Muzički kutak by FoX :)
Forum Zabava Muzika

Cranium   20.07.2018 u 14:57

Koliko se muzika promeni za jednu deceniju jbt. A kamoli dve. Mada ja mislim da to kako neka pesma zvuci ima veze sa tehnologijom isto koliko i sa zanrom i trenutnim trendovima. Evo sad bacio pogled malo. Najbolja pesma 1980. godine bila je Call Me od Blondie. youtu.be/y6QBaZHltJw

Najbolja za 1990. godinu bila je. Hold On od Willson Philipsa youtu.be/UDvl3erq5J0 , vec se vidi razlika izmedju dve pesme, a pazite sad. Najbolja pesma 2000. Faith Hill i Breathe...dobro, los primer ocito se zadesio. Ali odmah druga nakon nje je smooth od Santane. youtu.be/6Whgn_iE5uc uz destiny's child, 3 doors down itd. Vidis koji prelaz za samo 20 godina. I u kvalitetu snimka, i u koncepciji same pesme. Ko bi rekao da je onoliki napredak tehnologije u produkciji bio za samo 20 godina. Eeeee zasto ja ovo pricam sad? Zato sto je proslo jos skoro 20 godina odozgo. Muzika i dalje "napreduje" u produkcijskom smislu mada je taj napredak slabo vidljiv u odnosu na dvehiljadite, ali je nazadovala u pravcu raznovrsnosti. Evo da nastavimo, najbolja pesma po billboard-u za 2010. godinu bila je. Tik Tok od Ke$ha. youtu.be/iP6XpLQM2Cs Aaaaa? To je taj fazon o kome ja pricam, otisla muzika u ku**c iako imamo sve predispozicije da sa lossless formatima dovedemo produkciju do savrsenstva. Ali to se ne desava. Sto? Jer je sve sto je trebalo da se izmisli vec izmisljeno 10-15 godina pre ovoga. I to na zavidnom nivou. Sto se tice kvaliteta muzike, tu imamo trend over signature. Isto je bilo i sa devedesetim i dance pesmama. Silovao se jedan zanr do iznemoglosti. E sad imamo najbolju (trenutno) pesmu 2018 godine....

Cardi B - I like it youtu.be/xTlNMmZKwpA

Hmmmmm, okej. Vise mi se svidja muzika sada nego ona od pre deset godina ali i dalje je to silovanja trendova. Nema raznovrsnosti zanrova. I zato je za mene najbolje razdoblje za muziku (vrhunac) kasne devedesete, rane dvehiljadite. Ne jer sam ja tad slusao tu muziku nego jer se vidi i cuje da je to neki visi nivo u odnosu na prethodnu dekadu. (U audio/video dozivljaju) Imao si svasta u ponudi da cujes, a i da vidis. Pa se desava da su spotovi iz 2000 i neke daleko vizuelno nadmocniji od spotova koji se snimaju danas sa svom tom 4k tehnologijom. Valjda bi trebalo da se napreduje??? Kako onda spotovi (kvalitet snimka) izgledaju siromasnije od nekih spotova koji su snimljeni pre fazon 20 godina. j**ote, al sam ja razvezao po temi.
prikaži ceo post
Ovo je zadnji post sa prethodne strane.
FoX FoX   23.05.2019 u 00:05

A danas je mnogo veća ponuda i raznovrsnija. Imaš stotine žanrova. E sad što se kvaliteta tiče, ima ga ali tržište je prezasićeno pa se kvalitetne stvari izgube u gomili pevljivih i zaraznih pesmica..

Jbt naleteo sam na ovu stvar pre par nedelja... Mnogo mi prija ovako nešto. Moram da napravim, iskopam plejlistu sa sličnim pesmama. Za opuštanje ili sad (ako) kad budem išao na more pa usput da slušam
Ovo je neki House, Dance fazon...

Brieuc & Gregor Potter - Young
Cranium Cranium   26.05.2019 u 02:19

FoX (22.05.2019/22:05)
A danas je mnogo veća ponuda i raznovrsnija. Imaš stotine žanrova. E sad što se kvaliteta tiče, ima ga ali tržište je prezasićeno pa se kvalitetne stv
Imas ti stotine i stotine zanrova, ali ako istrazujes sam. Pricam za popularnu muziku, muziku koja je podobna za radio i televiziju. Mnogo je manja ponuda raznovrsnih pesama i zanrova. Uglavnom je to pop sa primesama trepa ili repa. I komercijalni EDM. Sve danas vuce na pop sa primesama ovoga ili onoga. Ranije to nije bio slucaj. Mogao si da cujes od Silvane do Nirvane, pa nazad do Rijane bukvalno.

Nije losa ova pesmica, ja sam izvalio da mi leze ove chill deep house pesme, nesto sa orijentalnim notama (ne turski deep house) , kao npr lik koji se potpisuje kao Ash. Brate jednom sam pustio na sluskama, sa ciljem da se uspavam. Auuuu, za 5 minuta sam se opustio i prepustio. Smiruje me ekstra.
FoX FoX   01.03.2022 u 22:20

Nije loš ovaj Ash. Gitara fazon. Stvarno ima opuštajuće pesme

Inače, dao sam se u istraživanje novih pesama i našao dosta kul stvari. Freezer je ok za istraživanje. Kliknem na neke (meni) nepoznate likove i iznenadim se.

Evo nadjoh konačno dobar remix pesme Cinema od Skrillexa (Benny Benassi)

Arcando & Oddcube - Cinema (Zombic & Felix Schorn Remix)

Evo još jedna kul stvar.

Parah Dice & Brianna - Breathe 
FoX FoX   17.03.2024 u 20:16

Otkrio sam ovu numeru, moćna baš.

Remix je dobar samo da je drop malo bolji...
Mother Mother - Hayloft II (DNMO Mix)

Evo i originala

Mother Mother - Hayloft II

Možda se pojavi neki moćniji remix ove pesme
PARTYzan PARTYzan   19.03.2024 u 13:37

'de se seti numere majke ti (pored pesme, stvari, trake...) Dobro nisi rekao kompozicija Aj' da je neko drugi možda me ne bi iznenadilo
FoX FoX   19.03.2024 u 20:09

PARTYzan (19.03.2024 / 13:37)
'de se seti numere majke ti (pored pesme, stvari, trake...) Dobro nisi rekao kompozicija Aj' da je neko drugi možda me ne bi iznenadilo
🤨 hahah ako ukucaš tu reč u forum pretragu, videćeš dugogodišnje korišćenje te reči od strane mene
Welicak94 Welicak94   20.03.2024 u 22:41

Ja sam takođe počeo da upotrebljavam termin "numera", jer mi "pesma" kod ove muzike koju ja slušam baš i nema smisla (nema teksta ), a traka mi je nekako... traka je traka (lepljiva), nije pesma

Forum početna