Koju knjigu trenutno čitate?
Forum Nauka & Obrazovanje Knjige

atom   22.03.2016 u 00:10

Richard Doetsch-13 sati

Opis:Nik Kvin је uhаpšеn i optužеn zа ubistvo svoје žеnе Јuliје.Pištolj koјi sаdrži njеgovе otiskе pronађеn је nа mеstu zločinа.Аli kаdа gа u zаtvoru posеti tајаnstvеni čovеk,koјi mu dаје stаri džеpni sаt pomoću koјеg ćе sе vrаtiti 13 sаti u prošlost,Nik imа šаnsu dа spаsе Јuliјin život i sаznа ko је ubicа.
Ovo je zadnji post sa prethodne strane.
Welicak94 Welicak94   17.08.2016 u 15:06

Znam da sam video ovu temu, i posto nikad u zivotu nisam citao nikakve knjige, samo sam je preskocio
Ali evo, sada mogu da odgovorim na temu

Trenutno citam jednu japansku Novelu, serijal knjiga tacnije... Zove se "Ookami to Koushinryou" (ili ti "Spice and Wolf" na engleskom ).
Ima 17 izdanja. Ja sam trenutno na polovini sedmog izdanja. Svako izdanje (volumen) ima oko 250-300 stranica... Kategorija: Avantura,romansa, fantazija...
Evo sada 10. septembra treba da izadje u "sequel" (nastavak), 18. izdanje, a krajem godine su zakazali i 19. izdanje kao specijal za 10 godina postojanja. Prvo izdanje je izbaceno 2006.

Ova novela je 2007. godine osvojila prvu nagradu za najbolju novelu u svojoj kategoriji a trenutno se nalazi na 18. mestu u TOP100 novela

Hahaha a evo i zasto ustvari sve ovo citam, jer sam gledao anime koji je napravljen na osnovu ove knjige (novele) i taj anime je nazalost nedovrsen, prekinut... i ja umirem od zelje da saznam kraj i zavrsnicu, tako da sam odlucio da iscitam knjige
Postoji i manga strip koja se joooos uvek izbacuje, ali pregazili su radnju iz animea, tako da sam i mangu procitao, ali ona je trenutno na 9. izdanju novela... tako da mi ipak ne gine citanje knjige ili da cekam da izadje cela manga tamo neke 2020.
Zvezdas Zvezdas   11.01.2018 u 13:14

DOBA HAJDUCIJE

knjiga je pisana 1980 godine i opisuje kako su nekada hajduci-razbojnicima harali i pljackali u Valjevu.

Hajduci su ubijali,pljkackali,ucenjivali su i harali godinama.Mnoge porodice su zatrli. Od njihovog novca opljackanog novca najvise koristi su imali njihovi nezasiti jataci.

Knjigu je napisao Milojko Marjanovic 1980 godine,pisana je na osnovu dokumenata koje su godinama sakupljani.
Edy Edy   29.09.2018 u 16:45

We Are Legion (We Are Bob) (Bobiverse #1)

Knjiga je prvi dio trilogije (za sad?). Maltene, imate lika koji je vlasnik tech startupa, i proda startup i finu sumu dobije i ode u ranu penziju. Ne zna šta će sa parama, pa jednog dana se prijavi da pri smrti bude mu mozak zamrznut dok ne nađu način da ga ožive. Kasnije popodne udari ga auto...

A on se probudi nakon nekog vremena, i logički zaključi da je u budućnosti i da su ga oživjeli... mada je fazon da nije baš živ u normalnom smislu. Umjesto da ga ožive, vlada je kupila njegov smrznuti mozak i napravila AI od njega da pilotira von Neuman mašine i istraži svemir.

Knjiga nije baš loša, jedno 3/5. Fina priča, malo previše drame na početku, pa izjednači se kasnije u drugoj polovici. Kraj knjige je beze, ima poglavlje viška vala samo nakvo tračanje, a prezadnje poglavlje je dalo osnovu za drugi dio, nakav cliffhanger može se reći.

Nisam siguran bi li čitao drugi dio, vjerovatno neću.
OWL
Owla  
 29.08.2023 u 22:24

Čitam "ispovest palog andjela" by Penta Gram
FoX FoX   29.08.2023 u 23:40

@Owla, Ja bio počeo da čitam pre par godina pa stao na prvim stranicama. Zanimljiva ali koju god knjigu uzmem da pročitam, nikako do kraja da doguram
OWL
Owla  
 02.09.2023 u 17:11

FoX (29.08.2023 / 21:40)
@Owla, Ja bio počeo da čitam pre par godina pa stao na prvim stranicama. Zanimljiva ali koju god knjigu uzmem da pročitam, nikako do kraja da doguram
I ja sam nekad imala taj problem kao i mnogi oko mene, a sad smo teški biblomani. Rešila sam to bržim čitanjem.

Probaj da ubrzaš tempo i da ne misliš previše o rečima da ih doslovce čitaš u glavi... Videćeš da ti je mozak u tom letu već shvatio poentu.

To se dešava jel se praktično smaramo dok čitamo i često nam se usput i prispava jer - NE ZNAMO DA ČITAMO KNJIGE.

Toni Buzanove knjige su mi tu dosta pomogle ako želiš i njih prelistaj - žongliranje, mape uma... I sl.

I srećno, ne odustaj... Neotkriveni svet je u knjigama, naučićeš ako želiš da uživaš i ti u njima
FoX FoX   02.09.2023 u 19:45

Owla (02.09.2023 / 15:11)
I ja sam nekad imala taj problem kao i mnogi oko mene, a sad smo teški biblomani. Rešila sam to bržim čitanjem. Probaj da ubrzaš tempo i da ne misliš previš
Upravo to i radim. Zastajem skoro kod svake rečenice, analiziram i slično. I to zamara... Znači, fora je u brzom čitanju. Baš ću da isprobam

Zanimljivi naslovi. Hvala ti
Cranium Cranium   03.09.2023 u 10:17

Welicak94 (17.08.2016 / 13:06)
Znam da sam video ovu temu, i posto nikad u zivotu nisam citao nikakve knjige, samo sam je preskocio Ali evo, sada mogu da odgovorim na temu Trenutn
j**o si mu majku weki, raspisao se u 3 pm a nista nisi rekao. Saznali smo koliko knjiga, koliko edicija, kad gde i zasto si poceo da citas, koliko strana imaju knjige a i dalje nemam pojma o cemu se radi.
Welicak94 Welicak94   03.09.2023 u 17:07

@Cranium, imaš pravo. Smestio sam svoj post u drugu temu E-knjige.
atom atom   23.09.2024 u 19:48

Skoro sam kupio Metro 2033 knjigu za 1500 din. Krenuo sam bio da je čitam na telefonu i stao na pola, jednostavno nisam mogao da se bečim i da buljim u ekran, pa sam batalio. Sada sam rešio da kupim i da je čitam sa uživanjem, a planiram da kupim ceo serijal uskoro.

Forum početna