Kupovina preko interneta
Forum Tehnologija Internet

FoX FoX   05.09.2022 u 18:19

Od 85 dana je moguća potražnja povrata novca na Joom-u, ako ne stigne paket. Ja tražio i oni mi odobrili.
Sutradan (86 dan) stigao paket u vrednosti od 5e.

Ovi naši slepci na carini ili u pošti zadrže paket 40, 50 dana... Tražio sam da ponište refundaciju, kažu ne postoji ta mogućnost. Kad se jednom pokrene refundacija nije moguće prekinuti. Šteta.
Welicak94 Welicak94   22.03.2024 u 21:48

Počeh i ja da naručujem preko Ali-ja razne sitnice, nešto stigne za mesec, nešto za dva, a bogami za pojedine je trebalo i više od 3 meseca.
Zanimljivo. Recimo ono što se meni dopada, mogu da kupim razne proizvode na anime tematiku, konkretno Zmajevu kuglu. Tako sam kupio karte, flomastere, razne neke stikere itd za par dolara.

Kupio sam set od nastavaka za ključeve (što bi narod rekao, gedore ), 16.50$ sa sve shipping-om...
Tako da, kul.
Mana je što naši apsolutno ništa ne znaju u vezi paketa i da li je negde "zaglavio" paket. Jedino što možeš jeste da čekaš, pa kada dođe, došao je.
Do sada sam od nekih 20-ak porudžbina sve dobio u ispravnom i neoštećenom stanju. Bio sam protivnik i izbegavao tu kupovinu, ali vremena se menjaju.

Priloženi fajl : img20230525191158__01.jpg (1.52 MB.)
Uloguj se se pa možeš da preuzmeš ovaj fajl!
FoX FoX   23.03.2024 u 15:57

@Welicak94, Pisali smo na prethodnim stranama baš o tom čekanju, "ali" nije kao što je bio nekada, ranije je bilo dosta free shipping predmeta i manje se čekalo. Joom je po meni bolja opcija ali oni nemaju veliki asortiman kao aliexpress ali brže stigne roba. Wish ima malo veći asortiman ali opet nema toliko free shippinga... Ima još nekih kineskih sajtova ali samo sam ova 3 isprobao.
Baš sam nešto za telefon naručio pre nedelju dana preko jooma i alija. Sad čekam i redovno proveravam sanduče 🫣
FoX FoX   30.03.2024 u 15:18

Juče mi stigla 2 paketa sa Joom-a . Naručio sam pre 15 dana. Ovi iz pošte mi ostavili u paketomat. Inače, super stvar ovaj paketomat.
FoX FoX   06.04.2024 u 21:52

Sa aliexpresa mi stigao paket za 15 dana Neverovatno
Serz Serz   08.04.2024 u 20:53

Samo KP (Kupujem P...) da ih ne raklamiram. Jeste da na aliexpress ima dosta stvari, ali to čekanje dok stigne uh... Skoro sam uzeo jedam dobar gamepad za fon BSP-D3, za 2 soma radi posao, za emulacije, PS, PS2...taman.
FoX FoX   11.04.2024 u 17:33

@Serz, Slažem se da je KP dobar. Aliexpress je više za neke džidža bidže koje ne možeš kod nas da pronadješ. Takodje, ako kupuješ slušalice i slično, nekad je duplo skuplje na KP od prave cene na aliju. Tako da sve zavisi. Ako mi baš odma nešto treba onda kp, ovako, aliexpress ili joom.
FoX FoX   13.07.2024 u 11:08

temu.com od skoro dostupan u Srbiji. Minimalna porudžbina je 1700din što je i ok jer imaju veliki izbor svega i svačega. Dostava besplatna, cene povoljne.
Prezadovoljan sam za sad. Sve što naručite u jednoj turi, spakuju u jedan veći paket.
Roba stiže u roku od 10-30dana. Stvarno sam se iznenadio brzinom. Evo sad treći paket treba da mi stigne, javila mi pošta na viberu. Naručio pre 11dana.

Imaju i dobru saradnju sa poštom srbije. Porudžbina se lako prati. Mada, s obzirom da su naši ljudi navalili, osećam da će pošta da se pobuni i traži neki dinar za dostavu...
atom atom   15.07.2024 u 10:46

Aliekspres uskoro otvara svoje magacine u Srbiji, kako sam čuo. Tako da će paketi stizati za dva-tri dana.
FoX FoX   17.07.2024 u 11:11

To bi bilo extraaa. Moj bankrot u najavi

Evo sad mi stiže još jedan paket koji sam naručio preko "temu". 12 dana
4 paketa do sad i sva 4 u roku od 15dana stigla.

Forum početna