbo nikada ne bi otkrio Ameriku i ne bi doslo do genocida nad Indijancima. Ko zna kakav bi sada bio kontinent da Britanci, Spanci, Nemci i ostali nisu naselili. Ko se nije zapitao o ovome?
Cranium Cranium   05.04.2015 u 20:47

3. Da ne ispadne samo da hejtujem Ameriku, otisao bih i sprecio 9/11 . Ne ulazim u to ko ga je izazvao i zasto. Mnogo ljudi je izginulo zbog te gluposti. Mozda bi terorizam bio drugaciji da se Amerika nije poturila kao borac za pravdu sama. Kazem, opet ne ulazim u teorije zavere. Samo mislim da se sve ovo sto se sada desava po svetu u muslimanskim zemljama desava zbog tog 9/11.
Cranium Cranium   05.04.2015 u 20:55

4. Naravno, sebicno ali bih izmenjao dosta stvari u Srpskoj istoriji.
E sad kako bih ja to uspeo. To je drugo pitanje.

Sta bih mogao sa sobom da ponesem???

Ako bih mogao neki snajper ili tako nesto. Sa deset dobrih hitaca bih mogao da unistim citava srednjevekovna carstva. Da li imam prava na to? Pitanje je, ali bih voleo da promenim tok Srpske istorije. Da ubijem sve Turske komandante, vezire i sultane i tako ih odgovorim od Kosovske bitke.

Ne diraj me, ne diram te.

Kada bih to uspeo, onda se dovodi u pitanje i cela srpska istorija. Karadjordjevici, Obrenovici, ustanci bure itd. Nista vise ne bi imalo smisla. Ko zna kuda bi to vodilo. Uuuuff, preveliki zalogaj. Ali ako sam pristao da menjam istoriju, menjao bih i ovo. ;)
Cranium Cranium   05.04.2015 u 20:57

5. I daaaaa, voleo bih da vidim šta bi bilo sa hrišćanstvom da Isus nije razapet.
twistex twistex   15.07.2015 u 21:18

da je ovo moguce glupo bi bilo svi da idemo tamo vamo a isli bi kad god nesto pogresimo..dobro bi bilo da je vreme povezano sa nasim mozgovima..znate onu pricu ljidi koriste samo mali procenat..ko nauci da koristi mnogo vise moze da putuje jelte ako vreme nije vezano za teritoriju ja bi se vratio na pocetak kod boga na nebo..popricali bi malo pre nego pocne da stvara ljude..
atom atom   05.10.2016 u 11:27

Britanski fizičar: Putovanje kroz vreme jeste moguće, ali samo u budućnost.

Možda ćemo jednoga dana zaista moći da rezervišemo kartu za budućnost, ali to će biti karta u jednom pravcu. Putovanje kroz vreme jeste moguće, ali samo u jednom pravcu, rekao je stručnjak za fiziku elementarnih čestica Brajan Koks na prezentaciji održanoj na Britanskom festivalu nauke.

- Ključno pitanje glasi: Da li možemo da napravimo vremeplov? Odgovor je da, možete da odete u budućnost - rekao je profesor Univerziteta u Mančesteru slušaocima na predavanja održanom u utorak koje je trajalo jedan sat.

- Imate gotovo potpunu slobodu kretanja u budućnost - dodao je on.

Koks je detalje opisao kako je putovanje u budućnost moguće u skladu sa Opštom teorijom relativiteta” Alberta Ajnštajna. Putovanje stotine, pa čak i hiljade godina u budućnost, moglo bi da se ostvari pod uslovom da se krećemo neverovatno velikom brzinom, približnom brzini svetlosti.

“Diskaveri njuz” je poistovetio ovu teoriju sa takozvanim “Paradoksom blizanaca”

Zamislite blizance od kojih je jedan na Zemlji (Blizanac A), a drugi (Blizanac B) na svemirskom brodu i leti veoma velikom relativističkom brzinom. U poređenju sa vremenskim okvirom Blizanca A, vremenski okvir Blizanca B biće usporen. Ukoliko vreme sporije protiče za Blizanca B, onda će se on/ona vratiti na Zemlju gde je prošlo mnogo više vremena, pa je Blizanac A znatno više ostario od Blizanca B. Mehanizam koji stoji iza toga je “rastezanje vremena”, a njegov efekat je utoliko izraženiji ukoliko se više približavate brzini svetlosti.

- Povratak iz budućnosti ili putovanje do bilo koje druge tačke u prošlosti mnogo je manje verovatno - smatra Koks.

Uspostavljajući vezu između svoje teorije i popularne britanske naučno-fantastične serije “Doktor Hu”, Koks je objasnio da bi lekar koji putuje kroz vreme morao da nađe crvotočinu da bi se vratio u prošlost.

Postojanje teoretskog mosta, ili prečice kroz prostor-vreme, koje predviđa Opšta teorija relativiteta Alberta Ajnštajna, nikada nije dokazano.

Forum početna