![]() | 14.05.2023 u 17:14 |
@PARTYzan, Slažem se. Verovatno bi bolje prošli sa drugim predstavnikom. Pisali smo na prethodnoj strani o tome. Takodje se slažem da smo imali prethodnih godina lošije predstavnike. Nisu se ni plasirali u finale. Pesme klasične limunade. Ovogodišnja nije toliko loša po mom mišljenju ali to kažem samo za muziku. Ukusi su različiti. Vokal ne komentarišem, njega kao da nema. Scenski je isto ok odradjeno sve.
Za plagijat, da postoje standardi. Od 5-9 nota, isti redosled. Ako uzmeš Mikinu pesmu,...prikaži još
Ovo je zadnji post sa prethodne strane.
![]() | 15.05.2023 u 03:37 |
1 podtema
.gif)
Za ovu god sam već napisao- Džipsii. Ranije Emina Jahović- Kvariigro umesto Milana Stankovića. I naravno Flamingosi- Ludi letnji ples, to msm da bi pobedilo
![]() | 15.05.2023 u 17:53 |
FoX (14.05.2023 / 17:14)
@PARTYzan, Slažem se. Verovatno bi bolje prošli sa drugim predstavnikom. Pisali smo na prethodnoj strani o tome. Takodje se slažem da smo imali prethodnih godi Vokalno je tesko oceniti da li je nesto plagijat ili ne. Isti ritam imaju fraze, to stoji. Sto ne znaci da je nesto plagirano jer ne postoji milion nacina da se nesto otpeva ritmicki. Palo mi jos na pamet dlz - zurka. Baci sve sa sebe, igraj sve do jutra. Hahahahah. Glup primer i ne bas slican, ali ritmicki to je to sto hocu da kazem. Sigurno mogu da nadjem jos 5-6 primera na istu foru. Ne znam, nisam slusao pobednicku pesmu. Ne znam jel se muzika podudara. Ali ritmicki, ne vidim problem ako se posluzila slicnom forom. Mnogo veci problem su mi "inspiracije" koje uzmu iste melodije i budu na granici plagijata. Pat taktova. Pa i Zeljko je bio na evroviziji sa nije liubav stvar. Preslusaj Coldplay - Paradise.
Pa ima devojku sa polja zelenih, tu se isto posluzio pesmom nekog lika. Vokalno se inspirisao.
.gif)
![]() | 16.05.2023 u 22:47 |
Cranium (15.05.2023 / 17:53)
Vokalno je tesko oceniti da li je nesto plagijat ili ne. Isti ritam imaju fraze, to stoji. Sto ne znaci da je nesto plagirano jer ne postoji milion nacina da Da, sećam se da je to za Coldplay i Željka ranije bila dosta aktuelna tema. Iako "Ljubav nije stvar" malo vuče na "Paradise". Po meni ništa strašno, dve različite pesme.
Ja kažem da kad bi se vokal od Loreen i refren Mikine pesme pretočio u melodiju, dobija se ista melodija. To mi je već bez veze.
Elem, u ranijem postu sam naveo info da je Mika Newton optužila Loreen za plagijat ali to nije tačna informacija... Mika nije ništa preterano komentarisala ovo oko navednog plagijata. Samo je čestitala Loreen.
Neću više da smaram sa ovim ali eto, bila mi je zanimljiva cela ova priča.