Anime
Forum Zabava Serije

Welicak94   30.11.2023 u 00:11

Priložena slika:

Konačno dočekah WebRip sa engleskom sinhronizacijom mnogoočekivanog još jednog dela Makoto Šinkaija - "Suzume".
Još od dana kada se najavio film, znao sam da će mi se više svideti od "Weathering with you", bar u pogledu priče.

Opis:
Jednog dana, na putu do škole, Suzume Ivato naletela je na Soutu Munakatu, mladića koji traži napuštena područja. Srednjoškolka je uputila Soutu do obližnjih ruševina, ali iz čiste radoznalosti odlučuje da se i sama uputi tamo.

Kada je stigla, Suzume je otkrila usamljena vrata iza kojih se nalazio nestvarni univerzum u koji nije mogla da uđe uprkos tome što ga vidi i oseća. Na tlu pored je ležao čudan kamen koji se pretvorio u stvorenje nalik mački i odjurio kada ga je Suzume podigla. Preplašena, Suzume se uputila ka školi neznajući da će otvorena vrata koja je za sobom ostavila imati posledice.

Sada kada je "Klin" oslobođen, zlo koje nastanjuje drugi univerzum može lako da pobegne i opustoši ceo Japan. U nameri da ispravi kobnu grešku koju je napravila, Suzume se udružuje sa Soutom, kome je cilj da spreči jačanje zla i zaključa sva otvorena vrata pre nego što zemlja bude uništena.
____
Mislim da se ne bi trebalo škrtariti na oceni jer se vidi ogroman uložen trud i rad na ovome: izuzetno kvalitetna animacija, muzika, likovi, sve je odrađeno na maksimalnom nivou. Priča je zanimljiva i ima doduše svoje nedostatke*, ali za fantaziju, može se pogledati kroz prste. U suštini, opušten i zanimljiv film za pogledati uz koji će vreme proleteti definitivno je must watch.
Od mene ide 10/10.

*
Spoiler: Samo registrovani korisnici mogu da vide spojler.
prikaži ceo post
Ovo je zadnji post sa prethodne strane.
Welicak94 Welicak94   15.03.2024 u 20:36

@Edy novi Spice&Wolf anime počinje prvog aprila!

Priloženi fajl : gitkzikacaa86w5.jpeg (0.1 MB.)
Uloguj se se pa možeš da preuzmeš ovaj fajl!
Welicak94 Welicak94   31.08.2024 u 19:51

Terminator Anime stigao niotkuda. Zašto kažem niotkuda? Jer doslovno nisam video nikakvu reklamu ili najavu pre vremena ili da je bilo ko gde šta napisao u nekoj objavi o tome.
Premijera svih 8 epizoda bila juče na Netfliksu.
Evo trejlera:

A evo i linka za gledanje i sa japanskim ili engleskim zvukom:
kissanime.com.ru/Anime ... ZERO/
kissanime.com.ru/Anime ... -Dub/
Welicak94 Welicak94   20.09.2024 u 20:19

Netflix se bacio u trošak sa finansiranjem proizvodnje kultnih naslova u anime stilu.
Devil May Cry

a tu je i Tomb Raider:
Edy Edy   21.09.2024 u 15:03

Anime industrija je neodrziva u trenutnom obliku.

Razlog zasto imamo ovoliko novih anime sadržaja ali za zapadne medije kao Terminator, Witcher, Tomb Raider itd, je zbog cijene produkcije. Jednostavno su Japanci previše jeftini, pa se posebnu Netflixu to sviđa jer mogu napraviti tonu sadrzaja, posebno jer pokušavaju da preuzmu Crunchyroll publiku.

Ali razlog zašto je toliko jeftina jeste da gotovo svako ko radi u anime industriji ili radi prekovremeno, ili za extremno malo para, često nisu uopšte plaćeni. Uz to većina serijala se produciraju od strane freelancera u juznoj aziji.

Ono kad kazu nema para kao umjetnik, sto posto su upravu.
Welicak94 Welicak94   21.09.2024 u 17:14

@Edy batali to. Mišljenja o rimejku S&W? Adaptiraju 4. izdanje novela, ono koje je OG anime preskočio. Još jedna epizoda i kraj. Očekujem da najave drugu sezonu.
Edy Edy   23.09.2024 u 08:10

@Welicak94, Nemam iskreno vremena da gledam. I inače izbjegavam Anime TV serijale. Za većinu sam čitao ili manga ili originalnu knjigu / web serial, koji je adaptiran.

Samo ako je priča anime only me zanima i ako nije shounen bez mozga. Što je rjetko.

Imam Spice and Wolf na watchlist, pa ću nekad sve binge kad završi.

Preporuka od mene za Dandadan, ako nisi čitao manga, ovo će da te iznenadi. Ekstremno je dobro, a animacija prema trailerima izgleda fenomenalno.
Welicak94 Welicak94   19.10.2024 u 12:53

@Edy vidim da je Dandadan baš napravio bum, sačekaću da se završi i gledam.

S&W najavio drugu sezonu! Izgleda da će se konačno kompletirati sve novele.

Forum početna