Slušalice za fon
Forum Tehnologija Mobilni telefoni

FoX   15.12.2021 u 21:25

Plašim se da kupim te Sony jer prošle koje sam kupio (Sony MDR-EX110APB) na tvoju preporuku su bile toliko dobre da sam ih prodao upola cene  Ali eto možda su te što imaš bolje.

Znači izvikane. E sad mi je lakše  Reci pukneš tolike pare a ne dobiješ kvalitet...
prikaži ceo post
Ovo je zadnji post sa prethodne strane.
DR_
Dr_Psycho  
 16.12.2021 u 22:27

Ja imam sad neke kineske bezicne inace za komp one velike ma sve mi je kinesko
atom atom   11.03.2022 u 16:50

Nakon dve godine,riknula mi je jedna bubica od Xiaomi slušalica. Imate li neku preporuku koje da uzmem sad?
PARTYzan PARTYzan   17.10.2022 u 17:31

Dakle, na bežične sam prešao nadajući se da će da traju duže od žičanih (al' zamalo) jer nema kabla da se prekine. ... Pa nakon nekih loših iskustava kao pohvalio miot-global.com/blueto ... -m10/ a sad mi se po prvi put dešava da više nemam strpljenja da ih nosim u servis pa sam kupio nove miot-global.com/in-ear ... nes-/ iako garancija još uvek traje
qcy.com/products/q ... hones u poređenju sa prethodnim modelom, izgled bubica je skoro identičan ali kutija je lošija- nema poklopac i duža je. Što se poređenja zvuka tiče, intenzitet je veći ali se za nijansu manje kristalno čuju (jače ali nešto prigušenije). U svakom slučaju, dobar stereo zvuk i kada bi trajale, bile bi za preporuku što se tiče odnosa cene i kvaliteta.
BTW, sve češće mi se dešava štagod da kupim ovde da ne dobijem uputstvo na srpskom, iako neretko kupim direktno od uvoznika i distributera, u ovom slučaju Comtrade. Za osnovno korišćenje ono i nije neophodno ali za dodatne funkcije jeste. U tom slučaju mogu da dostave naknadno uputstvo u elektronskoj formi.
FoX FoX   22.10.2022 u 03:31

PARTYzan (17.10.2022 / 15:31)
Dakle, na bežične sam prešao nadajući se da će da traju duže od žičanih (al' zamalo) jer nema kabla da se prekine. ... Pa nakon nekih loših iskustava kao pohval
Ja koristim polu-žični bluetooth već par godina i prezadovoljan sam. To je ovaj Taotronics TT-BR05. Stariji model ali malo sam ga modifikovao tako da imam štipaljkicu koju zakačim za majicu, i utaknem samo jednu slušalicu (skratio sam kabl od nekih starih slušalica).
Prednost ovakvih bluetooth uredjaja je što baterija traje 4+ sati (slušanje muzike 4h na standby može i preko 10h).
Takodje, još jedna prednost je što možeš da koristiš tvoje slušalice, in-ear npr, i ne moraš da brineš da li će ti ispasti iz uveta. Ne primećujem razliku u kvalitetu zvuka. Čini mi se da je isti je kvalitet utakao slušalice direktno u telefon ili u ovaj bluetooth.

Naravno, sada u ponudi postoje slični uredjaji (manjih dimenzija) sa baterijom koja traje i više od 7h (navodno ovaj može 20h, ali mislim da baterija traje 8h ako slušaš muziku + ima opciju da se ubaci sd kartica - https://www.joom.com/en/products/61b31ebf2bdcb301c7d2b2df )

Probao sam nekoliko onih bluetooth sluški što se ubacuju u uvo ali ili mi ispadaju ili nisu udobne. I za to mora da se izdvoji par hiljada ako hoćeš kvalitet a i tad je pitanje da li će te žuljati, ispadati ili ne daj bože eksplodirati baterija u uvetu xD. Nije vredno rizika
PARTYzan PARTYzan   25.10.2022 u 15:46

čim traje par god što ne bi bio zadovoljan ... Inače trajanje bat mi nije problem za moje potrebe je dovoljno a i ako zafali imam prenosnu bateriju (koja mi češće zafali za tel.). Ni sa ispadanjem i udobnošću, takođe. Naprotiv ne ispadaju ni ako trčim (u uputstvu stoji da treba da mlataraš glavom kad ih postavljaš) i prijanjaju kao da sam rođen s njima. Mada ima nekoliko umetaka da se prilagode različitoj morfologiji uveta. Dakle "jedini" problem je kvarljivost. Obično rikne jedna. Videćemo da li ću sa novim bolje da prođem. Bar sam ih kupio u CT shopu koji mi je usput pa mi neće biti problem da ih nosim u servis. Servis prethodnih mi bio baš daleko i zato odustao iako su pod garancijom. Ne može brzom poštom moraš na licu mesta na njihovom formularu da opišeš opis kvara.
FoX FoX   03.02.2024 u 17:13

Kupio sam Redmi Buds 4
Prvi put da kupim nešto iz Xiaomi kuhinje

Prvi utisci, sve je ok. Zvuk je zadovoljavajuć, bas ok (uz poweramp), Mi Buds 8 aplikacija lepo funkcioniše.
Baterija drži 6h, kutija do 30h.

Jedina mana je to što nisu nešto glasne. I to mogu da naštelujem dizanjem preampa ali ok.
Videćemo još kako će se pokazati. Sve u svemu, zadovoljan sam

Edit: Ne pomaže ni preamp kad su slušalice slabe. Mada ih ja pogrešno uporedjujem sa JBL T210 žičanim sluškama (prejake i odlične, @cranium mi je još davno preporučio).

Kod ovih redmi sluški je Active Noise cancellation odličan. Bar do sad nisam imao prilike da posedujem podesive ANC sluške. Jako zanimljiv efekat kada ste u bučnoj prostoriji.
Čak i da ne slušate muziku, ANC je baš kul.

Mikrofon je super, bar tako kažu sagovornici.

Malo žuljaju...

U svakom slučaju, kupio sam ove redmi sa namerom da zamenim jbl jer mi je muka više od kablova ali nije to to. Navikao sam na jake sluške
PARTYzan PARTYzan   05.02.2024 u 02:04

Ja po ko zna koji put uzeo QCY valjda je i to iz Xiaomi kujne, ovog puta t17 , znatno produženo trajanje baterije 26 h a pošto su sve ove bluetooth sklone kvarenju uz njih sam uzeo ponovo i t1c , jesu stariji model ali odlično zvuče bas naročito. Generalno qcy su odličan odnos cene i kvaliteta
FoX FoX   10.02.2024 u 15:31

Da se nadovežem na moj prethodni post... Smešna priča totalno...

Kaže mi drugar: "Ako ti se slabo čuju sluške, što ih ne pojačaš?" hahaha i bam, problem rešen

Fora je što sam na fonu isključio "Bluetooth Absolute Volume" tako da ne kontrolišem jačinu zvuka slušalica već samo telefona. A fabriči su sluške smanjene. Touch komandu za pojačavanje nemaju, može u aplikaciji da se podesi gestura za pojačavanje. E sad, Mi Buds M8 app ko za baksuz ima bug da ne može da se podesi gestura za pojačavanje. Tako da sam samo omogućio "BT Absolute Control", pojačao slušku do kraja i ugasio "BT absolute"... Cirkus. Smešno mi je da se ja nisam setio da pojačam

Sad je već dosta bolja situacija
atom atom   02.04.2024 u 17:09

Kupio sam JBL Quantum 50 sa AliExpressa stigle su relativno brzo (fazon 10-tak dana). Plaćene oko 19€. Vidim da kod nas iste ovakve koštaju 4000... Testirao sam ih malo, čist zvuk i dobra izolacija.

Forum početna