Cugopol
Forum Zdravlje Hrana & Piće

Cranium Cranium   16.09.2016 u 17:30

Igra nastala u Srbiji, na osnovu skica jednog dečka koji je uveo ovu igru u živote ljubitelja alkohola i zabave širom Balkana.

Legenda kaže da je taj dečko odneo svoje nacrtane papire sa tablom i pravilima u kopirnicu da iskopira materijal. Radnik iz kopirnice (hvala mu) je video o čemu se radi i iskopirao jedan primerak više. Ta ideja se širila po Beogradu i danas ceo Balkan zna za cugopol.

O čemu se radi? Radi se o igri sličnoj monopolu u kojoj idete figuricama različite boje po tabli, isto kao u monopolu. U zavisnosti od broja koji ste dobili na kockici koju bacite (od 1 do 6) toliko polja idete napred. E sad, šta se dešava dalje. Kada stanete na polje, pročitajte šta na njemu piše. I onaj ko je pročitan izvršava naredjenje. Tipa zeleni pije duplo, crveni pije 3 puta, plavi ne pije (što znači da svi piju sem njega) , striptiz, svi piju, detoks itd itd.

Šta je caka? Caka je u tome što nikada nisi siguran od pića. Možeš da piješ ako te neko drugi izvuče prilikom bacanja kockice. Verujte, dešavalo se da svi redom bacaju kockice i da uvek jedan te isti igrač mora da pije. Takva mu sreća.

A igra se sa kojim pićem? Koje se dogovori. Ili dzintonik, rum-kola....neki šotovi uglavnom. Igra se dok svi ne poispadaju, tjst ostane jedan igrač dovoljno trezan i lud da ne odustane.

Evo kako izgleda jedna od verzija cugopola.

static.kupindoslike.co ... 7.jpg

Kao što sam rekao, igra u kojoj su se učvrstila mnooga prijateljstva. Jer posle ovoga, svi smo kao braća rodjena.
Tommy Tommy   17.09.2016 u 02:56

nije problem piti, al pitanje je ko ce to da plati, vjerojato ovaj zadnji.
Cranium Cranium   17.09.2016 u 12:05

Ahahahahahahah, neeeeee. Zajedno plaćaju svi. Svako po 500 kinti, ne znam koliko je to u kunama.
Zvezdas Zvezdas   17.09.2016 u 12:20

@Cranium (17.09.2016/10:05)
Ahahahahahahah, neeeeee. Zajedno plaćaju svi. Svako po 500 kinti, ne znam koliko je to u kunama.
500 dinara je 30.35 kuna

Forum početna