Velicina WAP sajtova
Forum Tehnologija WapMaster Sekcija

Edy Edy   16.12.2012 u 00:18

tools.dynamicdrive.com/ ... x.php imate i ovaj Optimizer
SRB
Srbenda  
 16.12.2012 u 04:58

Moze sve da se optimizuje. Npr. preporucuju se maksimalno dve java skripte na sajtu, ne vise od dva tri css elementa onda tzv. browser caching odnosno da web pregledac sto duze cuva u memoriji fajlove koji se ne obnavljaju svaki dan (pozadina npr. Ili logo) i samim tim se taj fajl ucitava sa hard diska. Dalje, da staticne elemente sajta ucitavamo sa sto vise domena jer ako sve slike skidamo sa blackfoxwap/ onda ne moze njih deset da obradimo istovremeno i time se opterecuje server. Da registrovani clanovi imaju prioritet za php stranice dok gostima saljemo staticni html dok se ne rastereti server ;) ima jos mnogo toga sto ja ne znam/ne razumem
Edy Edy   16.12.2012 u 11:48

Srbenda (16.12.2012/03:58)
Moze sve da se optimizuje. Npr. preporucuju se maksimalno dve java skripte na sajtu, ne vise od dva tri css elementa onda tzv. browser caching odnosno da web pregledac sto duze cuva u memoriji fajlove
tacno tako
Edy Edy   02.01.2013 u 13:07

jos nesto vazno: ako koristite jquery najbolje da stavite jquery koji je hostivan na guglu kako bi se pozvao iz cachea
SRB
Srbenda  
 02.01.2013 u 14:26

chelios (02.01.2013/13:18)
da to se slazem sa tobom ali iz iskustva znam da se desavaju neke cudne stvari kad linkujes jquery lib sa googla.da pojasnim mozda ces znat u cemu je problem jer ja jos nisam uspio da nadjem rjesenje
Hehe onda je najbolje da sam pravis sajt Ovako, moram da prelazim preko vise hiljada linija koda da bi ukapirao sta nije u redu sa ukradenom skriptom
Edy Edy   02.01.2013 u 16:24

ne bas chelios bas suprotno na guglu stoje dosta nove verzije a mozes da navedes koju verziju hoces jer kao sto vidis problem je u neslaganju verzija... ta ukradena skripta koristi ili neku stariju verziju ili najnoviju verziju koja se ne slaze sa tvojim aplikacijama a kako sam te razumio ti si ostavio i link do guglovog jquerija i do svog e sad to je izazvalo razne probleme u preklapanju i neslaganju jqueri biblioteke trebao si izbrisati svoju jquery biblioteku a ne guglovu nije gugl kriv sigurno ta pola interneta je ustvari gugl
Edy Edy   02.01.2013 u 16:25

chelios (02.01.2013/13:32)
cemu da se gubi vreme na kodiranje javascript/jquery aplikacija kad vec ima library za sve zivo od navedenih?? problem je google source center na kojemu je smjesten doticni linkovani fajl.mislim da je
a guugl malo malo i prvi stavi tu novu verziju nemoj se ti brinuti za update gugl itekako radi na njima a to za iskustvo iz posta prije to je vise vezano za inkompatibilnost verzija ili tvoju gresku nemoj na gugl svaliti krivnju
Edy Edy   02.01.2013 u 16:35

Primjer kako to izgleda: [code]<script src="http: //ajax.googleapis.com/ajax/libs/jquery/1.8.3/jquery.min.js">
</script>[/code] ovako linkujete do ajax verzije 1.8.3 a ako linkujete do najnovije verzije stavite [code]<script src="http: //ajax.googleapis.com/ajax/libs/jquery/1/jquery.min.js">
</script>[/code] ovo bi trebalo da vrati najnoviju verziju iz izdanja 1 a kad pocnu 2.0 da izdaju valjda ce gugl i to da rijesi ali msm da nije problem stavit 2 onda a ako ti se ne svidja gugl linkuj do jquery.com ili microsofta
FoX FoX   14.01.2013 u 04:52

tinypng.org/ ovo je the best optimizer za png slike kompresovao sam logo,zauzimao je oko 12kb sad zauzima 4kb,a nema razlike
Cika Niki Cika Niki   14.01.2013 u 04:54

u ekstra sad cu i to da koristim. 8kb smanjio i netaknuta.slika wow

Forum početna