Nemacki vs. japanski automobili
Forum Zabava Ostalo

Welicak94 Welicak94   01.02.2016 u 20:58

Dok se ne nadje neka sekcija za ovu temu, napravio sam je u Zabava > Ostalo.
____

E ovako, prosto pitanje, po vama, koji su automobili generalno bolji, nemacki ili japanski automobili?

Ja sam za Nemacki, i mislim da ne postoji japanski proizvodjac koji je bolji od nekog nemackog.
Inace, moj omiljeni nemacki auto je Audi... Imam jednog druga koji je fan japanskih automobila i on mi prica kako je japanski auto bolji od nemackog (u generalnom pogledu, bez obzira na modele). I njemu je omiljeni proizvodjac Toyota, on mi kaze kako je Toyota bolji auto od Audija. Ja mislim skroz suprotno.
Japanski automobili jesu dobri, i izvlaci ih povoljnija cena. Toyota mozda jeste poslednjih godina najprodavanija, ali to ne znaci da je najbolja.
Po meni, Hyundai vozila su lepsa, bolja i pouzdanija od japanskih.
A najbolja tri automobila, Mercedes, BMW i Audi. I ja mislim da jednostavno smesno zvuci recenica: "Toyota bolja od Audija".
Vasa misljenja? Aj malo da se raspravljamo. Ima li neki ljubitelj japanskih vozila?

P.S. imenice koje se zavrsavaju na -ski, -cki se pisu malim slovom
Tommy Tommy   02.09.2016 u 16:22

Svaki novi auto je bolji od starog, novo je novo. ali sta ja znam, ja se razumijem u aute ko marica u krivi ku**c
Cika Niki Cika Niki   12.06.2025 u 20:24

Zavisi sta trazis u autu.
Nemci imaju bolji status u smislu faca si ako vozis bmw, audi, mercedes, jer izgledaju dosta skuplje nego sto kostaju. Luksuznije izgledaju, dok japanci i ne toliko, ali sta je fora?
Japanci su dosta kvalitetniji, pouzdaniji, jedina mana je sto kad rikne neki deo platis ga dosta skuplje, dok nemci su jeftiniji za odrzavanje, ali su manje pouzdaniji, cesce se kvare iako su skuplji.

Sto se potrosnje tice realno svi su tu negde u istom rangu, osim bmw koji srce kao lud s obzirom da ima direktno ubrizgavanje goriva, pritom i srce ulje sto je normalno za njih, kad kazem normalno mislim na sitnu neki kolicinu.

Sve je u tome sta zelis od auta.
Hoces ekonomican, pouzdan auto koji se retko kvari, uzmes japanca.

Hoces da se ku***injas, hoces status, lazan izgled da imas para, kupis audija, bmw, mercedes.

Vozio sam hondu accord, 2006, iskreno itekako pouzdan auto, za god dana samo mali servis i nista vise.

Sada vozim bmw e46, trojka 2002 godiste (san mi je bio da ga imam kao klinac) nema veze sa statusom i slicno zabole me bas.
Za god dana, prezupcio motor, menjao dihtung 150e.
Dosla zima otisli ventili i klipovi, 400e + 100e ruke majstora i jos 100e za neke sitne delove.
Gorivo srce boze sacuvaj pogotovo ako mu dusu vadis, ulje isto ne daj boze nikom.
Welicak94 Welicak94   13.06.2025 u 17:07

Ih kad sam ovo pisao...
Potpuno sam promenio mišljenje i okrenuo se istočnom tržištu.
Trenutno vozim Kia ProCeed 1.6 crdi, auto koji sam baš želeo, nakon dva nemačka automobila.

Forum početna